keskiviikko 11. elokuuta 2010

Olipa kerran tyynymaailma...

Olipa kerran tyynymaailma. Onnellinen paikka jossa jokaisella asukkaalla oli onnea, iloa, rakkautta ja turvallisuutta. Tyynymaailman asukkaat, tyynyset, olivat kovia nauramaan ja tyynymaailmassa raikuikin koko ajan onnellinen naurun helinä. Tämä kesä vaan on ollut tyynymaailmassa kummallinen. Yleensä toukokuussa tyynymaailman peittää valkoinen ja kimmeltävä peite, me voisimme luulla sitä lumeksi, mutta tyynymaailmassa se on pienen pientä vanua. Vanusade kestää kesäkuulle ja heinäkuussa tyynyset korjaavat sen satona pois talteen. Vanua kerätään koreihin ja keräämisen ohella on joka vuosi juhlat. Juhlissa laitetaan värikkäitä valoja puiden oksiin ja lyhtyjä pimeneviin iltoihin. Voi miten kaunis näky se onkaan kun miljoonat valot loistavat pimeässä illassa, maassa kimmeltää vanuhiutaleet ja ihmiset ovat onnellisia.

Tyynymaailmassa elokuu on tyynyjen kuukausi. Silloin jokainen tyynyläinen ompelee sadostaan tyynyjä ja tyynyt koristaa maailmaa ihan kaikkialla. Puiden juuressa on tyynyjä, sinne voi kellahtaa koska vaan torkkumaan. Bussipusäkeillä on iiisoja tyynyvuoria ja linja-autossa niitä tyynyjä vasta onkin!! Leikkipuistoissa ei tarvitse pelätä kiikusta tippumista, tyynyjä on sielläkin paljon. Tänä kesänä vanua on satanut niin paljon, että tyynymaailmassa meinaa loppua tyynyiltä tila kesken!

Tyynymaailman johtaja, Neiti Iso Iso Tyyny kutsui tyynyset koolle. "Meidän on tehtävä jotain, hukumme tyynyihin!!" Ja niin tyynyset alkoivat miettimään minne voisivat sijoittaa tyynynsä.
"Kaivetaan iso tunneli ja viedään tyynyt sinne", ehdotti eräs? Mutta eihän tyynymaailman asukkaat voineet moiseen suostua. "Annetaan tyynyt pois" sanoi joku ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tyynyt ovat ihania. Ne ovat pehmeitä, ne ovat kauniita. Ne ilahduttaa ja ne somistaa. Tänä syksynä meille tänne maapallolle on tullut ennennäkemätön lähetys. Tyynymaailman onnentyynyt ovat saaneet uuden kotinsa meiltä. Hirmuisesti tyynyjä!!

Taru kertoo, että tyynymaailman onnellisuus tarttuu vanuhiutaleiden mukana. Se on hyvin hyvin tarttuvaa ja se saattaa tulla ihmisten luokse näin bloginkin kautta! Meille tänään kotiutui pari tyynyä, päälliset on dibsukan tuotantoa, mutta sisätyynyt ostoisia!! Saapas nähdä hymyilyttääkö kohta?

Miten teillä, vaikuttaako että tartunta olisi tullut?

2 kommenttia:

Hipsu kirjoitti...

Minuuun ei ole vielä tarttunut ;), kun pikkuinen hauvavauva saattaisi hivenen käsitellä niitä, lapset heittelisivät sängyltä ja sohvalta alas ;).

Mari kirjoitti...

Tyynyt on ihania!
Mieheltä vaan olen kuullut monta kertaa että "MIKSI pitää olla niin paljon tyynyjä sängyn päällä mutta niihin ei saa silti nojata?????" ;D
No nehän on koristeita eikä niitä tartte rytistää!

Mukavaa viikonloppua!