tiistai 14. syyskuuta 2010

Ompeluksia...


Olen ompeluinnostuksen valtaama. Kankaat suorastaan huutavat nimeäni ja uusi peitetikki tulee jo uniini.

Nuorimmaiselle tein tästä ihanasta sienikankaasta ja pinkistä trikoosta tunikan.

Tunika sai kaverikseen sienihousut. Nämä housut ovat yksivärisen neulemekonkin kanssa ihanat!! Setin kaava on omani.

Sienikankaasta piti saada muutakin ja niinpä tein esikoiselle siitä paidan. Ompeluvaiheessa sattui ihan hassu vahinko. Ompelin tuotemerkkini takapuolelle. Mietin, että purkaanko sen vai annanko olla. Taidan purkaa kun kauluksen resori pitää vaihtaa. Huomasin, että värihän voisi olla mikä vaan, miksi tylsä ruskea:D

Sienimekko ja pilvitunika saivat kaverikseen valkoiset veluurilegginsit. Kaava on aiemmistakin töistä tuttu, ihana peruskaava, omani sekin.

Pilvitunika on myös omalla kaavalla tehty. Kokeilin tällä kertaa normaalia leveämpää hihaa, seuraavan teen taas tavallisella hihalla vaikka on tuokin ihan kiva:)

Tuo peitetikki on kyllä ihana. Ompelusta on tullut puolet nopeampaa ja jälki on siistiä. Saumurin muuttaminen peitetikkikoneeksi on tosi helppoa. Kääntää leikkuri piiloon ja vaihtaa napista parin säädön paikka. Pelkäsin etukäteen, että se olisi isokin homma, mutta ei:) Onneksi päädyin tuohon koneeseen enkä alkanut pihistelemään ja ostamaan pelkkää uutta saumuria. Tykkään tykkään ja tykkään:)

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

On kivoja ompeluksia :) Mulla ei vielä onnistu ihan noin helpon kuuloisesti saumurin vaihtaminen peitekoneeksi :D Hiukan tarttee aina tutkia ohjeita ennen kun kaikki on valmiina :D Mutta jospa pian nopeutuis :) On se kone kyllä tosi kätevä ja ihana!

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi kivoja vaatteita olet tehnyt! Tiedän ton tunteen, että ne kankaat huutaa sieltä kaapista. :) Mikä peitetikkikone sulla on?

Sani kirjoitti...

Voi kun kiva kuulla positiivista kokemusta tuosta saumuri-peitetikki yhdistelmööstö, siit ku olen kuullut niin paljon negatiiv.
No mä sain halvallasaumurin, joten nyt jäi toi yhdostelmä haaveet sit sinne. Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa sit peitetikkikonetta...

Ja kivoja ompeluksia :)

Mimmu kirjoitti...

Ihania! Peitetikkikone olisi minullakin haaveissa, ehkä sitten joskus...

Kotiäiti kirjoitti...

Ihania nuo sieni- ja pilvikuosit! :) Jos jokin kuuluu syksyyn, niin sienet! Heh, vaikken niitä syödä pystykään, niin kuvana sieni on jotenkin herttainen. :D