keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Melkoinen kolahdus...

Mulle kävi yks päivä kamala vahinko. Olin ottamassa kaapin ylähyllyltä kulhoa, mutta pudotinkin sen niin, että kulho putosi lautasten päälle ja halkaisi jokaisesta lautasesta palasen. Nyt meillä on lautasissa ärsyttävä kolo:( Olen kerännyt Iittalan Teema sarjaa ja mietin, että jatkanko samalla linjalla vai vaihdanko astiastoa kokonaan.


Hobbyhallista saisi Teema astiaston edullisesti ja kerralla, mietin, että tilaan tämän pahimpaan astiastopulmaan... Tosin en tarvisi nuita pikkuisia kahvikuppeja olleskaan, vaan haluaisin niiden tilalle syvät kulhot ja kupit. Sitä settiä ei vaan ollut enään saatavilla, joten ehkä odotan ja mietin.

Kahvikuppeiksi nimittäin tahdon tämän setin. Päätin jo, että saan tämän joululahjaksi:D

Toisaalta iskee piheys, laittaako monta sataa astioihin vai hakisko muutamalla eurolla lautasia vaikka Kodin Anttilasta. Astiastoja kun on olemassa niin paljon, että tahtoisin miettiä rauhassa. Teema tosin on arjessa ihana sarja. yksinkertainen ja mielestäni kaunis.

Mitä astioita teiltä löytyy?

20 kommenttia:

zanne kirjoitti...

Meillä on Acorocin Octime musta astiasto, varsinainen kasari-tyylinen astiasto! :-) Mutta me tykätään siitä ja se on pääasia. Lisäksi sitä voi kätevästi täydentää kirppikseltä edullisesti, aina joku haluaa tästä päästä eroon.
Olen kuullut huhuja että se olisikin nousemassa keräilyarvoon, tiedä sitten.

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi harmien harmi!!!

Meillä on satunnaisia valkoisia astioita sieltä täältä ja lisäksi valkosta Teemaa..

dibsukka kirjoitti...

Zanne: Juu tiedänkin astiaston. Monella kaverillani oli sitä lapsuudenkodissa.

Siihen tosiaan törmää kirppareilla.

Petuli kirjoitti...

Mä olen meidän astiakaapilla asioidessani monesti pelännyt juuri tuota tapahtumasarjaa, iso kulho tipahtaa ja sitten on lautaset ja lasit säpäleinä. Voi harmi että teille se nyt kävi :(

Toisaalta sitä myös vähän toivon (meille siis), sillä mä haluaisin uudet astiastot, mutta eihän sitä koskaan mitään käy jos sitä odottaa... ;) Sinänsä mä kyllä tykkään meidän astioista, mutta pitäisi saada ne välillä jemmaan ja uudet käyttöön, voisi sitten kaivaa taas vuosien päästä uudella innolla esille. Meillä on siis lautaset Arabian Ego mallistoa, jotka on aika maskuliiniset. Tällä hetkellä mieltä kutkuttaisi jotkut villeroy&bochin valkoiset pitsit :)

Mari kirjoitti...

Meillä on Ikean Dinerat ruskeina ja vihreinä, tykkään kovasti niistä. Teemaa oon jo pitkään miettinyt, mutta se tuntuu vähän tylsältä. Ja Teemasta valkoinen on oikeastaan ainoa, jonka viitsii ostaa. Vihreät ja ruskeat miellyttäis enempi silmää, mutta ne kun on jotain sesonkivärejä, ja haluan semmosen jonka valmistusta ei varmasti ihan hetkeen lopeteta.

Anu kirjoitti...

Meillä on Teemaa, valkoisena ja mustana joitain kappaleita. Aiemmin oli keltaisena mutta niillä olen lahjonut pikkuveljeäni :)
Miehen vanhat vihreät Kultakeramiikan astiat on pakattu ja unohdettu varastoon, hyi minua :)

Anonyymi kirjoitti...

Satunnaisena lukijana vinkkaan Iittalan Iik-päivillä tarjouksessa olevasta valkoisesta Teemasta. Olivat mínusta aika edullisia kun eilen Iittalan Outletissa niitä katselin, valkoinen matala 26cm halkaisijalla oleva lautanen 6eur/kpl ja muut oli siis sitä halvempia 5 eur ja 4 eur/kpl. Eli tuolta saisit vain juuri ne rikkoutuneet astiat. :-)

Kiki kirjoitti...

Meillä on oikea iittalan kavalkadi kotona. Eniten on valkoista Teemaa, Egoa ja sinistä Taikaa. Teema-sarjassa on mielestäni todella hyvät tarjoiluastiat ja vaikka et päätyisi siihen muuten, kannattaa niitä tarjoiluastioita hankkia. Ne kun käyvät monen kanssa. Meidänkin astiat sointuvat mielestäni kauniisti yhteen, vaikka laittaisi eri sarjoja samanaikaisesti esille.

Mustikoita ja puolukoita kirjoitti...

Harmittaa varmasti ja vietävästi !
Meillä nuo ruoka-astiastot on vähän sitä sun tätä mutta kahvikuppeina käytän etenkin vieraita käydessä Iittalan Primaveraa suomensinisenä sekä 24h farkunsinisenä. Meillähän ei kahvia pikkukupeista juo kuin anoppi ja appiukko ;)

Mustikoita ja puolukoita kirjoitti...

Ja sitä vielä piti sanomani että meillä rikkimenneiden kahvilautasten tilalle olen harkinnut tuota 24h sarjaa, jotenkin pidän sen muotokielestä enemmän kuin kulmikkaammasta Teemasta.

Essiina kirjoitti...

Meilläkin olisi arkiastiaston hankinta edessä.

Lautasina on jotain ikean halpaa valkoista, ja niistä on ihan lasitus kulunut ja pohjat täynnä harmaita viiruja... ihan kamalia! Ikean dinera on koskemattomana kaapissa odottamassa menoa kirppikselle. En voi syödän niistä kivitavara-lautasista kun ne "vinkuu"... :/

Parempana meillä on niin turvallista ja tylsää arcticaa.. Toisaalta se on kyllä nättiäkin.

Mutta joku arkisarja olisi hakusalla. Odotan tuleeko tänne vinkkejä :)

Mimmu kirjoitti...

Voi itku! Minä pelkään tekeväni saman joka päivä, kun astiakaapit ovat hieman liian ahtaat. Me ostimme ihan juuri pitkän pitkän harkinnan ja haaveilun jälkeen Arabian KoKon ruokalautaset. Niitä harkittiin oikeasti yli vuosi ja viimein sitten otettiin ja ostettiin ja vielä kerralla 12 kappaletta. Ja kuinka ollakaan kyseiset lautaset eivät mahdu meidän astianpesukoneeseen, vaan ovat liian korkeita jotta rupelimahtuisi pyörimään. Voit uskoa että harmittaa...

Anne kirjoitti...

Hei!
Löysin onnekseni jostain tänne :)
Sinulla on kiva blogi,
jään seuraamaan ja linkitän sinut listaani!

Minttu kirjoitti...

Meillä vaihdettiin jo ruokalautaset, syvät ja matalat uusiin. Lisää tosin joutuu ostamaan ainakin toisen mokoman. Löydettiin Prismalta aivan ihanan värinen ja mallinen astiasto eikä hintakaan päätä huimannut. Astiastoon saa kaiken mitä tarvii ja toivottavasti ainakin tovin pysyy Prisman valikoimissa. Lienee saatavilla myös Sokoksista. Malli on muistaakseni nimeltään meidän koti tai oma koti, ei nyt muista kumpiko.

La Petite Princesse kirjoitti...

Auts :/ Joskus sitä vaan tunaroi..

Minusta valkoinen teema on kiva, ajaton ja helppo yhdistellä ja yksinkertaisesti parasta näissä astioissa on vaan se, että laatuu ei tule niitä kamalia mustia naarmuja.

meillä on arabian illusia, sellainen lila :)

Heidi kirjoitti...

Meiltä löytyy Iittalan 24h-astiasto, lisäksi siihen valkoiset teeman syvät lautaset. Tarjoiluastioiksi olen ostanut kirpparilta vanhoja arabian valkoisia kulhoja ja vateja, jotka ovat kohtuullisella hinnalla löytyneet. Tuon 24h-sarjan ostin useampi vuosi sitten Iittalan postimyynnin kautta, kun sieltä sai kakkoslaatuisia puoleen hintaan, muuten en varmasti olisi raskinutkaan ostaa. Valkoinen on kyllä astioissa hyvä väri, sopivat monen kanssa yhteen ja voi tosiaan täydentää noilla vanhoillakin, ruokakin tulee valkoista vasten hyvin esille. Niin, löytyy meiltä lisäksi vielä vähän noihin sopivia halpisastioitakin...

Mari kirjoitti...

Meillä on noin 12v vanha kermansaven vihreä astiasto jonk ostin pari kymppisenä. Siihen minulla on sellainen viha-rakkaus suhde. Niitä oli alumperin kaikkea 12 mutta vuosien varrella osia on hajonnut. Viimeisen vuoden aikana tykkäsin siitä taas kovasti mutta nyt alkaa taas tökkiä. Sitten meillä on häälahjaksi saatu Pentikin vanilja astiasto jota käytetään parempana astiastona ja siihen meillä on 15 osaa kaikkea.
Kun löytäisi jonkun ajattoman kivan arki atiaston niin laitaisin kermansaven kirparille mutta en ole hirveästi perehtynyt tositoimiin-haaveilemaan vain:)

Iitsu kirjoitti...

kääks! eipäs ollenkaan kiva júttu. Meillä on arjessa käytössä keltainen teema ja muumimukit. Juhlaan olen kerännyt paratiisia ( käypi keltaisen teeman kanssa ) Paratiisi on kerääntynyt hiljalleen, lahjaksi lautanen, joskus kuppipari..niin se vaan on serviisi kasvanut.

Henna S. kirjoitti...

Mulla sattui kerran samanlainen vahinko, mutta pala irtosi onneksi vain yhdestä isosta lautasesta - valkoisesta Teemasta. :-O Eli meillä käyttöastioina on valkoista Teemaa ja 24 h:ta ja koska minulla kahvimukit pitää olla hehtaarikokoisia, niin meillä on Paola Suhosen Kermansavelle suunnittelemia rivattomia jättimukeja sekä noita Taika-sarjan mukeja.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on pentikin mustaherukkaa. Tykkään!