sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Minun pieni omituisuus...

Onko teillä hassuja tapoja?

Minä rakastan istua autossa kaupan parkkipaikalla. Siellä näkee hassuja tapoja mitä ihmisillä on. Viime syksynä näin miehen joka tuli autolla pihaan. Hän nousi autosta, lukitsi ovet ja kiersi auton ympäri. Sitten hän avasi oven, otti autosta kauppakassin ja lukitsi taas ovet. Kiersi auton ympäri ja avasi oven. Laittoi kassin autoon, lukitsi, kiersi ja avasi. Sama kaava jotain viisi kertaa ja sitten hän vihdoin meni kauppaan.

Toinen hassu oli vanhempi mies joka tuli pihaan aivan uudella volvolla. Hän ajoi auton ylväästi parkkiin ja käveli kaupan ovelle. Kaupan ovella hän kääntyi ja lähetti autolle lentosuudelman.

Puhumattakaan näistä loistavista parkkeeraajista, heillä joille menee 15min, että saavat auton parkkiin ja siltikin se on siellä päin honkia. Kaikki sympatia heille, olen surkea ajaja.

Eräänä päivänä näin miehen joka koitti saada aivan liian isoa laatikkoa takaovesta sisään. Olisi niin kovasti tehnyt mieli mennä sanomaan, että mies, sulla on farmariauto, laita nyt hyvänen aika tuo laatikko sinne, ei se takapenkille mahdu. Toisaalta, ehkä miehellä oli takaosa jo täynnä.

Nyt viikonloppuna näin ihanan mummelin. Hän oli pieni ja harmaa ja hento kuin keiju. Hän kantoi kädessään pikkuruista ostoskassia ja käveli todella hitaasti. Parkkipaikalla hän pysähtyi ison ja hienon citymaasturin viereen. Otti taskustaan avaimet ja tihrusti keskuslukitus näppäintä varmaan viisi minuuttia. Kun mummi vihdoin sai oven auki, kapusi kyytiin niin hups. Mummu lähti parkkipaikalta lumi pöllyten ja kaasu pohjassa kuin pahanen teini. Näin jo silmissäni sarvet ja hullunkiillon silmissä mitä mummille ilmestyi päästessään rattiin. Jos moottoritiellä näette ohittavan mummelin näyttämässä kansainvälisiä käsimerkkejä, on se varmasti sama henkilö.

Olen nähnyt miljoonia hauskoja ilmeitä kun ihmiset muistavat autolle palatessaan unohtaneen jotain. Pariskuntien riitelyjä kun kauppareissu ei olekkaan mennyt putkeen. Kiukuttelevia lapsia ja hermoromahduksen partaalla olevia aikuisia.

Toinen mukava puuha on harrastaa ihmisten kyyläämistä kahvilan ikkunassa tai linja-autossa. Tosin nykyään me taidetaan olla se perhe joka linja-autossa vetää shown...

Mutta siis, ei mulla muuta. Tuli vaan mieleen, että olisi mukava kuulla muidenkin hassuja mieltymyksiä, laitan tän melkein haasteena kaikille:)

Nyt jatkamaan puuhasteluja. Tänään sisustetaan pilkuilla...

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Löytöjä kotiin ja sunnuntain kuulumisia...


Kerroin aiemmin, että alan keräämään Iittalan Kivi tuikkuja. Posti toi minulle violetin Mariskoolin ja ajattelin, että ehkä voisin alkaa keräämään näitäkin...

Kivi "kokoelma" saikin uuden värin, mutta vielä uupuu ne kaikki parhaimmat:)

Kävin taas kiertelemässä alemyyntejä. Tällä kertaa tytöille ei löytynyt mitään kivaa vaatetta, mutta minulle ja miehelleni taas löytyi vaikka mitä. Mukavaa, on ihanaa saada uusia vaatteita. Vaatteiden lisäksi löysin ihanaa ja todella halpaa krääsää kotiin. Ylläolevat kahvikupit ovat ihanan helmiäisen hohtoisia. 1€ kappale


Tuo upea termospullo oli pakko saada koristeeksi. Hintaa tälläkin vaivainen euro.

Olen etsinyt kauan tyttöjen huoneeseen pieniä metallisia sankkoja, että saan laittaa ne roikkumaan hyllyyn pöydän yläpuolelle kynäpurkeiksi. Löysin tämmöisiä tuikkukippoja ja ajattelin käyttää nämä suunnitelmaan. Lasi purkit vaan pois ja siinä se on:) Nämäkin eurolla:) Nyt tosin kipot on keittiössä kun odottelen, että saan oikenlaisia koukkuja:)

Ompelin olohuoneeseen pari tämmöistä hempeää sohvatyynyä. Toisesta tyynystä uupuu sisus, mutta tämä on valmis:) Nuorimmainen olikin suloisesti pyyhkinyt tähän kätensä, siitä tahrat;)

Me ollaan oltu tänään koko aamu ja päivä ulkona. Kävimme luistelemassa, leikkipuistossa ja hiihtämässä. Ihan mieletön ilma ja mieletön mieliala. Nyt odottelen, että nuorimmainen herää ja lähdetään vähän kyläilemään:)

Esikoinen ja mieheni askartelee tuossa vieressä, joten taidan mennä hetkeksi hommaan mukaan.

Mukavaa sunnuntaita, käykäähän ulkoilemassa jos ette ole vielä tänään ehtineet. Raitis ilma on niin herkullista!!

torstai 14. tammikuuta 2010

Maatuskapaita ja humpsuhame...

Ompelin omalla kaavalla esikoiselle kunnon humpsuhameen. Hameen helmaan ompelin värikkäitä palloja. Minulla on ennestään tekemä pinkki tyllihame ja mietin, että lyhentäisinkö sen helman, että saisin sen tämän hameen alle, hmmm...

Pallojen värimaailma jatkuu maatuskassa jonka ompelin Kappahlin yksiväriseen paitaan. Molemmat kaipaavat vielä silitysraudan kosketusta.

Esikoinen tykkää hameesta hurjan paljon. Tämä päällä on ihanaa hyppiä ja tanssia kun helmat hulmuilee:)

Arki on alkanut tällä viikolla kunnolla. On ollut hommaa saada päivässä tunnit riittämään kun on ollut kaikkea kivaa tekemistä:) Ollaan saatu jälleen nauttia ihanista vieraista ja pakko sanoa, että on rikkaus omistaa sellaisia ystäviä kuin mitä minulla on. Kerhot sun muut on taas alkanut ja niidenkin kanssa on oma järkkäilynsä. Lähes odotan kesää kuin kaikki kerhot on kiinni ja kyläilyt ja reissut saa suunnitella ilman aikatauluja. Oih, haaveilen eväsretkistä ainolanpuistoon, lettukesteistä takapihalla ja uimarannalla loikoilusta. Huomaatteko, puiden välistä pilkistävä aurinko on saanut dibsukan täyteen uutta virtaa:) Uusia ompeluksia on tulossa, tätä äitiä vaivaa vaan ajoittain pieni aikapula. Olen innostunut taas liikkumaan aivan urakalla ja tuntuu, että illat menee niin hikoillessa, etten kerkeä ompelukonetta kunnolla päälle laittaa:)

Energistä loppuviikkoa:)