torstai 12. elokuuta 2010

Bambimekko ja pilkkulegginsit...

Minulla on tänään vapaapäivä. Esikoisella on enterorokko, joten päivä on mennyt kotosalla.

Päätin hyödyntää tyttöjen päikkärit ompelemalla bambimekon ja leggarit.

Setin saaja oli uudesta mekostaan hurjan iloinen:) Kuulemma paras mekko ikinä, hih:) Itse tykkäsin leggareista, malli on täydellinen. Samoin mekon olkaimista tuli ihanat!! Kaavat omia.

Onko teidän lapset sairastanut enterorokkoa? Meidän nuorimmainen oli siinä viikon verran ja kun hän parani, niin esikoinen sitten sai pöpön. Meillä versio on ollut aika lievä, kuumetta ja muutama rakkula. Nuorimmainen meinasi pari iltaa itkeskellä oloaan, mutta vanhempi tyttö ei ole moksiskaan. Ei edes ottaisi rauhallisesti ellen muistuttelisi:D

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Olipa kerran tyynymaailma...

Olipa kerran tyynymaailma. Onnellinen paikka jossa jokaisella asukkaalla oli onnea, iloa, rakkautta ja turvallisuutta. Tyynymaailman asukkaat, tyynyset, olivat kovia nauramaan ja tyynymaailmassa raikuikin koko ajan onnellinen naurun helinä. Tämä kesä vaan on ollut tyynymaailmassa kummallinen. Yleensä toukokuussa tyynymaailman peittää valkoinen ja kimmeltävä peite, me voisimme luulla sitä lumeksi, mutta tyynymaailmassa se on pienen pientä vanua. Vanusade kestää kesäkuulle ja heinäkuussa tyynyset korjaavat sen satona pois talteen. Vanua kerätään koreihin ja keräämisen ohella on joka vuosi juhlat. Juhlissa laitetaan värikkäitä valoja puiden oksiin ja lyhtyjä pimeneviin iltoihin. Voi miten kaunis näky se onkaan kun miljoonat valot loistavat pimeässä illassa, maassa kimmeltää vanuhiutaleet ja ihmiset ovat onnellisia.

Tyynymaailmassa elokuu on tyynyjen kuukausi. Silloin jokainen tyynyläinen ompelee sadostaan tyynyjä ja tyynyt koristaa maailmaa ihan kaikkialla. Puiden juuressa on tyynyjä, sinne voi kellahtaa koska vaan torkkumaan. Bussipusäkeillä on iiisoja tyynyvuoria ja linja-autossa niitä tyynyjä vasta onkin!! Leikkipuistoissa ei tarvitse pelätä kiikusta tippumista, tyynyjä on sielläkin paljon. Tänä kesänä vanua on satanut niin paljon, että tyynymaailmassa meinaa loppua tyynyiltä tila kesken!

Tyynymaailman johtaja, Neiti Iso Iso Tyyny kutsui tyynyset koolle. "Meidän on tehtävä jotain, hukumme tyynyihin!!" Ja niin tyynyset alkoivat miettimään minne voisivat sijoittaa tyynynsä.
"Kaivetaan iso tunneli ja viedään tyynyt sinne", ehdotti eräs? Mutta eihän tyynymaailman asukkaat voineet moiseen suostua. "Annetaan tyynyt pois" sanoi joku ja siitä se ajatus sitten lähti.

Tyynyt ovat ihania. Ne ovat pehmeitä, ne ovat kauniita. Ne ilahduttaa ja ne somistaa. Tänä syksynä meille tänne maapallolle on tullut ennennäkemätön lähetys. Tyynymaailman onnentyynyt ovat saaneet uuden kotinsa meiltä. Hirmuisesti tyynyjä!!

Taru kertoo, että tyynymaailman onnellisuus tarttuu vanuhiutaleiden mukana. Se on hyvin hyvin tarttuvaa ja se saattaa tulla ihmisten luokse näin bloginkin kautta! Meille tänään kotiutui pari tyynyä, päälliset on dibsukan tuotantoa, mutta sisätyynyt ostoisia!! Saapas nähdä hymyilyttääkö kohta?

Miten teillä, vaikuttaako että tartunta olisi tullut?

lauantai 7. elokuuta 2010

Pois pyökkinen pimeys... Paljon kuvia...

Eipäs ole makuuhuoneessa enään pyökkistä vaatekaappia. Ei isoa kolhiintunutta pyökkilipastoa. Ei ruskeita verhoja, eikä matotonta lattiaa... No mitä siellä sitten on?

Siellä on uusi raikas ilme...

Tyynyliinoja made by dibsukka, toinen vanha, toinen uusi:)

Uudet valaisimet seinällä ja uusi yöpöytä... Alunperin yöpöydäksi piti tulla samaa sarjaa kuin muutkin, mutta tuolle hyllylle ei löytynyt paikkaa alakerrasta, joten vaihdoin sen tuonne:)

Yöpöydällä kauniit rasiat pienille aarteille, nämä on ostettu samasta paikasta kuin maatuska naulakko, eli Colorian ihanaa valikoimaa.

Vaaleat hentoiset verhot.

Uusi lipasto, uusi peili ja uusi lyhty kynttilälle...

Tästä tulee ihana valo illan pimeinä tunteina...

Tv:n johdot pitäisi piilottaa ja seinille on tulossa muutama valkoinen valokuvakehys.

Peilissä on kaunis kehys...

Familykyltti sai paikkansa tv:n päältä...

Vaatekaapin päälle hankin pari iiisoa koria säilytystä varten.

Ja matoiksi valitsin pörröiset ryijymatot...

Jännästi tuo humala valtaa yläkerrankin ikkunaa. Toisaalta tunnelma on ihana kun vaaleasta huoneesta näkyy vain vihreys ja sininen taivas.

Vaikka huone on vielä pikkuisen kesken, olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Juuri tuollaista vaaleaa ja kotoisaa tunnelmaa halusimme:)

tiistai 3. elokuuta 2010

Joku vihaa, joku rakastaa...

Kumpaan sinä kuulut? Minusta tekstitaulut on ihania:) Ne sopii lahjaksi, ne ilahduttaa arjessa. Niillä voi viestiä, että hei täällä asuu hauskoja ihmisiä:) Toisista ne on mauttomia, rumia ja tylsiä.

Minulle sopisi tämä oikein hyvin:D

Ja näin arjen taas alkaessa tämä!! Huhheijjaa, että tämä äiti on väsynyt!! Ompeluinnostus sentään nosti päätään. Löysin itseni tänään kangaskaupasta huutelemassa "tätä metri, tätäkin metri". Suunnitelmia nimittäin hyörii päässä ja pakko aloittaa toteutus:)

Tämäkin totta ajoittain.

Meille tämä ei ehkä sopisi, sillä olen ihan himosiivoaja. Mutta antaisiko se luvan vähän laiskotella?

Ihana, niiiin ihana!!

Minulla on ollut tänään kiirekiirekiire!! Piti kotiin tullessa tarkistaa, että onko minulla vielä ballerinoissa pohjat tallella vai kuluiko ne kävellessä pois, nimittäin sen verran olen tänään katuja tallaillut. Piti käydä siellä ja täällä ja tuolla ja huh! Sain kuitenkin asiat hommattua, löysin mitä etsinkin jne. eli nyt on tooosi hyvä mieli.

Tyttöjen tarhan aloitus on alkanut kivasti. Lapset osaa suhtautua arjen alkamiseen ihan ok. Toki pientä vastarintaa on havaittavissa? Huomenna varmaan blokkaan aiheesta "näin irroitat 5v:n Minnen sängyn pinnoista roikkumasta". Nimittäin tämä minun ihana pikkuinen esikoinen on himppusen aamu-uninen!! Piti tänäkin aamuna tarkastaa, että onko tyttö muuttunut yössä viisi vuotiaasta viisitoista vuotiaaksi... Kun peiton alta kuului "en varmasti herää, en en en, mee ite tarhaan".

Onhan se ymmärrettävää, että muutos koettelee. Kuukauden päästä on varmaan jo vähän rutiinin tuntua ja lähtö ei ole niin vaikeaa:) Näin ainakin silloin kun tyttö aloitti tarhan 3v sitten.

Mutta koulussa on ihanaa:) Kunhan taas pääsen hommiin kunnolla kiinni, niin minua ei pidättele mikään:)

Nyt iso pussi karkkia, iso tyyny ja tv:n eteen rehellisesti läsöttämään. En aio tehdä mitään, en varmasti:)

Muistakaa ARVONTA täällä. Olen aivan häkellyksissä osallistujien määrästä!! Uusia lukijoitakin on tullut monta. Tervetuloa kovasti, viihtykää:)

Myös täällä on iki-ihanan Juffen arvonta:) Hauska blogi muutenkin, kannattaa tutustua:)

Kuvat täältä ja täältä

Mutta nyt se tv:)