sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Esikoisen huonetta...


Esikoisen huone on ollut tytölle mieluinen. Minulle se tuntuu keskeneräiselle. Joku puuttuu, mutten osaa oikein hahmottaa, että mikä. Matto voisi olla parempi, tapettikin on laittamatta, mutta ei se siitä johdu. Huone laitettiin kiireessä järjestykseen ja se näkyy. Tavaroiden paikat ei ole niin harkittuja kuin haluaisin. Samaten yksityiskohdat puuttuu. Toki kyseessä on lapsen huone, joten minulle sen ei tarvikkaan olla niin täydellinen, mutta ainahan muutos parempaan on suotavaa:)

Niitä yksityiskohtia sitten mietiskellessä törmäsin kaupassa tuollaiseen linnunpönttöön. Ihana, ajattelin. Suunnittelin sen ensin omenapuun oksalle roikkumaan, mutta kotona huomasin, että sen paikka on ehdottomasti tytön huoneessa.

Onhan huoneessa jo lintuhäkki, niin miksei pönttöäkin... Verhoista bloggailin aiemmin, ne siis tuli ja ovat ihanat. Vielä pitäisi löytää suloinen sängynpeite ja se matto, mutta niillä ei kiire.

Lelut ja askartelujutut on piilossa kaapeissa. Rakastan purkkeja ja laatikoita joinne lajitella pikkujuttuja. Tuo ihana sydänpurkki on uusi kirppislöytö.

Ikkunoissa roikkuu tuikkukippoja. Niihin ei oikeita kynttilöitä tule, mutta pimeällä niissä on led tuikut.

Sängyn alla on laatikko täynnä Barbeja. Ne leväytetään lattialle joka päivä ja leikitään kunnolla. Tyttö tykkää siisteydestä (on jopa niin järjestelmällinen, että motkottaa minullekkin jos en laita tavaroita paikalleen), joten kerää lelut ennen nukkumaanmenoa pois. Olen suunnitellut tekeväni viimeiseen kaappiin tilaa parille alimmalle hyllylle, että sinne voisi rakentaa Barbielle talon. Ei tarvisi aloittaa leikkiä aina uudelleen. Esikoinen tykkäsi ideasta ja nyt onkin etsinnässä kalusteita Barbielle. Ehkäpä synttärit tuovat asiaan apua. Ainakin ihana ruokaryhmä on kotiutumassa Ebaysta...

Sängyn vieressä oleva naulakko on aivan liian pieni tarkoitukseensa. Olen etsinyt siihen naulakkoa ja nyt löysin. Maatuskat ovat ihania, joten sopii meille. Nuihin kelpaa ripustaa roolipuvut ja muut.

Tuon pitkulan säilytysjutun löysin muuton aikana. Se sai paikkansa tytön huoneesta. Tuossa kohtaa on katto tooooosi korkea, joten kiinnitin pussukan tommoiseen amppelikoukkuun. Kissat muuten tykkää nukkua nuissa lokerikoissa. Kiinnitysnaru sinkuu kun kaksi kisua koisii lokerikoissa. Vielä olisi kolmannelle tilaa;)

Hih, tämän ihanan piianpeilin ostin aikoinaan itselleni. Nyt tyttö pyysi "saisinko sen omaan huoneeseen, että saan laittaa sinne pinnit ja pompulat ja näen kammata hiukset..." Voisiko pyyntöön sanoa ei?

Niin, tuossa siis pari palaa tytön huoneesta. Se on vielä vaiheessa, joten ihan innolla sitä en esittele, mutta esittelen kuitenkin. Nuorimmaisen huonetta voitaisi katsoa kans, nämä ovat nimittäin itsellenikin tosi kivaa luettavaa sitten vuoden päästä. Näkee muutoksen hyvin.

Sitten loppuun superlöytö!!! Kirppispöytää täydennellessä mies kierteli pöytiä. Hän etsii tytöille usein elokuvia ja nyt tärppäsi. Kaikki dvd levyt virheettömiä, maksoivat 1€ /kpl. Katsoin kun hän tuli luokseni kori täynnä leffoja ja sanoi "uskomaton juttu", katsoin leffojen nimiä ja totesin, näähän on tyttöjen suosikkeja ja silloin vasta tajusin hinnan:D Niin että jälleen saa sanoa, kyllä kirppikset ovat ihania!! Omassa pöydässä oli eilen käynyt kuhina. Vein tänä aamuna lisää tavaraa ja sitä mahtuikin pöytään kun siitä oli mennyt tosi hyvin vaatetta. Huomasin, että isot koot oli mennyt kaikki, joten niitä onneksi oli tänään mukana. Huomenna taas lisää:)

Nyt remppaa jatkamaan. Se kaiteiden maalaus eilen vähän, öhöm, karkasi....

10 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Ihanan hempeä huone! Tuo maatuskanaulakko on ihana, minä kanssa sen hankin jo keväällä odottamaan neidin uutta huonetta muuton jälkeen.

Aamuaurinko kirjoitti...

Tosi hyviä löytöjä teit jälleen kirppikseltä! Olispa täällä meilläkin päin vastaavanlainen kirppis :) Maatuskanaulakko on ihana, itse ostin myös eilen samanlaisen.

Katariina kirjoitti...

Huone näyttää kivalta. Hyvä dvd-löytö, kelpaisi meidän tytöllekin.. :)

Riitta kirjoitti...

Ihana huone kaikkine yksityiskohtineen :) Itseäkin miellyttää tuo maatuska-naulakko, meillä ei vain vielä ole oma huone ajankohtainen mutta ideoita jo keräilen tulevaa varten :) Tällä hetkellä itsellä joku perhosvillitys, eilen ostin Svaneforsin perhos-aiheisen rullakapan ja tyynyliinan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania yksityiskohtia! Mä tykkään kattella kun jotkut osaa niin nätisti sisustaa.

Sulla on tosi kiva blogi. Löysin tänne jo talvella, sitten hetkeksi kadotin blogisi ja nyt olen muutaman viikon ajan käynyt säännöllisesti.

Ehdottomasti yksi suosikkini!

Anu

Reettamon kirjoitti...

Heh, meillä on täysin samanlainen piianpeili jonka löysin kirppikseltä 6€:n hintaan. Käyttäjä on tosi hieman nuorempi. aluksi jännittikin että pysyykö ehjänä tuolla alle 2-vuotiaalla, mutta hyvin on pysynyt ja tyttö tykkää kovasti.

Oletteko missään vaiheessa miettineet katon maalausta valkoiseksi tai esim tummanruskeaksi. Mitä jos poistaisi nuo verholistat, tilalle tangot tai pelkät kiskot (ja verhojen yläreunan ompelu uusiksi jotta kisko jäisi piiloon). Entäs jos ottaisit toisen verhon pois, jättäisit vain toisen jonka sitten halkaisisit kahtia +lisäisit kaveriksi valkoiset /vaaleanhopeat verhot.

Teillä näyttää ihan hyvin edistyneen hommat uudessa asunnossanne. Meillä on tavarat vieläkin väärillä paikoilla ja suunnitellut ratkaisut toteuttamatta vaikka "uudessa" asunossa ollaan asuttu jo yli vuosi.

Mukavaa loppukesää!

dibsukka kirjoitti...

Reettamon: Katon maalaamista ollaan mietitty. Ongelmaksi muototuu se, että huoneet koko asunnossa on paikoiltaan yli 5m korkeita, joten maalaminen, hiominen jne.. on tosi työllästä. Yhden huoneen maalaaminen sitten taas rikkoo kokonaisilmeen, joten:( Olemme puhuneet, että helpoin tapa olisi laittaa kokonaan uusi katto. Asentaa kuultovalkoinen taikka valkoinen paneeli ja sillä siisti. Sitten välillä taas tuntuu, että puunvärinen katto on ihan kiva:D Pientä valinnan/toteuksen vaikeutta siis:D

Verhojen suojalistojen poistaminen on hyvä idea, sitä olen itsekkin miettinyt ja kokeillut. Niiden alla seinä on on erinsävyinen, joten maalaamiseksi menisi... Ehkä homma toteutuu sitten kun on tapettien aika:)

Mukavaa loppukesää sinullekkin. Kiitos hyvistä ideoista:)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä toi ylisöpö maatuska-naulakko on ostettu? :)

dibsukka kirjoitti...

Jos oikein muistan, niin Prismasta. Nuita on kyllä tullut muuallakin vastaan, että veikkaan löytymisen olevan helppoa.

Teri kirjoitti...

Ihanan näköinen huone! Meillä on myös lastenhuoneen sisustaminen ajankohtainen asia, kun pikkuneidin huonetta pitäisi miettiä. Vaaleanpunaista oli käytetty, mutta kohtuudella; tykkäsin kovasti! :) Liityin muuten juuri lukijaksesi, kun löysin blogisi jostain surffaamalla. :)