sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Hyvästi Heinäkuu...

En osaa pukea sanoiksi tätä oloa. Huomenna on elokuu. Ihan varmasti haistoin tänään ilmassa syksyn. Jos syksy lähtisi kotoa, niin se olisi nyt siinä vaiheessa, että pukee eteisessä kenkiä ja miettii minkä takin laittaa päälleen. Ehkä se tarkastaa onko ruskalehdet pakattu laukkuun ja riittääkö sade varmasti. Se soittaa talvelle ja sanoo "muutama viikko ja olen siellä, tavataan pian. Kohta se astuu ovesta ulos ja kaikki on toisin.

Vaikka ei kesä heinäkuuhun lopu, niin silti on haikea olo. Pihalla heräsi kukkaloistoon nuo tulenpunaiset kaunokaiset ja mietin onko luontoäiti tehnyt ne lohduttamaan meitä kesänlapsia. Onko se muistutus siitä, että hengittäkää lämmintä tuulta, antakaa auringon hyväillä ihoa ja kulkekaa paljain varpain kun maa on vielä lämmin?

Istuin tänään tuijottamassa tulta pihalla. Mies rakensi nuotiopaikan jossa istua pimeinä iltoina katselemassa tähtiä ja miettimässä maailman menoa. Tuli lämmitti, oli kotoisa olo ja mietin että onhan elokuussa puolensa. Lähenevän syksyn tunnelma on inspiroiva. Olen aina rakastanut elokuuta!!

On vielä lämpimiä päiviä jäljellä ja kaikki kesän suunnitelmat on tehty. Eskarin, työt jne. voi aloittaa hyvillä mielin. Levänneenä ja onnellisena. Pihalla tarkenee vielä järjestää lettukestit ja lettujen päälle saa tuoreita mansikoita ja vadelmia omalta pihalta.

Elokuussa on ihanaa se, että metsät ja pensaat notkuu antimia ja niitä saa hakea sieltä niin paljon kun jaksaa. Tänään mussutimme mustikoita ja vadelmia kilpaa kirsikoiden kanssa. Nami. Punaherukat saa varmasti ensi viikonloppuna kerätä talteen ja talvipakkasilla mehua juodessa muistaa miten pensaan lehdet kutitti jalkaa kun touhusi pihalla.

Olen kesän ajan kerännyt pihalla olevan ison puun alle erilaisia tuikkukippoja. En malta odottaa mille ne näyttää syysiltana. Lähenevä syksy on pihanlaittajalle kiitoksen paikka. Silloin kukkaloiston ja pihan antimien show alkaa olemaan loppusuoralla. Vielä riittää loppuhuipennus jossa viimeisetkin kukat puhkeaa kukkaan ja kesän aikana kasvaneet antimet saa katselemisen lisäksi maistaa.

En malta odottaa, että saan tehdä elämäni ensimmäisen omenapiirakan omista omenoista.

Elokuussa herätään henkiin. Torilla on ihanaa kulkea kun jokapaikassa tuoksuu tuoreus ja ihmiset ovat palanneet lomilta takaisin kaupunkiin. Tuntuu, että elämä taitaa jatkua kohta normaalisti. Voi kyläillä ja tavata ystäviä helpommin kun koko ajan joku ei ole menossa kesän rientoihin.

Noh. Ryteikön läpi aurinko vielä kurkkii, kuulen sen melkein huutavan minulle "en minä vielä oo menossa" ja niinpä taidan uskoa miestäni kun hän sanoo "ei kesä vielä lopu".

Haikeaa saa olla. Tämä kesä on ollut niin mieletön, että olisin suonut sen jatkuvan ja jatkuvan. Mieletön on ollut viikonloppukin. Kohokohdat oli perjantain Qstok. Oih miten nautin ihmisvilinästä. Kun kävelin yöllä autolleni, kuulin pieniä pätkiä ihmisten keskusteluista. Näin pariskuntien suutelevan. Näin jonkun pettyneen, toisen itkeneen ja erään halavaan onnellisena. Näin elämää niin paljon kerralla, että kun ajoin kotiin, hymyilin koko matkan. Lauantaina oli huippu shoppailureissu huipussa seurassa, illalla korttipeliä ja ihana tunnelma. Tänään vietettiin aikaa keskustan eri leikkipuistoissa ja oltiin vaan.

Mahtavaa, akut ladattu. Siltikin kyllä niiskuttaa, hyvästi heinäkuu!!

Onko teistä haikeaa kun siirrytään elokuulle?

8 kommenttia:

Tähtianis kirjoitti...

Kirjoitat kovin kauniisti!

Amy kirjoitti...

Tänä vuonna minustakin tuntunut erityisen haikealta...

Minulla alkaa huomenna työt ja olisin voinut jatkaa lomailua vielä ainakin kuukauden.

Kyllä minulle on nyt kesä auttamattomasti ohi, kun loma loppuu. Illan koleus ja aamukaste syksystä muistuttavat.

Seuraavaa kesää odotellessa.

Ps. Laitoin meiliäkin tuossa joku päivä sitten

dibsukka kirjoitti...

Kiitos Tähtianis:)

Amy: Pitääpäs kurkata:) Tuota postia ei tule ihan jokapäivä luettua kun on kaksi muutakin:D

Niinhän se, että seuraavaa odotellessa. Olisiko tämä kesä kaikessa lämpeydessään jne. ollut erityisen upea?

Saila kirjoitti...

Niin kauniin levollinen ja haikea kirjoitus! Olen samaa mieltä, että kesä on ohi kun elokuulle tullaan. Surullista mutta totta-lopukin loppuu ihan pian. Oisin voinut jatkaa vielä pidempäänkin, mutta toisaalta syksy tuo tullessaan varmasti ihania asioita, tunnelmointia kynttilän valossa ja sitä "tavallista" arkea :D.

La Petite Princesse kirjoitti...

"Kesä tuli niin äkkiä ja häipyi hiipien" elokuun kuutamot kynttilöiden ja lyhtyjen hämyssä. Viljapellolta tuleva uuden sadon tuoksu ♥ Sitä se syksy on!

Mukavaa myös, että arki alkaa ja elämä asettuu uomiinsa.

Tarja kirjoitti...

Ihanasti kirjoitit - kiitos tästä ♥

Anna kirjoitti...

Puit kyllä ajatukseni täysin sanoiksi!Tänä aamuna oli pitkästä aikaa viileämpi, selvästi jo alkavaa syksyn kirpeyttä, heh:)haikeansuloisin ajatuksin puin pitkähihaisen aamulla töihin lähtiessäni. Kiitos blogistasi, ihania sanoja,ihania kuvia!anna

sisustaja äitee kirjoitti...

Heiiii ! Elokuu on ihana ! Ja varsinkin tämä alku.. Pää täynnä suunnitelmia, kalenteri täynnä perheen puuhaa, ystävien tapaamisia, syysjuhlat =) Ja syksyinen tuuli, aaaaahh..