maanantai 25. heinäkuuta 2011

Onnea rakkaat...

Hyvää Syntymäpäivää kultaseni.

Tänään esikoiseni täyttää 6 vuotta ja nuorimmaiseni täyttää 3 vuotta.

Tärkeä päivä, täynnä suuria tunteita.

Esikoinen huolehtii siskostaan. Hän ei kadehdi tai kilpaile. Hän lohduttaa ja opettaa. Oikea mallisisko jos saan sanoa. Esikoinen sanoo ystävilleen "sinä saat olla eka", hän ajattelee aina muita ja pohdiskelee syvällisesti. Hän rakastaa yllätyksiä ja nauraa joka päivä paljon. Hän on herkkä, ei sano pahaa. Esikoinen on näpertelijä. Hän loihtii vaatimattomistakin tarvikkeista upeita teoksia ja piirtelee jokaiseen paperiin mielikuvituksellisia asioita. Hän rakastaa haasteita ja kasaa 150palan palapelin ennen äitiä, eli siis nopeasti. Hän on luova. Hän puhuu paljon ja kyseenalaistaa jokaisen asian. Esikoinen sanoo "ei maailma voi kaatua, se on pyöreä".

Hän on tarkka ja järjestelmällinen. Tavarat ovat aina tiptop omilla paikoillaan ja häntä häiritsee jos huone on sotkuinen. Hän motkottaa jos unohdan valot päälle tai jätä keittiössö kaapin ovet auki. Hän on isin tyttö:)

Esikoinen on määrätietoinen ja päättäväinen. Hänelle on turha ehdottaa päivän asua tai tekemistä. Hän päättää itse. Jos hän ei pidä jostain, hän sanoo sen, mutta kokeilee kuitenkin. Joskus aivan mietin, mistä tämä pieni tyttö on saanut nuin suuren sydämen ja luonteen jolla jonain päivänä vielä siirretään vuoria.

Hän on kiltti. Voi pieni tyttöni. Olet aarteeni ja aina oma pikkuiseni. Onnea omppukukkani!!

Nuorimmainen on rohkea. Siinä kun esikoinen empii uimista, hän on jo sukeltanut veteen. Hän menee leikkipuistossa kiikkumaan vaikka kiikussa olisi teinipoikia. Hän kävelee leuka pystyssä pimeässä ja tarkistaa itse onko sängyn alla mörköjä. Hän ei arkaile tai pyytele anteeksi, hän menee ja tekee.

Häntä ei kiinnosta palapelit tai palikkatornit, hän näpertelee samoin kuin siskonsa, mutta hänen työt ovat räiskyviä ja suuria. Hän seisoo kirja sylissä tuolilla ja isoon ääneen kertoo omaa satua kuvien perusteella. Hän rakastaa tehdä esityksiä ja pukeutuu päivässä viisi kertaa eriin asuun. Hän ei aristele kuraa, eikä pelkää kastematoja. Kun minä kiljun hämähäkkiä, hän tulee ja lätkäisee hämähäkin hengiltä.

Häntä ei kiinnosta onko huone sotkuinen, mutta se häiritsee jos jokaisella pehmolelulla ei ole peittoa. Hän laittaa ikkunan kiinni, ettei Barbeilla tule kylmä ja huolehtii onko kissoilla ruokaa. Pikkukissa nukkuu hänen tyynyllä ja joskus löydän kissanraksuja joita tyttö on sinne tuonut ruuaksi. Hän laittaa karkkipäivänä suklaata kissankuppiin ja huolehtii, että saahan isosiskokin karkkia. Jos hän saa uuden lelun, hän vaatii, että siskonkin pitää saada. Hän saattaa kysyä leikkipuistossa vieraalta lapselta, että paleleeko sinua, ja jos palelee, on hän valmis antamaan oman takkinsa.

Hän on kova pussailemaan ja halaamaan. Kun isi tulee töistä, hän menee vastaa ja kysyy "oliko kiva työpäivä" ja antaa päälle suuren halin. Hän kömpii öisin meidän keskelle nukkumaan jos näkee pahaa unta ja potkii niin paljon, että isin pitää kantaa samantien omaan sänkyyn takaisin.

Hän tykkää kokkailla ja joka kerta kun laitamme ruokaa, hän tulee tuolin kanssa viereen seisomaan. Salaatit meillä tekeekin nuorimmainen:D

Hän nauraa ja hymyilee aina. Jos hän ei hymyile, on jotain todella vialla:) Hän on äidin tyttö:)

Minun pieni tyttö, minun oma sankari! Onnea lyspytteri:)

Tämä päivä on erikoinen. Kun nuorimmainen syntyi, oli esikoinen saman ikäinen kun mitä nuorimmainen on nyt. En tiedä millaista elämä on kolmevuotiaan kanssa kun ei ole vauvaa. Tytöt leikkii aina keskenään ja nuorimmainen on omatoiminen kaikessa. Tuntuu, että tästä alkaa uusi jakso elämässä. Kaikki on niin paljon helpompaa ja voimme tehdä asioita mitkä pienten lasten kanssa ei ole niin yksinkertaisia. Asioihin voi keskittyä paremmin ja "omaa aikaa" on tuplasti enemmän kuin ennen. Tämä tuntuu hyvälle. Uusi aikakausi alkaa hyvillä mielin:)

17 kommenttia:

NorppaStiina kirjoitti...

Oi, onko teidän tytöillä sama syntymäpäivä! Todella hauskaa! :) Ihanaa syntymäpäivää molemmille prisessoille!
Ihania ompeluksia olet saanut tehtyä. :) Tuo sieni-aplikaatio erityisesti miellytti silmää. :)

Marika kirjoitti...

Onnea hurjasti molemmille tytöille!

Kovin kauniisti kirjoitit, on ne lapset vaan niin erilaisia ja kukin silti täydellisiä. Tuo kolme vuotta on muuten meilläkin tuntunut tosi hyvältä ikäerolta. Kiva nähdä kahden nuorimman siskossuhteen kehittyminen nyt vähän pienemmällä ikäerolla.

Nauttikaahan "isoista tytöistä"!

darkangel1981 kirjoitti...

voi, oikein paljon onnea ihanille ja suloisille tytöille:))

Pieni Lintu kirjoitti...

Onko tyttöjen syntymäpäivä sattunut samalle päivälle? Aika hauskaa. :)

Niin keskenään erilaiset lapset täälläkin, niin ihania molemmat, rakkaita - ovat kuin yö ja päivä luonteeltaan ja myös ulkonäöltään meidän pojat. Toinen minikopio iskästä ja toinen ihan kuin minä pienenä, poikaversio vain. ;)

Täällä ikäeroa 2v3kk lapsilla. :)

dibsukka kirjoitti...

Norppastiina: Juu on heillä:)Kiitos, ompeluksia on tulossa lisää ihan lähipäivinä:)

Marika: Nautitaan:)

Darkangel1981: Kiitos:)

Pieni Lintu: Juu tytöillä on sama synttäripäivä. Lasketulla ajalla oli viikko eroa. Esikoinen syntyi rv37+4 ja nuorimmainen 38+4.. Kun aikanaan valmistelin esikoisen 3v synttäreitä, olin juuri saanut kakun jääkaappiin ja valmistelut valmiiksi kun lapsivesi meni:D

Meillä esikoinen on aivan kuin isänsä ja nuorimmainen minun kopio. Ulkonäot taasen toisinpäin:D

Mari kirjoitti...

Mulla tulee tämmösistä aina kyyneleet silmiin. Kyllä ne lapset, etenkin sisaruksetkin, on erilaisia luonteeltaan. Mulla tuli oma tyttönen mieleen tuosta teidän nuorimmaisesta :D.

dibsukka kirjoitti...

Mari: Mulla oli kyyneleet silmissä kun kirjoitin tätä ja ajattelin samalla, että minun silmien alla on kaksi maailman ihmettä:)

Joskus kun luen sinun postauksia, mietin, että nuorimmaiseni voisi tehdä saman kuin tyttösi:D:D:D

Lissu kirjoitti...

Onnea tytöille ja heidän äidilleen.

Ihania sanoja kirjoitit lapsistasi. Oma tyttäreni on sekoitus molempia. Juuri kuin esikoisesi kaikessa muussa paitsi siisteydessä ja rohkeudessa, joissa on juuri niinkuin nuorimmainen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana postaus! Paljon onnea teidän murusille ja kaikkea hyvää koko perheelle :)

PIUZA kirjoitti...

On tomeria tyttöjä! Mietin lukiessa, että mitä menetin, kun minulla ei ole lapsia, mutta onneksi maailmassa on tuollaisia tyttöjä!♥

Piti oikein katsoa horoskooppia, että mitä merkkiä ovat ja leijoniahan molemmat. En ihmettelekään enää yhtään, no vähäsen kumminkin. Valloittavia! Kirjoitit kauniisti.

Onnea!

t.Paula

dibsukka kirjoitti...

Kiitos Paula:)

jarna kirjoitti...

Ihana teksti!
Onnea suloisille tyttösille ♥

Esikoinen kuulostaa suurimmaksi osaksi meidän esikoiselta ja nuorempi poitsulta=)

ja niinhän on meilläkin että esikoinen ja nuorin jakavat saman synttäripäivän ♥

dibsukka kirjoitti...

jarna: Kiitos:) Hauska juttu tuo sama synttäripäivä:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ihanille tyttösille. Meillä pian 6 vuotias leijona tyttö, jonka pinta on tulta ja tappuraa, mutta kaiken alla on hyväsydäminen ajattelvainen tyttö. Perässä kasvaa 4 vuotias rapu tyttö, joka ottaa joka asiassa isosiskosta mallia, mutta omaa huomattavasti herkemmän pinnan.

La Petite Princesse kirjoitti...

Oi, miten kauniisti kirjoitit lapsistasi ♥

Onnittelut molemmille neideille ja äidille joka on jaksanut tehdä hienoa työtä kasvattaessaan lapsensa rakkaudella.

piikkisiili kirjoitti...

Kyyneleet silmissä luin,, säästä tämä ja näytä/anna lapsillesi, kun he ovat vanhempia.. Aivan ihana teksti ja kuvaus (ja voiko sitä muuta kuvausta ihanista lapsista tulla ;) ). Lapset ovat ihmeitä <3

Kirsi kirjoitti...

Todella kauniisti kirjoitettu tytöistä, kyyneleet silmissä tätä luin! Itsekin suosittelen että säästät tämän postauksen jollain keinoin ja näytät tytöille kun ovat vanhempia, varmasti koskettavaa luettavaa heistäkin kunhan ovat vähän isompia!