perjantai 22. heinäkuuta 2011

Rakas päiväkirja...

Tänään on ollut kotipäivä isolla k:lla. Haahuilin yömekossa puolillepäivin, join paljon kahvia ja söin liikaa eilen tekemääni ihanaa mansikkapiirakkaa. Ulkona on ollut tuskastuttavan painostava ilma. Pilvistä, sateista ja liian kuumaa. Sisällä on ihanan viileää, joten täällä köllöttelen kuin emokarhu.

Järkkäsin miehelle yllätyksen tänään. Käskin miehen veljeä pyytämään miehen tallille korjaamaan muka moottoripyörää. Oikeasti miestä odotti tallilla biljardin peluu, muutama huurteinen ja hyvä seura. Miehen viimeinen lomapäivä on tänään. Halusin täydellisen loman kunniaksi viimeiselle illalle jotain täysin normaalista poikkeavaa. Mies käy juhlimassa, ööö, kerran kahdessa vuodessa, joten eikö ollut aika passittaa mies juhlimaan.

Kun mies on poissa, niin vaimo istuu singerillä. Otin ja ompelin tänään pari juttua esikoiselle. Lapset pyöri kaverina ja ideoi, että seuraavassa tunikassa voisi olla keiju, keijulinna, pikkulintuja ja auringonsäteitä. Ajattelin, että lienee pakko oppia aplikoimaan:D Pian onneksi homma kääntyikin siihen, että edellämainitut piti tyttöjen saada tehdä muovailuvahasta. Minulta kinuttiin kangassuikaleita sun muuta, että teos valmistuisi...

Jossain vaiheessa menin katsomaan tuotosta ja se olikin muuttunut muffinikaupaksi... Siinä sitten istuin puolisen tuntia leikkimässä asiakasta jonka piti tilata aina rinsessamuffini kermavaahdolla... Siinä vaiheessa kun minun hiustenmuotoiluvaahtoa yritettiin saada leikki kermavaahdoksi, päätin, että ULOS!

Niinpä siis suunnitelmissa suunta pihalle ja samalla kirjastoon. Ehdin, samalla kun tytöt pakkasi kirjoja, saada sienipaidan valmiiksi. Poseeraamiseen piti lahjoa sillä, että illalla saa jäätelöä... Koska toinen tyttö saa jäätelöä, niin toisen tytön piti saada poseerata kans, tosin ei äidin ompelemassa jutussa, vaan isin t-paidassa... Noh, voitte kuvitella tommosen metrisen naperon isimiehen xl kokoiseen t-paitaan:D Siinä sitä paitaa sovitellessa tytöt päätti alkaa leikkimään munamiestä, joten lähtö piiiiiikkkkasen venyi...

Odotellessa otin ja ompelin piposen. Näitä onkin tulossa nyt heti perään toinen. Varma hitti, tämän kohdalla ei tarvinut lahjoa sovittamaan, pikemminkin piti ratkaista kiista kumpi saa sovittaa:D

Noh, tässä vaiheessa päivää me päästiin jo sinne ulos. Kuuma, niin kuuma, että meikäläisen hermot huusi päästä ilmastoituun autoon. Niinpä mutkien kautta kirjastoon. Sain lainattua viimeisen osan Sophie Kinsellan Himoshoppaaja sarjaan, jesss. Kaupan kautta kotiin ja pihalle hetki kiroamaan tukaluutta. Päätin käyttää "koska äiti niin sanoo" sananvaltaa ja käskin katraan sisälle. Sisällä lapset häipyi leikkeihinsä ja päätin jatkaa ompelua.

Tällä kertaa tuotoksena simppeli mekko. Ilman paitaa alla tuo on iso, mutta paidan kanssa varmasti istu paremmin päälle. Velourmekko on syksyksi suunniteltu, joten hyvä niin.

Isimies oli aamusella reipas. Minun koomaillessa kahvin kanssa hän otti ja siivosi koko kodin ja laittoin ison satsin hyvää ruokaa. Minulla on ollut tänään kotitöiden osalta vapaata, töiden osalta vapaata, aivotoiminnan osalta vapaata, joten johonkin energia piti purkaa. Ompelut on tehty, lapset nyt nukkuu, joten Sophien kimppuun ja rentoa iltaa toivotellen.

Toivottavasti miehellä on ihana ilta. Minä höpsönä pikkuisen ikävöin hänen seuraa, mutta varmasti kyllä nautin yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta.

Rentoa viikonloppua!!!

9 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

tosi ihanan ihana postaus <3 olet taitava ompelemaan ja osaat näemmä taidon tehdä sitä siinä sivussa etkä raivostu keskeytyksistä. tuollaista asennetta tarvisi tännepäin lisää! toivottavasti tukaluus pian helpottaa :)

dibsukka kirjoitti...

Elisa: Voi kiitos. Tänään on tukalaa, mutta nyt kun paistaa aurinko, siitö osaa pikkuisen nauttiakkin:D

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea tuo miehesi viimeinen lomapäivä. Tätä on rakkaus :)
-Outi-

dibsukka kirjoitti...

-Outi- Kiitos:) Miehellä olikin ollut tosi hauska ilta!!

Anonyymi kirjoitti...

Surkea yllätys ilta autotallissa.säälin ukkoasi.

dibsukka kirjoitti...

Kiitos anonyymille huolenpidosta miestäni kohtaan:D Kyseessä ei siis todellakaan ollut mikään surkea autotalli, kuten asian muotoilit, vaan moottoripyöräkerhon tilat, arkisesti siis talli... Siellä on musiikkia, biljardipöytä jne... Joten oikein mukava paikka on:)

Anonyymi kirjoitti...

Häpeän kuulua anonyymien joukkoon, kun luen toisten tuntemattomien kommentteja. Hienoja omepeluita, ja kivan yllätyksen olet järjestänyt miehellesi.

dibsukka kirjoitti...

Kiitos <3 Suurin osa anonyymeistä on oikein mukavia:)

riitu kirjoitti...

Onpa teillä miehenne kanssa varsinaiset kultakimpaleet toisissanne :)! Ihanaa lukea näitä sinun juttujasi :).