lauantai 16. heinäkuuta 2011

Valmistuneen rempan kuvia...


Kerroinkin tässä yksi ilta, että ulkona sataa ja mies alkoi maalaamaan portaiden puista kaidetta valkoiseksi. Noh, se homma "vähän" karkasi... Innostuttiin ja tässä tulos:)

ENNEN siis kaide yläkerrassa ja portaissa oli tuollaista kellertävää puuta.

NYT molemmat ovat valkoisia. Kun kaiteen väri vaihtui, tajusimme, että portaiden ja yläkerran parketti on kertakaikkisen ruma. Niinpä vaihdoimme koko yläkertaan pähkinän värisen laminaatin. Oih, rakastan tuota tummaa lattiaa!!

ENNEN: Portaissa oli tuota samaa kammottavaa parkettia kuin yläkerrassa.

NYT: portaissa on valkoinen maali.

ENNEN: Kun portaat oli maalattu, kaiteet oli maalattu, maalasimme myös nuo talolyhtyjen alla olevat pikkutasot valkoiseksi. Uusia lattia oli saatu paikoilleen ja kaikki oli kivasti, tulimme alakertaan ja kesken Discovery chanelin katsomista päätimme repiä tuon kammottavan harmaan levyn seinästä irti.

Laitoimme seinään tuollaisen himmeäkuultoisen tapetin...

NYT: Ja tadaa, poissa harmaa, tilalla tapetti ja hyllynkin kerkesin tuohon naputella...

Uusimme valaisimet eteiseen ja portaikkoon.

Nyt luonnollisesti olen ihan mielissäni.

Huomasitteko te eroa?

Pakko muuten laittaa vielä kuva tästä. Nappirasiaksi suunniteltu teelaatikko saikin paikkansa Kivituikkujen säilytysboksina. Nuo kerää pölyä mahdottomasti, mutta nyt ne säilyy suojassa silloin kun niitä ei käytä.

Niin, maalasimme siis kaiteet ja portaat. Uusimme yläkerran lattian. Vaihdoimme valaisimet. Poistimme olohuoneen harmaan levyn ja tapetoimme seinät. Aika paljon, heh, mutta ei kaikki. Uusi lattia yläkerrassa oli niin ihana, että vanha viininpunainen maaliseinä oli suorastaan häpeäksi uudelle lattialle. Niinpä seinä sai uuden iiihanan tapetin ja järkkää vaihtamalla työhuoneesta tuli entistä mukavampi. Sama homma makuuhuoneessa, sielläkin uusi tapetti, uusi valaisin ja uusi järkkä. Kurkkaillaanko niitä vaikka seuraavaksi? Sen lienee kaikki voi myöntää, että mieheni on ollut super ahkera muutamana päivänä!!!! Kiitos rakas!!!!

20 kommenttia:

3:n äiti kirjoitti...

Voi miten kaunis lopputulos!
Hauska idea kivituikkujen säilytykseen =)

Elisa kirjoitti...

ahkeraa :) tykkään kans tosi paljon tosta teerasian käyttöideasta!! ei teitä sitten tuo katon väri ole alkanut vielä häiritä kun kuvista päätellen mätsäs just noiden portaiden ja vanhan lattian kanssa...

dibsukka kirjoitti...

Elisa: Vanha lattia oli sellainen pissan kellertävä:D Katto taasen on sellainen kivan puun värinen. Mutta kyllä, sekin häiritsee ja sekin tulee muuttumaan. Se ei tosin livenä oo niin "paha" kuin kuvissa:D Katon uusiminen on tässä vaiheessa liian iso projekti, maalaminen tuohon lienee vaan pahentaa asiaa, joten puhutaan kokonaan katon uusimisesta. Kattoalaa on toista sataa neliötä ja korkeus, huh:) Mutta joskus... (sitä päivää odotellessa)

Iita kirjoitti...

Voi miten "pienillä" muutoksilla tuli suuri muutos kokonaisuuteen! Todella kaunis lopputulos :)

dibsukka kirjoitti...

Kiitos Iita:)

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Hieno muutos! Paljon yhtenäisempi ja rauhallisempi kokonaisuus nyt :)

Remonteissa on aina tuo hyvä juttu; kun miehen saa tekemään jotain pientä, niin kohta homma ihan itsestään leviää.. Käytän usein tuota taktiikka ;)

Iida kirjoitti...

Kaunista :) Paljon paremman näköiseksi sai uudistuksella ja hauska tuo tuikkuidea :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa outo luukku tuo 'asuntonne'.
Tosin eipä sitä kummempaa voi ostaakaan, koska iso osa perheenne rahoista menee muijan ostamiin turhuuksiin ja riepuihin.

Anskuli kirjoitti...

vaude, oottapa ollu ahkerina ja mahtavat lopputulokset :) Innolla jään oottamaan makkarin remppatuloksia..

dibsukka kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista:)

Anonyymi: Joo, meillä oli kaksi vaihtoehtoa: Tämä luukku taikka sit veneen alle. Valittiin tämä "luukku" ;)

Anskuli: Kuvia tulossa heti kun laiska naikkonen (eli minä) saa laitettu verhot:D

Elisa kirjoitti...

Niin just, ei se pahannäkönen tuo katto ole noinkaan :) Kiitos kivasta blogista, oon koukutettu :)

Hipsu kirjoitti...

Täydellistä! Valkoisista portaista tuli upeat, samoin lattia tummana on todella hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin näköistä! Muutenkin sinun blogiasi on mukava lukea, se on niin onnea täys, mutta jalat tukevasti maassa. Ja ilman muuta kuvia myös muista muutoksista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lopputulos ja tahtoo kukata lisää! :) Eniedä tarkkaan minkä värinen teidän katto on, mutta nyt kun muu remppa on valmis, niin mielestäni se näyttää kamalan kellertävältä! :D
-Moona-

Kaisa kirjoitti...

Mahtava muutos! Hioitkjo portaat ennen maalausta ja millä maalilla maalasit?
Kiitos vastauksesta!

Sani kirjoitti...

Hieno lopputulos :)
Valkoiset kodin on kyllä ihanan raikkaita! (meille ei tule valkoista)
Taitaapi olla sama lattia mitä ollaan katsottu tulevaan kotiimme :D

dibsukka kirjoitti...

Kaisa: Mies hioi portaat mattapinnalle, laittoi pohjamaalin ja päälle kiiltävää lattiamaalia. Maalin nimeä en muista:(

Moona: Kuvissa se tosiaan näyttää. Ihan nuin paha se livenä ei oo, mutta esim. kuultovalkoisena sitä ennemmin kattelisin:D

zanne kirjoitti...

Todellakin paremmalta näyttää nyt kun "pissan"väriset puuosat on saatu piiloon ;-)

Mitä varten tuo omituinen harmaa levy oli tuossa seinässä???? Oliko siinä jokin jättikokoinen taulu-tv kiini edellisillä asukkailla??

dibsukka kirjoitti...

Zanne: Se oli videotykin "valkokangas". Ilmeisesti jollain on jossain vaiheessa semmoinen täällä ollut. Siis iso levy maalattu sillä maalilla jolla ne maalaillaan... Älä vaan kysy tarkemmin:D

NorppaStiina kirjoitti...

Nyt koti on valoisampi. Pieniä asioita, mutta tekevät kokonaisuuteen paljon. Tosin mun mielestä jo lähtökohtakin oli hyvä ja tosi kiva. Ollaan nimittäin etsitty kotia jo pidempään ja tuo teidän on ihana ja TODELLA hyväkuntoinen ja kaunis (siis jo alkuperäisessä kunnossaan) verrattuna niihin mitä me ollaan käyty katsomassa. Kaunista!