keskiviikko 10. elokuuta 2011

Niin yksinkertaista... Ja niin vaikeaa...


Pakahdun ylpeydestä. Tein viikonloppuna jotain mitä en ole koskaan tehnyt... Viinimarjamehua oman pihan marjoista. Nyt mehustin punaiset, seuraavaksi mustat. Loput sekaisin.

Ja on muuten hyvää!! Eikö se oo arjen glamouria kun juo viinimarjamehua viinilasista?

Työkuviot ja arjen yhdistäminen meinaa viedä järjen näin lomatunnelmien jälkeen. Saimme eilen tietää, että nuorimmainen saa hoitopaikan vasta lokakuussa, homman piti mennä niin, että esikoinen aloittaa eskarin tällä viikolla ja tarha alkaa ens maanantaina. Paikkaa ei kuitenkaan saatukkaan ja koska työtilanteeni on pysynyt samana, ei hoitotakuukaan auta... Pitäisi siis olla kotiäiti ja uraäiti samaan aikaan. Apua. Noh, mummi kiisi hätiin ja lupasi auttaa lastenhoidossa niin paljon kun pystyy. Joudun toki ajamaan 40km ylimääräistä mutkaa sen vuoksi, mutta olkoon.

Harmittaa vietävästi tuo hoitopaikan viivästyminen. Rehellisesti sanottuna odotin jo, että tarha alkaa ja pääsen toimistolle pakertamaan. Nyt työt pitää tehdä kotona ja toki se onnistuukin, mutta aika hankalaa se tulee olemaan. Nuorimmainen on sen verta iso, että leikkii jo itsekseen pitkiä aikoja ja omaa aikaa jää, eli saan kyllä tehtyä kaiken, mutta siltikin...

Lohduttivat minua päivähoidon puolella, että jos saan uuden työpaikan, niin sitte kyllä hoitopaikatkin saa pian... Pitää siis alkaa työpaikkaa vaihtamaan, että saa lapset tarhaan, hiphei. Onneksi tätä ei enään montaa vuotta kestä, koulua odotellen.

Noh, anteeksi valitus. Onhan tässä elettykkin tosi kauan ilman vastoinkäymisiä, joten lienee aika saada pikkuinen lommo arjen kuvioon.

Sanokaa, että asiat vielä järjestyy. Ehkä kaikki kuulostaa yksinkertaiselle, mutta arjen eläminen tällä aikataululla tulee olemaan kaukana siitä....

15 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Mun isä mehustelee mökillään marjat ja tuo valmiit pullot=)

Mutta toivotaan että teidän asiat järjestyy. Ei kuulosta kivalle nuo hoitokuviot=/

dibsukka kirjoitti...

Jarna: Ihanan helppoa:D

Ei ne kyllä kivalle kuulosta, totta. Tuntuu, että joka syksy on sama homma, kukaan ei tiedä minne lapset menee ja milloin menee ja moneksikko tunniksi menee... Toivon, että paikka vapautuisi nopeammin, tilanne kun kuitenkin elää jatkuvasti.

Maikki kirjoitti...

Mäkin ajattelin mehustella tänään... Saa nähdä kuinka käy!

Ihmeellinen tuo hoitokuvio, miksi ihmeessä se ei järjestynyt luvatusti? En oikein ymmärrä, jos kuitenkin töissä käyt!!?

Saila kirjoitti...

Ei oo totta tuon päivähoitohomman kans. Miten sieltä etes kehdataan sanoa, että jos vaihdat työtä ni paikka järjestyy. IIISO huoh. Oon himppasen pettyny tän kunnan päivähoitkuvioihin, jatkuvasti kuulee kaikkee tällasta! Ei meilläkää oikee paikan kans onnistanu, mut saatiin sentää joku paikka.

dibsukka kirjoitti...

Maikki: hyvin se menee:)

En ymmärrä hoitokuviota minäkään. Syyksi sanotaan meidän muutto, mutta en sitten tiedä:(

Saila: Siten kait, että silloin olisi pakko hommata paikka kahdessa viikossa. En tiiä:/ Meillä koitettiin eskarilainenkin laittaa ensin toiselle puolelle kaupunkia, mutta se sentään saatiin oikein. Paikallinen tarha on rempassa, joten se ja suuri määrä virikelapsia on tehnyt työnsä.

Ja ei, minulla ei ole mitään virikelapsia vastaan, vika on tuolla päättäjien päässä...

Katja kirjoitti...

En tiedä olenko nyt ihan kartalla tuon teidän hoitopaikka asian kanssa mutta subjektiivinen päivähoito oikeus takaa kaikille yhtäläisen oikeuden hoitopaikkaan tö tilanteesta tms. huolimatta ja ymmärtääkseni kunnalla on 2 vko. aikaa järjesää hoitopaikka. Paikkahan toki voi sitten olla ihan jossain muussa päiväkodissa tms. kuin mihin on hakenut. Eli ei he voi venyttää paikansaantia lokakuulle jos te sitä tarvitsette nyt, kannattaisikohan asiasta vielä keskustella. Toivottavasti paikka järjestyy :)

dibsukka kirjoitti...

Katja: Kun muutimme tähän asuntoon. Anoin siirtoa lähimpään päiväkotiin. Silloin sanottiin, että he irtisanoo paikat silloisessa päikkärissä ja alkavat hakemaan paikkaa tänne. Irtisanomisen vuoksi hakuaika uuteen ryhmään on 5kk:( Minä käsitin silloin, että haemme siirtoa, eli tavallaan omaakin vikaa kun en silloin kieltänyt irtisanomista:( Tuo lokakuussa vapautuva paikkakin on kolmannella sijalla meidän hakutoiveissa.

Olen ottanut tänään yhteyttä melkoisen moneenkin tahoon ja sormet ristissä odotan aiempaa paikkaa kuin lokakuuta:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

ONNEA!! Itsetehty on aina mahtava juttu!!terveisin romulyyli-riitta.

Katja kirjoitti...

Voi harmi :( Mutta jos minäkin vaikka pidän peukkuja, useinhan syksyllä on olevinaan paljon ruuhkaa ja paikkoja sitten kuitenkin vapautuu. toivottavasti teille vapautuu paikka ihan heti, pian :)

Anonyymi kirjoitti...

Siitä se alkaa! Vastoinkäymisten putki! Johan sinä olet elänytkin kuin pellossa.

dibsukka kirjoitti...

Anonyymi: Vahingonilo paras ilo vaimitensemeni...

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Olen pitkään lueskellut blogiasi ja tykkään todella paljon tyylistäsi... Olen vaan niin laiska kommentoimaan... Olen itse "päiväkodintäti" ja ihmetteln todella kuntasi päivähoitopolitiikkaan, täällä meillä päivähoitopaikan siirrot käsitellään ensin (siis ennenkuin uusia lapsia sijoitetaan). Ja todellakaan perusteluksi ei käy vanhemman työtilanne... Toivottavasti saatte hommat järjestymään.
-R-

dibsukka kirjoitti...

-R- Se tässä lienee ongelma onkin, että lapsien siirto oli hoidettu irtosanomisella:( Huomenaamulla pitäisi asiaan saada tarkempi selitys. Vaadin sitä, että saan vietyä asiaa eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Käytännössähän se menee niin, että siirtoja tehdään, jos paikkoja vapautuu. Eikä niitä kovin monia ainakaan näin alkusyksystä kokemukseni perusteella vapaudu. Ja sekin on aivan totta, että jos jo saadun hoitopaikan irtisanoo, on ihan laillista joutua odottamaan viisi viikkoa uutta paikkaa, kun on ns. hylännyt jo kerran saamansa paikan.

Sinua on kyllä ohjeistettu väärin vanhasta päiväkodista, missään nimessä ei olisi pitänyt irtisanoa tyttöjen paikkoja. Silloin sinulla olisi olleet edes ne vanhat paikat alkuun, siirtoa odotellessa. Voit varmaan vedota tähän (sinua on neuvottu harhaanjohtavasti, jos päätät ottaa yhteyttä palveluyksikköpäällikköön tms. Tiesithän, että hoitopaikkapäätöksistä on oikeus myös valittaa ihan virallista tietä?

Muutot ovat kieltämättä hankalia lasten hoitopaikkojen suhteen, varsinkin jos paikat on jo jaettu siltä keväältä, niin kuin teidän tapauksessanne taisi käydä.

Tsemppiä, asioilla on onneksi tapana järjestyä!
T. tarhantäti

dibsukka kirjoitti...

Kiitos tarhantäti hyvistä neuvoista.

Jos huomenna asia ei ratkea (soittelin tänään meeelko moneen paikkaan) niin sitten jätän valituksen asian tiimoilta.

Toivon, että asia järjestyy:) Tai ainakin luotan siihen.