lauantai 29. lokakuuta 2011

Lauantain puuhia...


Halloweenin vietto jakaa Suomalaisten mielipiteitä. Toisten mielestä se on Jenkkin höpötystä ja toisten mielestä mukava juttu Suomeenkin.

Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä, alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto. Halloweeniä on vietetty Euroopassa vanhastaan kelttiläisen perinteen vaikuttamissa anglosaksisissa maissa, kuten Englannissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Esimerkiksi Suomessa juhla tunnetaan kuitenkin ennen muuta amerikkalaisessa muodossaan.

Meidän perhe kuuluu siihen porukkaan joiden mielestä juhla on mukava piriste pimenevään syksyyn. Nyt kun vietämme päivää eri viikonloppuna kuin pyhäinpäivää, on juhla iloisemman henkinen.

Lapset rakastaa juhlien laittamista. Yleensä tunnelmaan ei paljoa tarvita. Pikkuisen askartelua, pikkuisen ilmapalloja tms. arjesta poikkeavaa.

Onhan kaikki erilainen aina piriste arkeen. Tytöt ovat miettineen Halloween pukeutumista koko viikon ja minäkin innostuin kasvomaaleista siinä määrin, että tällä viikolla meillä on asunut leijonalapsia, kissanaamoja, pellenaamoja jne....

Tänään Halloweeniin valmistautumisen lisäksi ollaan ulkoiltu runsaasti. Päivä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Ei tuntunut ollenkaan siltä, että kohta koittaa marraskuu.

Päiväsaikaan lyhdyt ja muut koristeet olivat värikäitä, mutta illan tullen...

Valot ja varjot tekevät tehtävänsä ja täällä on hurjaa.

Tytöt katsoi Halloween leffaa (eli superpelottavaa Lumikkia...)kera poppareiden. Nyt iltapuuhien aika, lapset nukkumaan ja ruudun valtaa Kauna2 ja Kauna3.

10 kommenttia:

Tulppaanisipuli kirjoitti...

On vaan kivannäköistä! Meilläkin tykätään lasten kanssa viettää Halloweeniä, askarrellaan ja koristellaan jne. Ensi viikonloppuna vietenäänkin sitten vähän hartaammissa tunnelmissa pyhäinpäivää, ihan kiva niin. Pyhäinpäivä kivasti aloittaa "talvisen juhlakauden".

MamaE kirjoitti...

voi kun upeasti olette tuon kurpitsan saanut kaiverrettua! oliko vaikeaa? minusta kuulostaa mukavalta tavalta viettää halloweenia. lapset tykkäävät, mikäs sen parempaa kun tuottaa heille näin iloa! mulla on tyttö kohta kolme ja poitsu 7kk, mutta ehkäpä ensi halloweenina jotain omaa perinnettä soveltamaan :)

dibsukka kirjoitti...

Tulppaanisipuli: Meillä samat ajatukset:)

MamaE: Ei se ole vaikeaa:) Suosittelen kokeilemaan sitten vaikka ensi vuonna. Meidän 3v kaaputti kurpitsaa niin innoissaan, että siemenet lenteli pitkin seiniä:D

TiinaK kirjoitti...

Aivan mielettömän ihanaa että olet taas alkannut postailla :)

airamanna kirjoitti...

Hei, kiva kun olet tullut takaisin!

Meillä ei juuri halloweenia ole vietetty, lapset ovat kyllä päiväkodissa ja koulussa sitä juhlineet teemaan sopivin asuin.

Terhi kirjoitti...

Onpa teillä kaunista!

Ja kiva kun palasit :)

Meillä Sohvi kävi kaverin Halloween-bileissä lauantaina päivällä, pukeutuivat ja söivät herkkuja ja diskoilivat Hevisauruksen tahtiin :) Kotona laitettiin pari kurpitsalyhtyä ulos, muuten ei juhlistettu sen kummemmin.

Katariina kirjoitti...

Heissan, ja ihanan pelottavan näköinen kurpitsa!

Kiva lukea Halloween juhlasta tietoa, mutta Irlannista päin tosiaan lähtöisin ja alunperin siellä kaiverrettiin muistaakseni nauriisiin lyhtyjä, mutta kurpitsasta tulee kyllä tosi upean näköinen, pitää varmaan kokeilla.

Meillä oli jo pikku Halloween viikonloppuna myös, kun tytöillä oli ystävät yökylässä ja söivät silmiä, hämähäkkejä, vampyyrin hampaita ja joivat noidan pissaa (?),,,Lapset rakastavat juhlia ja Halloween on kivasti hieman jännittävä,,piti kuitenkin alkaa iltaa kohden hieman rauhoittelemaan, ettei ala pelottamaan, meillä katsottiin kuinka koulutat lohikäärmettäsi ja se oli aika jännä...Riitti itselleni enkä uskaltaisi enää katsoa sitä nuorena katsottua Halloween elokuvaa,,hui! Näin siitä painajaisia vuosikausia.

Mutta Happy Halloween...ja aivan ihanaa kun olet taas kehissä : )!!!!

Heidi-Täti kirjoitti...

oij nättiä! Mä olen kanssa yleensä pitänyt halloween-juhlat naperoille mutta tänä vuonne ne jää välistä... Tai sitten innostun viikonloppuna väkertämään! Mutta en kyllä tuollaista lyhtyä osaa tehdä! Aivan upea!

Chef kirjoitti...

Blogistani löytyy sulle tunnustus :)

Hani kirjoitti...

selailin sun blogia ja näyttää kivalta :) teillä on tosi nätti koti!

www.tahtipolya.blogspot.com