perjantai 11. marraskuuta 2011

Miten en aiemmin tajunnut?

Taidan olla rakastunut. Olen vasta nyt aikuisiällä päässyt kokemaan asian josta olen usein kuullut, mutta koskaan en sitä itse ole päässyt tuntemaan. Kun siitä kuulee, ajattelee, että ilmankin pärjää. Vähä sama kuin auton ilmastointi, sitä ei kaipaa ennenku siihen tottuu.

Ostimme kotiin kuivausrummun! Ennen meillä oli aina jossain nurkassa kuivausteline, parhaimmillaan kolmekkin. Pyykkien kuivumaan laittaminen, telineen varominen ja kuivumisen odottaminen kävi sen verran hyvin hermoon, että eräänä päivänä kesken pyykkien kuivumaan laittamisen hyppäsin autoon ja kävin ostamassa rummun.

Ja aaahh, laitan pyykit pyykkikoneeseen, pesen ne, nostan ne rumpuun ja reilun tunnin päästä laskottelen ne kaappiin. Siis oikeasti, miten en aiemmin tajunnut, että se koko "pyykit telineeseen" vaihe on turha? Tai no ok, vanhassa kodissa olimme ostamassa rumpua, mutta sinne se ei mahtunut. Kesällä moista ei kaipaa ja siksi hankimme rummun vasta nyt tänne uuteen kotiin...

Jotkut sanoo, että rumpu kutistaa. Noh itse en ole moista huomannut. Sen taasen olen huomannut, että rumpu kerää ÄLYTTÖMÄN määrän pölyä nukkasihtiin ja siksipä imuroiminen on selkeästi vähentynyt kun pöly ei enään leijaile huoneilmassa.

Aaaah, en luovu rummusta koskaan, en ikinä!!

Psss. Laitoin aamulla petivaatteet pesuun ja nyt jo ne on puhtaana laskostettuna:)

15 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Tervetuloa kerhoon :D Kuivausrumpu on maailman paras keksintö <3 Ja toiseksi paras on Dyson, jolle tosin ei paljon enää töitä ole rummun ansiosta!

Vuoden sisällä en ole kertaakaan ostosta katunut, ja jos tuo joskus hajoaa niin uuden on tultava viimeistään seuraavana päivänä.....

dibsukka kirjoitti...

No joo, nyt kun muistutit. Ostin vasta myös pölypussittoman imurin ja hyvänen aika miten ihana se on:)aina raikas ja hyväimuinen.

Taru kirjoitti...

.... Niin vielä siitä kutistumisesta. Elastaania, tms. sisältäviä vaatteita ei kannata rummussa kuivata. Kutistuvat, elastaanisäikeet katkeavat ja roikkuvat solmukasoina pitkin vaatetta. Käytännössä homma menee meillä niin, että miehen ja lasten vaatteet kuivataan, mun roikkuu narulla :P Suurimmassaosassa naistenvaatteita kun on jotain "strechiä". Sukista en tosin jaksa välittää, venyttelen niitä sitten kuivana

dibsukka kirjoitti...

Ok, kiitos vinkistä.

Anskuli kirjoitti...

epäreilua, meillekki kiitos ;)

Hanna kirjoitti...

Rumpu on tosi hyvä:) Teen välillä niin että heitän petivaatteet pesuun sieltä kuivausrumpuun ja takaisin paikoilleen säästyy kaappiin viikkamisilta:)

dibsukka kirjoitti...

Hanna: lostava idea:)

Anskuli: Josko joku päivä se tule?

paaltsi kirjoitti...

Rumpu ois niin ihana...meillekin sitten joskus ku muutetaan... :) tähän asuntoon ei oikeen sellanen mahdu, mutta muutto on kyllä jo suunnitelmissa (kuhan remontti ohi ja kämppä myyty... ;) )

tää on muutenki tosi ihana tää sun blogi...

Amy kirjoitti...

Meille hankittiin kuivausrumpu esikoisen vauva-aikana 6v sitten, voi vitsi miten kätevä se oli kun jotkut mieluisat bodyt esimerkiksi sai sieltä samantien takaisin päälle (pulautuksen ja pesun jälkeen.

Enkä mä vieläkään siitä luopuisi. Kesäisin en käytä, muuten kyllä aina. Joitakin parhaimpia vaatteita en sinne laita, muuten oikeastaan kaiken.

JA vitsi miten kätevää saada esim. pisuvahingon jälkeen petauspatja takaisin sänkyyn jo samana iltana! ;-)

MamaE kirjoitti...

NO ÄLÄ!! Me saatiin kesällä häälahjaksi enkä ymmärrä MIKSI ei hommattu aiemmin... Kuivasin kyllä sillä koko loppukesänki vaikka säät olis sallinut ulkona kuivaamisenkin, mutta kun olin niin täpsäkässä uudesta vempaimesta, niin minkäs mahtoi!!!

satsuma kirjoitti...

jos mun pitäis luopua kuivausrummusta niin... ei, en voi ajatellakaan että jotain niin kamalaa tapahtuisi ;)

Villa Nasu kirjoitti...

Onnea uudelle rakkaudelle! Mä taistelen vielä noiden kuivaustelineiden kanssa ja toivon, että joku päivä saisin kuivausrummun hommattua. Meillä vaan menisi sitten myös pesukone vaihtoon, joten ei ihan halpa homma. Joten täällä odotellaan vielä sitä suurta rakkautta ;).

Kati kirjoitti...

kehuppa kuivausrumpua lisää, onko minkä merkkinen? ens viikolla minäkin lähde rumpukaupoille!

dibsukka kirjoitti...

Taitaa olla Eletroluxi. 7kg täyttömäärä, ihanan tilava! Paljon ohjelmia eri materiaaleille ja lisäksi manuaalisäädöt, eli saa itse määrittää kuivausajan. Ohjelmissa mukana myös tuuletus ja raikastus.

Apua, mitä mää osaan vielä sanoa:D Helppo puhdistaa ja mukava käyttää.

Mikä tärkeintä, helpottaa arkea ja on mahtava!!!

Kiinnitä huomiota energialuokkiin ja siihen lauhduttimeen. Ja älä osta hormiliitnnäistä jos ei hormia ole. Eli siis kondensoiva ilman sitä hormia.

La Petite Princesse kirjoitti...

Meillä on kuivaava pesukone <3

Vie tilaa vain yhden koneen verran :)