perjantai 25. marraskuuta 2011

No niin no...


Meillä täällä Oulussa oli hetken valkoinen maa. Lunta ja pakkasta, ihanaa. Oli valoisamman tuntuistakin.

No nyt meillä on loskaa, märkää ja pimiää. Ei tunnu talvelle tippaakaan, mutta Joulu sensijaan on ajatuksissa koko ajan enemmän ja enemmän. Nyt alkaa koristelu ja jouluvalojen laittaminen:)

Meillä olisi jouluksi haavena valkoinen kuusi. Oikeastaan se oli haaveena jo viime vuonna ja sitä edellisenä, mutta silloin meillä oli vanha muovikuusi hyvässä kunnossa ja uutta ei kannattanut hankkia.

No viime vuonna se kuusi sitten tuli tiensä päätökseen. Kiitos kahden kissan jotka kaatoi sen noin viisi kertaa nurin, repi oksat ja purki koristeet pois:) Kuusi totisesti koko kovia ja väkisinkin tulee mieleen, että kokeeko kuusi tänä vuonna saman kohtalon...

Kuusi luo joulun tunnelman ja olisi ihana, mutta entä nuo kissat... Elättelen toiveita, että kisuja ei enään kuusi kiinnosta ja niinpä harjoituksen vuoksi toin sisälle kuusenoksia. Noh, ne kuusenoksat sai kyytiä samantien:D

Mies sanoo, että jouluun tarvitaan kuusi ja että lapsetkin sitä haluaa, onhan koristelu yksi joulun kohokohdista.

No niin no, millehän sitä alkaisi:D

Miten muissa kissaperheissä? Onnistuuko kuusen laittaminen?

Yksi hyvä vinkkihän on, että sitoo kuusen katosta kiinni, mutta meillä siinä kuusen yläpuolella on noin viisi-kuusi metriä tilaa, hmmm...

16 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Meillä on kolme kissaa ja niitä kiinnostaa vain alimpien oksien koristepallot. Kuusi on pysynyt tähän mennessä ihan hyvin pystyssä ja melko rauhassakin, mitä nyt niitä palloja metsästelen ympäri asuntoa :)
Tosin meidän otukset on kyllä aika laiskoja tapauksia, pihallakin hiiret saa suurinpiirtein juosta suuhun ennenkuin kollipojat havahtuu :D

jarna kirjoitti...

Meillä ei ole enää kissäja, mutta silloin kun oli, kyllä kuusi sai pääsääntöiseti olla aika rauhassa.

Meillä on toista vuotta valkoinen kuusi ja kyllä se on ihana.

Lady Narcissa kirjoitti...

Miekin haluaisin valkoisen kuusen mutten tiedä kyllä yhtään mistä semmoisen saisi käsiinsä :o

Melko rajulta kuulostaa nuo teidän kisujen leikit kerta kuusi tuommoista kohtelua saa :p

Sanna kirjoitti...

Meillä on juurikin kissojen takia ollut aina tekokuusi, pari kertaa se on niiden toimesta kaatunut mutta aika hyvin antavat olla rauhassa. (Auttaisikohan teillä asiaa jos kuusen kyllästäisi sitruunamehulla tai kissankarkotteella?) Aidot kuusenoksat sen sijaan tekee meidän kissat hulluiksi, joten ei toivoakaan että uskaltaisi oikean kuusen sisälle tuoda..
Ihania nuo valkoiset kuuset!

dibsukka kirjoitti...

Hih, ihanaa että muidenkin kissat osaa:D

Tietty viime jouluna oli tuo toinen kissa pentunen vielä. Kun hän kiipesi kuuseen, niin iso kissa perässä...

Tuo kissakarkoite/sitruuna on hyvä idea, kiitos siitä!!!

Noh sitten alankin miettimään, että mistä niitä kuusia löytää? Kodin ykkösessä oli ainakin yksi tosi kaunis!!

Meeri kirjoitti...

Meillä on kuusi pysynyt pystyssä, mutta koristeet alaoksilta kyllä lähtee ja tuossa meidän kuusessa on oksissa valot valmiina, niin niistä osa on purtu rikki. Saa nähä miten käy tänä jouluna, kun talossa on myös pikku-kissa..

Katja kirjoitti...

Meillä kanssa kaksi kissaa pentuja vielä, niin voin olla aivan varma että kuuselle ei tule käymään hyvin. Tuosta kattoonripustamisesta ajattelen että pitäisi meillä ainakin olla se 5m korkea katto ettei kisut siihen kuuseen yltäisi. Jos löydät jostain KAUNIIN valkoisen kuusen niin vinkkaathan meille muillekin täällä blogissasi. Ne mihin minä olen törmännyt ovat olleet aika ...hym ei niin nättejä :)

Onaha kirjoitti...

Kivan näköinen tuo valkoinen kuusi! Jos ei tule valkoista joulua, niin onpa ainakin valkoinen kuusi =P

Meillä kanssa olisi tarkoitus tänä viikonloppuna ottaa jo ensimmäisiä joulukoristeita esille.

Hanna kirjoitti...

Meillä on neljä kissaa ja kuusi pysyy pystyssä. Kuusen alta kyllä juoksevat ja joskus huitovat koristeita. Ihan alimmille oksille ei niitä laitetakaan. Pari kertaa siskon kissat ovat kuusen kaataneet, kun ovat olleet joulun jälkeen kylässä, mutta eipä tuosta isoa vahinkoa ole sattunut. Meillä on kuusi takkahuoneen nurkassa. Jos kuusi kaatuisi, niin se luultavasti kaatuisi osittain sohvan päälle.

Marianne kirjoitti...

Minä olen myös ihastunut noihin valkoisiin kuusiin. Meillä on myös kaksi kissaa ja viime vuonna meillä oli oikea kuusi, mutta tänä vuonna (viisastuneena) myös meille hankitaan varmaan tuollainen muovikuusi. Toinen kissa kyllä jätti kuusen aika hyvin rauhaan, mutta toinen oli joka välissä leikkimässä koristeilla :) Kertaakaan ei kyllä kuusta saanut kaadettua :) Tervetua kurkistamaan myös minun blogiani, joka on kyllä vasta alkuvaiheissa! http://pikkukarhunelamaa.blogspot.com/

Vera kirjoitti...

Tänään just ihastelin cittarissa valkoista kuusta =)
Meillä ei vaan mies ikipäivänä suostuisi muovikuuseen, mutta eikö ole olemassa jotain sellaista sprayta mitä voisi kuusen päälle suihkutella?
Meilläkin on kissa ja sen lisäksi tasmanian tuholainen, vähän kyllä arveluttaa vielä että pitäisikö mitään kuusta.

Muutama vuosi sitten meillä oli oikea kuusi, mutta unohdin sitä kastella. Kun siitä nuutinpäivänä otti hyvän otteen, niin sai aikamoisen havusateen niskaan. Ja niitä havuja oli sitten ihan kaikkialla, ja vielä juhannuksenakin löytyi...

dibsukka kirjoitti...

Vera: Hah, kuulostaa tutulle:D Aito kuusi olisi se ihan paras vaihtoehto, mutta aito puu tekee kissat aivan villiksi:D

On olemassa niitä "lumispray" purkkeja, joten niillähän voisi kokeilla valkoista lookkia.

Joo meilläkin tosiaan homme menee niin, että ensin härpitään alimpien oksien koristeet. Sitten koristenauhat:D No sit tavoitteet kasvaa ja täytyy saada koristeet ylempää. Muovikuusi on sieltä rungosta harva, joten sieltä on aivan loistava kiipeillä latvaan... Noh sitteku toinen kissa huomaa, että toinen on latvassa, niin toinenkin on ja sitten mennään:D

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Kommentoinpa minäkin; meillä on ollut monta vuotta kaksi kissaa ja nyt sitten vain yksi. Kuusi on sidottu aina johonkin kiinni, riippuen missä kuusi on. Yleensä seinän johonkin koukkuun, ikkunanripaan...Kissoja varten olemme aina laittaneet alimmille oksille sellaiset koristeet, että niillä sopii leikkiä :) Ja ihme kyllä eivät ole kiivenneet korkeammalle. Meillä on AINA aito kuusi olkkarissa ja kuistille olen hankkinut muutama vuosi sitten valkoisen. Valkoinen kuuis ei kiinnosta Minni-kissaa ollenkaan :)

Laittakaa vain vaikka tuollainen valkoinen kaunotar, uskon, että kisut antavat sen olla rauhassa.

Ihanaa joulun odotusta, vaikka lunta ei olekaan. Kyllä sitä vielä tulee...

Reettamon kirjoitti...

Kuinkahan äkkiä tuohon valkoiseen kyllästyisi vai kyllästyisikö? Katselin jossain kodin ykkösellä noita kuusien hintoja ja sen verran maksoivat, ettei ihan joka joulu uuteen viitsi satsata. En tiedä kyllä mitään hajua siitä, että saako noita kuusia jostain muualta huokeampaan hintaan tai onko noissa jotain laatueroja? (saa kertoa vinkkiä :D).

Minä en kauheasti itse välitä muovikuusesta ja olenkin hieman miettinyt ison sypressin ostamista tuo muovipuun sijaan. Oikeaa kuusta ei meille enää voi ottaa sen verran pahat olivat viimejouluiset allergiaoireet.

dibsukka kirjoitti...

Reettamon: Hyvän hintainen kuusi on itsellänikin etsinnässä. En raski sitä anttilan kuusta ostaa kun pelkään sen saavan kissoilta kovaa kyytiä...

Valkoista kuusta on helppo muutella koristeilla, mutta voihan olla, että ensi jouluna kaipaa jos sitä ihan oikiaa:D

Saas nähdä mihin itse päädyn...

Sonja kirjoitti...

Meillä kissa on vasta tänä vuonna havahtunut kuusen olemassa oloon kun toin sen esille jo pari viikkoa sitten. Paras tapa on ollut,ettei koko kissaa huomioi vaikka roikkuu oksilla ja istuu siellä ja kyttää koska huudan. Ja kyllä,meillä on valkoinen 180cm tekokuusi,ostettu viime vuonna Kodin terrasta.

Ihanaa joulun alusaikaa kaikille teille.