perjantai 27. tammikuuta 2012

Tsirp tsirp

Meillä on aika turvakartoitukseen ensi viikolla. Lähinnä kait puhutaan eri vaihtoehdoista kodin turvaamiseksi, murtohälyttymistä jne... ja yksi osa-alue on paloturvallisuus. Kartoitukseen kuuluu palovarottimien tarkastus ja odotankin innolla, että saan ammattilaisen mielipiteen hälyttimien sijainnista ja määrästä. Epäilen, että yksi varoitin pitäisi olla lisää ja niinpä varoittimista lueskellessani törmäsin tommoseen. Aikas upea!!

Tosin nämä on taas niitä asioita joissa ulkonäöllä ei oo mitään virkaa!

Mutta kun palovaroitin on joka kodissa pakollinen, niin miksei se toisaalta voisi näyttää hyvällekkin?

Ötökkä katossa ei ehkä minun suosikko tosin ole...

Mutta muutakin on tarjolla. Väreissäkin on mistä valita.

Koska sinä olet viimeksi tarkistanut kotisi palovarottimen toimivuuden?

Mukavaa viikonloppua lukijaiseni. Tänään oli mahtitreenit ja vedin vielä päälle uimahallissa uuden ennätyksen. Käsittämättömän hyvä olo kun saa itsestään tuloksia irti.

Tulossa on mukava viikonloppu, joten odotan rentoutumista, ulkoilua ja hyvää seuraa:)

Loppuun erikoisilmoitus:
Onnea ystävälleni pienen pojan syntymästä.
Ihmeitä täynnä
päivän joka hetki
alkaa pienen Prinssin
elämän retki

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Paloturvallisuus on tärkeä asia ja monesti kyse on aika pienistäkin asioista. Taas pisti itsenkin miettimään, kun olin töistä turvallisuuskoulutuksessa ja paloturvallisuus oli juurikin aika isossa osassa. Hätäpäivä eli 11.2. on juurikin hyvä päivä tarkistaa palohälyttimet. =) Ja niitä tulisi olla yksi per 60m asuintilaa.

Tasaraita kirjoitti...

Mä oon tarkistanut kuukausi sitten suunnilleen niiden toimivuuden. Tarkistan jotakuinkin kolmen kuukauden välein. Meillä on palomies tarkistanut niiden sijainnit että savu tavoittaa mahdollisimman pian varoittimen kriittisimmissä kohdissa asuntoa ja että niitä löytyy riittävä määrä.
Hälytysjärjestelmä puolestaan on sellainen mitä en oikein tiedä haluaisinko edes. Jotenkin se tuntuu minusta pelottavalta. En tiedä miksi. Ehkä en halua tietää jos joku hiippailee nurkissamme.

dibsukka kirjoitti...

Heidi: 60m2 minimissään, mutta monet suosittelee, että esim. joka makkarissa olisi oma. Sitten tietenkin muut tilat. Kaksitasoisessa kodissa esim. ei yksi varotin riitä mitenkään vaikka asuintilaa olisikin vaan se reilu 60m2.

Niin muuten tosiaan onkin tuo hätäpäivä kohta. Kiva kun muistutit:)

Tasaraita: Minä kyllä haluan, hyrrr mikä ajatus:D

Heidi kirjoitti...

Tuo on kyllä muuten ihan totta, tuo on tosiaan se minimimäärä. Meilläkin löytyy 60m kaksiosta kaksi varoitinta, makkarista ja olohuoneesta. =)

PIUZA kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! TEin sen heti. Keppi vain oli hukassa (ja tuossahan se on itse asiassa nenän alla , liian lähellä on usein liian kaukana). Mutta käytin korvaavaa keppiä.

t.Paula

Maikki kirjoitti...

Mä olen ihan neuroottinen näiden asioiden kanssa ja noin kerran kuussa tulee tarkistettua... Kauniita varoittimia!!!

Mari kirjoitti...

Meillä oli katossa edellisen asukkaan kiinnittämä palovaroitin, jossa oli kiinteä akku, eikä sitä saanut siis vaihdettua lainkaan. Uusi hälytin löytyi kotoa jemmasta. Samalla laitoin myös lain vaatiman toisen hälyttimen kiinni. Jos oikein muistan niin 1 palovaroitin/60 neliötä. Meillä on 64,5 neliötä ja kaksi hälytintä siis tarvitaan.