tiistai 6. maaliskuuta 2012

Hyvää Huomenta...

Meillä oli eilen "juhlat". Haimme leipomosta erilaisia leivoksia, munkkeja ja viinereitä. Mukavaa syödä toisen tekemiä herkkuja. Maistelimme jokaista lajiketta pienen palasen tai kaksi ja kerroimme oman suosikkimme ja vähiten herkullisen... Aikuiselle ehkä pieni juttu, mutta lapselle tuntui olevan superhauska asia kun pöytä notkuu erilaisia herkkuja ja jokaista saa maistaa. Nuorimmainen totesikin "tämä on kuin satua". Ai mitä me juhlittin? No juhlan aihe oli "sen vuoksi kun meillä on toisemme".

Herkkuja tulikin sitten vissiin liikaa kun tänä aamunakin niitä oli jäljellä. Leivokset ja kakkupalaset on häipynyt, mutta tavan munkkeja esim. on vielä jäljellä.

Eihän tämmöistä saisi tehdä, mutta on muuten aika herkullista herätä kahvin tuoksuun ja saada nenän eteensä suklaamunkki:D

Ei ne tekemiset tarvi mitään suurta ja mullistavaa olla, että olisi hauskaa. Pienet jutut, ne pienet jutut.

Jos joskus miehen tai ystävän kanssa mietitte mitä tekisi, tehkää tämä: Menkää semmoiseen kahvilaan missä ette koskaan ole ollut. Tilatkaa pöytään lajitelma erilaisia leivoksia ja jotain kahvia jota ette koskaan ole maistanut. Unohtakaa arki, unohtakaa paikka. Olkaa vaan:) Edellytyksenä edelliseen toki on se, että olet samanlainen herkkusuu kuin minä:D

Jos herkut ei nappaa, niin homman voi toteuttaa myös näin: menkää semmoiseen ravintolaan missä ette ennen ole ollut. Mielellään vielä sellaiseen paikkaan joka tekee sen tyylistä ruokaa mitä ette normaalisti ota. Tilatkaa listalta jotain hyvää ruokaa, nauttikaa ja olkaa. Kunnon ateria jossain hyvässä ravintolassa tuntuu ihan minilomalle:)

Ja jos ravintolat ei nappaa, niin ainahan voi toteuttaa uudenlaisen menun kotonakin...

Onko linjoilla muita jotka rakastaa tämmöisiä pikkujuttuja? Minähän en tunnetusti ole tippaakaan kiinnostunut esim. matkustelusta. Pari yötä mökilläkin tuntuu jo sille, että kotiin on päästävä:D Lienee siksi nautin näistä "yhden päivän lomista".

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Vau, mitä herkkuja! Ja ihana hetki perheen kanssa. Meilläkin jo pelkkä pannarin tekeminen tuntuu lapsista juhlapäivältä. Varsinkin, jos siihen ei ole mitään erityistä syytä, nimipäivää tms. Itse tykkään matkustelustakin tosi paljon, mutta silti se oma koti, ah, paras paikka maailmassa! (onneksi mies on samaa mieltä)
-S-

Henna S. kirjoitti...

Meillä on harrastettu kotona samaa ruuan kanssa. Viimeksi tehtiin intialaista lammaskormaa, kun ei normaalisti arkiruuanlaitossa tule käytettyä sellaisia mausteita, mitä intialaisessa ruuassa käytetään. On myös vietetty "makkarailtaa", jossa testataan erilaisia makkaroita tai valittu italialainen teema ja käyty ostamassa maan herkkuja pienestä erikoisliikkeestä. Kannatan! :-)

Iita kirjoitti...

Kyllä tollainen herkkupöytä kuulostaa tosi kivalle idealle lasten kanssa järkättäväksi :) Tai esim.jätskibaari missä paljon eri makuja ja koristeita yms. Mielikuvitus rajana ja kohtuu halvalla saa vaikka viikonloppuun kivan lisäohjelmiston :)

näpertelijä kirjoitti...

Kyllä herkut maistuu täälläkin ja se on suklaa. Belgialainen Ballotin rasia vie makujen mailmaan.Suklaita on kiva myös maistella sitä vähän ja tätä vähän ja kaikki on hyvää.
Pidän matkustamisesta ja mökkielämästä.Tuntuu että mökki on eräänlainen perheen "vauva" kun sinne vaan kaikkea kivaa ostellaan ja siitä puhutaan kauniisti.Siitä on tehty romanttinen paikka jossa silmät lepää järven kimmeltäessä. Kauniita kevätpäiviä sinulle ja perheellesi kyllä se kesä kohta tulee.

dibsukka kirjoitti...

-S- :)

Henna S.: Kiitti makkarailta ideasta. Tuota ei ollakkaan kokeiltu.

Iita: Jätskibaari on ihan hitti, helppo toteuttaa ja taatusti saa koko perheen hyvälle tuulelle.

Näpertelijä: Mökillä tosiaan on kiva käydä, siellä tunnelma on niin erilainen ku kotona. Yhden yön mökillä olon jälkeen kuitenkin tulee jo iso koti-ikävä:D

Kauniita kevätpäiviä myös sinne:)