tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pikatuunaus...


Esikoisen Småfolk paita on jäänyt pieneksi. Huomasin, että paidassa on pieni reikä, joten en viitsinyt sitä kirpparillekkaan laittaa. Jotain kivaa tästä oli pakko tuunata...

Niinpä nappasin sakset, leikkasin, ompelin ja tadaa, pipo on valmis. Pipon malli on tuollainen löysä, sopii hyvin esikoiselle ja hän onkin tyytyväinen kun tykätty kuosi sai jatkoaikaa. Hihat silppusin pieneksi palasiksi ja niillä päällystän nappeja, napeista tuleekin pompulat.

Tämä on mukavaa ja helppoa kierrättämistä.

Mulla on täällä valmistumassa setti johon teen paidan, leggarit ja hameen. Hameen pitää olla vaaleanpunainen, mielellään taskut. Ei liian leveä, eikä pitkä... Tajusin, että kirppisläjässä on Lindexin tunika josta voisi tuunata hameen...

Ja niinpä sen tuunasin, Vyötärölle kuminauha ja hame on valmis. On muuten aikas kiva ja tosissaan helppo ja nopeatekoinen:)

Nyt jatkamaan ompeluksia...

15 kommenttia:

3:n äiti kirjoitti...

Ihania tuunauksia!

dibsukka kirjoitti...

Kiitoksia:)

Hanna kirjoitti...

Kiva idea ihana pipo:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tosi kivoja ideoita!!!

PIUZA kirjoitti...

Tosi kiva pipo. Eikä varmaan ihan heti kävele vastaan. :)

t.Paula

Heidi kirjoitti...

KUmpa aina itsekkin näkisi vaatteiden uuden elämän... Toisinaan tulee säästettyä noita tarkoituksia varten vaikka mitä ja toisinaan menee kylmällä kädellä poistoon...

dibsukka kirjoitti...

Nuita pipoja on kyllä niin helppo tehdä, että jokaiselle suosittelen:)

Suvi kirjoitti...

Tosi hyviä oivalluksia! Tuunaus on kivaa. :) Mullakin tulee jossain vaiheessa pari työn alla olevaa tuunausjuttua blogiin kun tästä kerkeän. :)

Hanna kirjoitti...

Olisi kiva jos laittaisit piposta ohjeen, onko sinulla saumuri käytössä? mietin vaan että voiko pipon tehdä ihan tavis omepelukoneella?

dibsukka kirjoitti...

Hanna: Joo, voin tehdä sellaisen postauksen:) Minulla on saumuri, mutta tuon hurautin ihan tavan koneella kun saumurissa oli vääränväriset langat:D Onnistuu siis oikein hyvin.

Minä otin ja laitoin paidan helman lapsen päähän. Mittasin leveyden ja leikkasin toisesta sivusta ylimääräiset pois. Sitten muotoilin päälaen puoliympyrään ja valmis. Ei tarvitse ommalla alasaumaa tms. kun paidan helma on valmiiksi käännetty.

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi kivoja tuunauksia. Tai eihän noi ole enää tuunauksia vaan uudelleen käyttöön muutettuja (onko sille suomessa sanaa?). :)
Ja edellisen postauksen ompelukset oli todella kivoja myös! :) :)

Hanna kirjoitti...

Ok, kiitos näistä vinkeistä:)

dibsukka kirjoitti...

NorppaStiina: Hmmm, uusiokäytetty? Kierrätetty? Tuunattu, emt:D

Mini S kirjoitti...

Kivoja tuunausideoita! :) Niin pipo kuin hame on tosi hienot! :)

Laura kirjoitti...

Vau miten kekseliäitä muodonmuutoksia! Hyvältä näyttävät.