keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sirpaleet tietää onnea...

Onnistuin rikkomaan meidän Moccamasterin... tai siis en sitä itse konetta, vaan pannun ja vesisäiliön kannen... Älkää kysykö miten se tapahtu:D

No, uusi pannuhan se olla pitää ja sen hintaa selvitellessä törmäsin taas tuohon pinkkiin ihanuuteen. Otin söpöimmän ilmeen mitä tästä naamasta irtoaa ja kysyin mieheltä, että eikö me voitas laittaa tuommonen? Tässä kuuluisi lukea "oi kyllä rakkaani, ilman muuta..." mutta tässä nyt lukeekin, "ei ikinä tommosta keitintä meille". Että niin, ei sitten:D

Joskus multa kysytään, että mitä mieheni ajattelee sisutuksesta, sisustaako hän tai onko hänellä selviä mielipiteitä mitä kotonaa ei saa olla. No, kyllä hän remontit tekee ja ilmoittaa mielipiteen esim. maalista tai tapetista, mutta usein hän myös tekee ja vasta lopputuloksen nähtyään tunnustaa, että alkuun kuullosti hullulle, mutta tämähän onkin ok. Hänen mielestä meillä on kotoisaa ja se kuulemma riittää:) Joihinkin juttuihin hän sanoo heti, että ei. Joistakin hän on valmis keskustelemaan ja joskus hän jopa itse ehdottaa remppaa tms. Noh, ne ehdottomat ei jutut liittyy usein väriin... Esim. vasta olisin ihan hirveesti halunnut maalata meidän makkarin seinän vaalean turkoosilla ja vaaleanpunaisella, mutta ei. Ei! Joulunaikaan toivoin pinkkia Sodastreamia, mutta ei!!

Joskus huomaan, että se EI! on ihan hyödyllinenkin juttu. Esm tätä pinkkiä Tivolia himoitsin, en saanut ja ostin halvan valkoisen kopion... Noh, se kopio pyörii kirppisläjässä kun on nyt tarpeeton:D Vähän sama juttu (tää on niiiin noloa) sen mun on pakko saada jäätelökoneen kanssa:D

Mutta niin, uusi pannu ja taas kahvit keittyy!! Ihan vaan sillä, että ette luulis mun tekevän ihan mitä vaan huvittaa:D

Mites teidän kumppanit? Ovatko he hiljaisia ja myöntyväisiä? Vai tommosia sekä ja että? Vai kenties niitä tyyppejä jotka suoltaa ideaa 24/7 niin ettei perässä pysy?

20 kommenttia:

Lara kirjoitti...

Meillä on kans vähän sama juttu, että usein mun ideoita kummastellaan, ja meinataan jättää toteuttamatta, mutta sitten kun ollaan asia tehty (esim uusi tapetti tai järkän vaihto), niin sanotaan että olipas sittenkin parempi näin :) Mutta sitten on tilanteita mistä ei keskustella, se on se EI heti suorilta ja siihen on tyytyminen :D Onhan se ihan hyvä että mieskin ilmaisee mielipiteensä, en mäkään ikimaailmassa suostuis kotiteatteriin tai johonkin kamalaan leffatuoliin, vaan siksi että ne on kamalan rumia vaikka oliskin mukavia :)

jarna kirjoitti...

Kyllä mieheni antaa aika paljon laitella ja lapsia puvustaa, mutta pojille ei saa pukea sukkiksia mistään hinnasta =D
Yksi pv olin laittanut maatuska-seinätarroja eteiseen, tuli minusta kivaa ja raikasta vähällä vaivalla. Mies tuli kotiin ja otti pultit. Loukkaannuin sydänjuuria myöten, mutta siirsin sisutukseni lastenhuoneeseen. Mnusta molempien mielipiteet pn tärkeitä, kun tasavertaisessa suhteessa ollaan. Mies puuttuu puuhiini harvoin, mutta sitten kun puuttuu, niin se on siinä =D

dibsukka kirjoitti...

Lara: Hyhhh, leffatuoli, tulipa mieleen yksi reissu huonekalukauppaan:D

Jarna: Viimeinen lause kuulostaa oikein erityisen tutulle:D Hauska tuo sukkahousujuttu.

Pirjo kirjoitti...

Meillä mennään lähes aina mun ideoilla. Kyllä mä mieheltä kysyn, mutta aina se vastaa, että sä meillä kuitenkin päätät... :o)

Iita kirjoitti...

Kokeilin ja kysyin tuolta toiselta puoliskolta, mitä mieltä hän olisi vaaleanpunaisesta MoccaMasterista. Vastaus oli (kuten arvata saattaa) "ei tosiaan!". Tuon vastauksen olen kuullut sata kertaa aiemminkin monien sellaistenkin asioiden kohdalla, jotka nykyisin kyllä löytyvät meiltä kotoa :D Onneksi toi minun miekkonen on niiiin helposti taivuteltavissa :D Ei kauaa menis, kun meilläkin olisi vaaleanpunainen kahvinkeitin jos sellaisen todella tahtoisin..

dibsukka kirjoitti...

Iita: Tuossakin on muuten tuttua asiaa. Nimittäin meillä menee homma monesti niin, että jos itse antaa jonkun miehen päättömyyden periksi, niin mieskin sitten heltyy;)

Ehkä se juttu onkin tuossa sanassa "jos tosissaan". Meiltäkin löytyy muutama juttu jota ei pitänyt koskaan tulla, mutta siksi, että minä totaalisesti tosissani sen halusin.

Noooh, niin löytyy mieheltäkin:D

Pirjo: Tuota minäkin kuulen;)

Ripu kirjoitti...

Huomenta! Pakko kommentoida tähän ja avautua, että arvatkaa: ei olisi kuulkaa yhtään sisustustarraa tai taulua seinässä, jos tää ei itse laittais. Enkä juurikaan kysele, koska vastaus olisi useimmiten empivä tai kielteinen. Vuodet ovat opettaneet tässä(kin) asiassa. ;)

dibsukka kirjoitti...

Ripu: Saapahan mieluiset paikat kun itse laittaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä mies on erittäin hidas..Eli jos kysyn mielipidettä johonkin asiaan, esim vaikka tuo kahvinkeitinjuttu, niin hänen täytyy miettiä piiitkä tovi, ennenkuin sanoo yhtään mitään. Ja monesti mun innostus on jo ohi siinä vaiheessa :D Olen siis oppinut perustelemaan kaikki asiat perinpohjaisen hyvin, jotta hänen ei tarvitsisi käyttää niin paljon aikaa harkitsemiseen.. Että näin meillä! :) Virpi

zanne kirjoitti...

Onneksi meillä on miehen kanssa aika pitkälti sama maku, eli tykätään musta-valkoisesta sisustuksesta.

Mutta meillä kiistaa aiheuttaa sohvan materiaali, minä haluan kangassohvat ja mies nahkasohvat. Nyt on kangassohvat, ehkä hankitaan sitten miehelle nahka nojatuoli :-)

Eikä meilläkään käytetä pojalla sukkahousuja, ei, ne ovat tyttöjen vaate kuten mekot, legginsit ja tunikat :-)

Tasaraita kirjoitti...

Mun mies on joka ikinen kerta että EI. EI EI EI.
Hän suorastaan kammoaa sitä että alan puhumaan jonkun seinän maalaamisesta ja ottaa jo valmiiksi asenteen EI. Tuokin ei tulee ihan siitä että hän ei tahdo että tuhlaan rahojani maaliin (miten niin tuhlaan??!) eikä hän tahdo osallistua siihen tekemiseen millään tavalla, edes katsomalla lapsia ja koiria sen ajan että minä teen ja hoidan kaikki tekemisen jäljet pois ennen kuin hän näkee lopputuloksen.

Sama pätee huonekaluihin. Miehen mielestä kaikki mikä on vain ehjää tai suht ehjää on just hyvä. Ei oo väliä millainen sekalainen seurakunta huonekaluissa vallitsee tai miten sopivat keskenään. Jos joku tarjoaa ilmaisin jotain vanhanaikaista vitriinikirjahyllyä värissä koivu tai kirsikka, niin sehän on iso etu että jotain voi saada ilmaisin ja hän olisi oitis valmis ottamaan vastaan! Minä puolestaan sanoin noihin painavan EI sanan!

Mutta arvaa miten käy kun minä alan puhumaan että voisin ostaa jonkun huonekalun tilalle uuden? Mies sanoo EI ja valittaa etten saa alkaa tuhlaamaan sellaiseen rahojani.

Huooooohhh.

Asiaa ei suinkaan tee helpommaksi se, että minä olen meidän perheessä se tapetointi-maalaus-lattianlaitto-huonekalujen kasaus-suunnittelutaitoinen-ynnä muu taitoinen alan ammattilainen ja koen että kotini on käyntikorttini.
On ikävää jos en saa toteuttaa itseäni kotona, koska se on tärkeä osa ammattitaitoani, että voin huolehtia omasta kodistani siinä missä käyn huolehtimassa muidenkin kodeista.

Minä en kuitenkaan kelpuuta meille mitä tahansa ja tarvittavat remontit tähän kotiin ovatkin syntyneet niin, että mies on ollut työvuorossa 24 tuntia putkeen ja olen pistänyt sillä aikaa hihat heilumaan.
Mitään mies ei noihin remontteihin kommentoi, ei hyvää eikä pahaa. Hänelle kun on okuitenkin ihan sama miltä koti näyttää. Ja tämä tulee olemaan meillä ikuisuusongelma, että mies näkee ja kokee kodin sisustamisen turhana touhuna, samoin varmaan ammattini :D.

dibsukka kirjoitti...

Tasaraita: Mut toihan on hienoa, että sinä kuitenkin teet ja jaksat tehdä!! Monessa perheessä homma menee niin, että kun mies ei saa aikaiseksi, niin silloin kukaan ei tee.

Amy kirjoitti...

Mä repesin...:-)
Oikeesti, tosi ihanan värinen Mokkamaster! Meillä se perinteinen musta...

Meillä ideoidaan yleensä yhdessä ja jos mä jotakin oikein kovasti haluan, saan kyllä aika helposti miehen taivuteltua asialle... ;-)

dibsukka kirjoitti...

Amy: Meilläkin se joskus tepsii, mutta nuo pinkit kodinkoneet ei kuulu siihen sarjaan:D

Sit kun mä voitan lotossa, niin hommaan oman cityboksin jota saa sisustaa pinkillä pelkästään:D

Vera kirjoitti...

Voi miten suloinen Moccamasteri <3 Meillä on kirkkaanpunainen, OBH Nordican vastaava malli. Mä saan onneksi sisutaa just miten haluan, mies ei ole yhtään kiinnostunut. Välillä yritän kysellä mielipiteitä, kaikki vaan on sille ihan sama =D Nyt olis tosin edessä kesällä makkarin remppa, ja pyysin siltä mielipidettä seinien väriin. No se ei ollut yhtään innostunut, mutta pienen painostuksen jälkeen otti Tikkurilan värikartan käteensä ja valkkas sieltä väriksi Vaahtokarkin =) Ja olis kuulemma kivaa kun sitä sais kolmelle seinälle ja tehosteseinälle Jääruusun (eli valkoisen).
Sopii kyllä mulle, mutta mä haluaisin sitä vaahtokarkkia vaan yhdelle seinälle ja muille jotain valkoista, tai todella haaleaa turkoosia (kun vaan löytäis kivan sävyn).

piitzi kirjoitti...

Paljollako myyt sen kirppiskasassa olevan radion? =D Mä tahtoisin just semmosen halpis version... kunhan se ei ole pattereilla toimiva!!! =D Meillä on monessa asiassa miehen kanssa sama maku, mut kyl on juttuja joihin hänkin sanoo ison nou noun =)

dibsukka kirjoitti...

piitzi: Radio maksoi 4,90€ uutena, sen postittaminenkin taitaa olla kalliimpaa ku uusi:D

piitzi kirjoitti...

Minäkin asun Oulussa, että ei tartte postittaa =D Jos sattuu joskus olemaan vaikka kulkua samaan suuntaan niin vois tehä pikareffit =D

dibsukka kirjoitti...

No sittenhän se onnistuu kyllä:)

Laitteleppa dibsu@hotmail.com postia mulle, niin katellaan asiaa.

piitzi kirjoitti...

Sähkäriä laiteltu =)