lauantai 3. maaliskuuta 2012

Viikonlopun kuulumisia...

Kylläpäs päivät taas vilahtelee. Me ollaa talvilomalla ja ai että tämä on ihanaa. Loma alkoi jo torstaina, joten me ollaan aloitettu viikonlopun viettäminen hyvissä ajoin.

Eilen oltiin Virpiniemessä mäen laskussa. Laskettiin hyvä tovi ja lopuksi lämmiteltiin nuotion äärellä makkaraa paistellen. Oli mielettömän ihana ilma, keväisen lämmin ja aurinkoki paistoi koko päivän. Se tunne kun istut nuotion ritinässä, on lämmin ja väsynyt olo, saat hetken vaan olla. Se on ihana ja voimaannuttava. Mäenlaskuretki kesti pimenevään iltaan saakka, joten kotona odottava lämmin sauna oli kuin piste iin päälle. Tuommoiset päivät ovat parhaita.

(kuva http://rummuttaja.fi/tietomaa )
Tänään me oltiin sitten Tietomaassa. Lähdettiin liikenteeseen heti aamulla, joten ehdittiin näkemään niin tähdet, kuin dinosaurukset. Paikkahan on sen kokoinen, että kierrellessä vilahtaa tunnit nopsaan, niinpä meilläkin meni tuolla aika ihan iltapäivän tunneille asti. Esikoiselle paikka oli todella kiinnostava. Hän olisi jaksanut aloittaa kierroksen vaikka uudelleen ja oli kaikesta oppimastaan aivan ihanan innoissaan. Nuorimmainen, 3v, oli paikasta innoissaan myös. Tämä oli hänen eka kerta kyseisessä paikassa. Hänellä meni muutama jännä laite yli ymmärryksen, mutta onneksi paljon kiinnostavaa oli tarjolla. Korkea näköalatorni taisi olla jänskin, iso leffateatteri oli hauska myös ja lentokonesimulaattoriin piti päästä monesti:D Okei, vaikka aina jurnutankin, että Tietomaa on niin nähty, niin tunnustan. Minulla oli tosi hauskaa, miehellä myös:D Eipä siellä mikään ollut samalla tavalla kuin viimeksi käydessä:D Tai no olihan muutama asia, mutta silti:D

Nyt iltasella me ollaankin oltu relana kotona. Paistoin ison kasan lättyjä, joten massut pullollaan täällä öllötellään. Mansikoita, vaniljavaahtoa ja lättyjä, nami. Ihana tuoksu leijailee ilmassa ja joka paikkaan sytytetyt kynttilät tekee lämpimän tunnelman. Meillä on tänään "lapset saa valvoa niin myöhään kun jaksaa" ilta, joten kohta olisi luvassa pelejä:)

Rentoa iltaa ja ihanaa viikonloppua!!

Ai niin, kevätvaatteet löytyi ja homma olikin helppoa. Yksi kauppa, kaikki löyty:D Voisin napsia kuvia huomenissa niistä. Sitten olisi luvassa kirppislöytöjä ja muita kodin pikkujuttuja. Katsellaan niitä kunhan saan kuvia. Huomenna suunnittelin huutisjuttujen pakkaamistakin, että saan ne maanantaiksi postiin. Huomenna olisi luvassa yhdet synttäritkin ja ja ja ja... Hirveesti huomenna puuhaa, hirveen kivaa:)

6 kommenttia:

Nipsu kirjoitti...

Nää sun jutut on aina jotenkin niin hyväntuulisia ja mukavaa filistä tulvillaan, ilo lukea. Ja joskus jos on huonompi fiilis niin senkin osaat kertoa "viihdyttävästi" :)
Iloa sunnuntaille!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Muutimme juuri Ouluun (Vantaalta jossa paljon kirppareita) ja olisin kiinnostunut kirppistarjonnasta:) Eli onko Oulussa (tai lähellä) hyviä kirppareita ja onko viikonpäivillä merkitystä tarjontaan?

Blogisi on kivaa luettavaa! Kiitos:) T. Virpi

dibsukka kirjoitti...

Nipsu: Voi kiitos:) Minulla on tapana kirjoittaa vain tajunnanvirtaa enempiä miettimättä. Ehkä siksi fiilis säilyy. Miinuksena sitten onkin usein haukutut kirjoitusvirheet ja lauseen sanajärjestykset:D

Virpi: Oulussa on hyviä kirppareita. Paljetiellä on suurin kirppis, Paljekirppis. Siellä tavara vaihtuu tiheään ja varmasti joka päivä tekee löytöjä. Itse teen löytöjä parhaiten arkena, silloin on vähiten porukkaakin, joten kiertely on mukavaa.

Toinen hyvä kirppis on Järkikirppis Kärkkäisen likellä. Se on siisti, tavaraa sopivasti.

Keskustaan on aukeamassa uusi lastenvaatekirppis Vintiö. Ainakin ennen se on osoittautunut isompien lasten äidille aika turhaksi paikaksi. Myynnissä on paljon vaan vauvavaatetta:( Poikkeuksiakin löytyy, joten se kannattaa toki
katsoa.

Sitten tietty SPR:n kirppareita kannattaa koluta, siellä hinnat on törkeän korkealla, mutta tarjolla on usein merkkivaatetta edukkaasti.

Alppilasa on Aarrearkku-niminen kirppis, mutta sen tasosta en osaa sanoa mitään kun siellä ei tule enään käytyä.

Viikonloppuisin kirppiksillä on paljon porukkaa, silloin itse harvoin menenkään käymään. Arkisin teen löytöjä sitten senkin edestä.

Niin ja hei, jos etsii aikuisten vaatteita, niin silloin keskustan kirppis kirkon vieressä kannattaa ehdottomasti katsoa (nimeä en saa nyt päähän)

Toivottavasti sit jotain vinkkejä, kysy toki lisää:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksesta! :) Tuossa oli kyllä jo monta paikkaa..pitää lähteä katselemaan!
T. Virpi

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Minkä ikäisen kanssa mielestäsi on mielekästä mennä tietomaahan? Joko 1,5-vuotiaan kanssa kannattaa mennä vai onko parempi pysytellä pulkkamäessä ;) ;)

dibsukka kirjoitti...

No itse en vartavasten veisi 1,5v ikäistä. Tokihan siellä on nähtävää ja paljon kaikkea jännää, että esim. vanhempien lasten kanssa seurana voisi olla:) Tornin korkeat portaat ja monta tasoa voisi tuottaa taaperon kanssa ongelmia jos lapsi ei ole tottunut portaissa kulkemaan.

Meidän 3v oli ekan kerran tuolla ja minusta hänelläkin meni moni asia yli ymmärryksen:D

1,5v ikäisen kanssa keksisin muuta:)