sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Onko kokemuksia sisustustakasta?

Onko kellään kokemusta sähkätakasta tms.? Saimme päähänpiston, että tuollainen sopisi meille, mutta emmin, että onko se sitten kuitenkaan oikeasti kiva?

Oikeastaan yksi pointti takan hankkimisessa olisi se, että saisimme testata sijaintia ja totutella ajatukseen oikeasta takasta. Mieheni haluaisi oikean tulipesän kotiimme, mutta minä hankaan vastaan. Olemme kerran asuneet kodissa jossa olkkarissa oli takka ja huhheijjaa millainen murheenkryyni se oli. Ekan 6kk takka oli ihana, mutta sen jälkeen se muuttui sotkevaksi ja haisevaksi riesaksi:D

Toisaalta, eihän se takka mikään huvituslaite olekkaan, vaan lämmöntuoja jne...

12 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mun mielestä sisustustakka olisi kanssa ihana,mutta emmin myöskin...tuleeko siitä lämpöä,hajua tai muuta...ja sitäpaitsi kun olen katsellut niin niitä on triljoona erilaista :)

Lara kirjoitti...

Mä tahtoisin meille sisustustakan mutta ei meille mahdu:/ ne on musta kauniita ja just tollaista oon ajatellut mikä sulla kuvassa! :)

Minttu kirjoitti...

Meillä oli kaupungissa sähköllä toimiva sisustustakka. Ostettiin se Class Ohlsonilta. Säätöjä siinä oli kahelle lämmitysasteelle ja kokonaan ilman lämpöä, eikä kyllä voi sanoa että olis nyt sen kummemmin lämmittäny. Kaunis se oli kyllä, mutta ei tietenkään vedä vertoja oikealle tulelle. Ei se minun mielestä haissu mitenkään, edes pölysenä. Melkoisen helppo hoitoinen, tais olla meillä puolisen vuotta ja imuroitiin sisältä kahesti. Oikeastaan ainoa miinus takassa oli sen kohtuullisen kova ääni, hurisi melko äänekkäästi. Eihän se iltasilla haitannu, ku oli telkkarissa äänet ja muksut hereillä, mutta kun jäätiin kahestaan valvomaan ja töllökin melko hiljasella, humina oli välillä häiritsevä.

dibsukka kirjoitti...

Lara: Niin kyllähän ne oman tilansa vaatii:(

Minttu: Ei varmasti korvaa oikeaa takkaa. Onhan aito tuli elementtinä niin uskomaton, että sitä ei vaan voi päihittää.

Tuo hurina olikin hyvä pointti. Jos ostetaan, niin tietääpä kokeilla ennen ostopäätöstä.

lämmöllä kirjoitti...

Ei se korvaa oikeaa takkaa ei edes ulkonäön vuoksi. Mielestäni tuli on lämmönlähde eikä koriste joista osta on ikäviä seurauksia, en tarkoita säkkötakka vaan muita tulia joita ei vaaan muisteta että ne on tulta,en tarkoita sinua vaan ihan yleisesti.Meillä on oikea takka ja siinä on lasiluukut ja ei tule mitään hajua,se pitää vain putsata aina käytön jälkeen.Käyttö on hiipunut vuosien varrella, joten harkintaa. Samoin suihkukaivo piti saada mutta niin työläs että kaivoin sen pois. Näin me ihmiset vaan haluamme asioita ja toteamme ne sitten turhiksi ja huonoiksi ideoiksi.Vaan niin se on että kokeilla pitää ja saatava unelma näkyville ihan kiva innostus sinulla.Toivoisin malttia itsellenikin näissä sisustus asioissa,hyvää vähän ja pitkäikäistä.Aurinkoisia päiviä sinulle!

dibsukka kirjoitti...

Anonyymi: Niinhän se menee, että haaveet joskus sumentaa järjen ja hyötyä ei ajattele... Hyviä pointteja sinulla, pitää tosiaan mietiskellä asiaa.

Suvi kirjoitti...

Voi tuo sisustuselementtinä olla tosi kiva, mutta kyllä se oikea tuli on ihan verraton etenkin talvella. :)

dibsukka kirjoitti...

Suvi: On totisesti!! Talvella takka onkin ihana, mutta muuten se tuntuu olevan vaan tilanviejä:D

Oikeastaan sisustustakaksi tuon nimenomaan haluan. Tuommoinen ei lämmönlähteenä pelitä tippaakaan, joten lähinnä sen avulla voisi selvittää missä kohtaa takan olisi paras olla ja että viekö se käytönnössä liikaa tilaa ja ja ja... selityksiä:D Ok, olisihan se kivan näköinen:D:D

Oikea tulipesä nimenomaan tulisi lämmönlähteeksi. Sähkölämmitteisessä talossa lämmitys on kallista, mutta niin on takan laittokin... Melko kauan kestää sähköä kuluttaa, että takka alkaa tuomaan säästöä:D

Heidi kirjoitti...

Minä haluaisin kanssa oikean takan... Ihan ehdoton lämmityksessä ja tosiaan pienentää kustannuksia. Nykyisien maraton-sähkökatkojen aikaan myös aika välttämätön, talvella kun ei oikein muusta saa lämpöä jos ja kun sähköt on poikki. Monet tuon kokivat loppuvuodesta.

Henna S. kirjoitti...

Moikka!

Olen kyllä toista mieltä tuon kommenttisi kanssa, että takka ei olisi "huvituslaite". ;-) Meillä on sellainen keraaminen Kermansaven takka-uuni, kermanvalkoinen. On ensiksikin ulkonäöltään ihana sisustuselementti ja lisäksi on pienentänyt sähkölaskua useita satoja euroja. Toisaalta sen hankintahintahan alkaa jostain 3000 eurosta. Meidän takka-uuni taitaa olla hinnaltaan 6000 euron pintaan...

Sisustustakka on ihan kiva, varsinkin jos oikeaa takkaa ei mahdu tai ei ole mahdollisuutta hankkia sitä. Ja onhan se paljon helpompi asentaa jälkikäteen kuin oikea takka. Oikean takan asentamiseksihan pitää olla hormit sun muut. Olen tutuilta kuullut, että sisustustakoissa on tosi paljon eroja, joten käyttökokemukset lienevät parasta tietoa. :-)

Susanna kirjoitti...

Meillä on tällainen: http://www.huuto.net/kohteet/hormiton-takka-_-biotakka-_-ruostum-terasta-_-uusi-_-xxl/214120305

On kiva sisustuselementti ja aitoa tulta on ihana katsella. Juurikaan mitään ääniä tai hajuja ei tule. Puiden ritinähän tuosta puuttuu, että ei siitä ihan sitä takan tunnelmaa saa. Lähellä kun istuu, niin vähän myös lämmittää. Aluksi käytettiin paljonkin, mutta nyt käyttö on jo hiipunut.

Mekin ostettiin tuo oikean takan korvikkeeksi, kun tarkoitus oli rakentaa tähän myöhemmin takka. Korkeat rakennuskustannukset kuitenkin alkoi mietityttää ja voipi olla että tyydytään tuohon, kun tämä ei ole meidän loppuiän asunto.

dibsukka kirjoitti...

Henna S: Tarkoitin "takka ei ole mikään huvituslaite" sitä, että takkaa ei viitsi hankkia päähänpiston takia. Vaan pitää miettiä, että tarvitaanko sitä oikeasti:) Lämmöntuojana se on ehdoton, mutta jos ajatellaan, että takka maksaa 8000€, siihen puut ja ylläpito, niin aika paljon saa lämmittää sähkölläkin, ennen ku säästö alkaa ja nimenomaan se, että alkaako... Edellistä takkaa jaksettiin puolisen vuotta lämmittää, kunnes homma meni siihen, että sen käyttö hiipui ja loppujen lopuksi sitä poltettiin pelkkänä ilona pahimpina pakkasiltoina:D

Oikean takan asennus on iso juttu, sehän on selvä:D Tosin ehkä jotkut kuvittelee, että se vaan laitetaan, mutta näinhän ei todellakaan ole.