torstai 28. kesäkuuta 2012

Mä osasin, mä tein sen...

 Tein elämäni ensimmäisen vetoketjuhupparin ihan yksin, alusta loppuun.
Ja se onnistui. Se on ihana. Otin kankaaksi tuollaisen "ei mikään suosikkini" kuosin. Ajattelin, että harjoittelen ja jos menee mönkään, ei harmita liikaa kankaan pilalle meno. Turhaa arkailin. Minä onnistuin:) Tosin jokainen ompelija ruudun sillä puolen ymmärtää, että jos olisin pilkkonut suosikkikankaan, olisi hupparista tullut täysi kaaos.
Takkina kangas onkin oikeastaan aika ihana. Bambeja kymmenittäin, niistähän me tykätään. Ompelin tänään myös vinon pinon pipoja. Osa lähtee lahjaksi, mutta suurin osa jää omaan käyttöön. Oulussa on niin kylmä, että ohkainen pipo on oikeasti tarpeen.
Tämä setti valmistui muutama päivä sitten. Pienensin 128 kokoisesta kaavasta singoallamekon kokoon 110. Tuli kiva vilpoinen mekko niihin hellepäiviin joita odottelen.
 Mekon kaveriksi apilakuosiset leggarit.

Nyt syömään miehen paistamia vohveleita, nuuh, ihana tuoksu.

12 kommenttia:

Tulppaanisipuli kirjoitti...

Vau, oletpa taas ommellut kivoja juttuja! Ihania kankaita ja hienoja ompeluksia. Täällä suunnalla tosiaan ohuita pipoja on tarvittu. :)

Kati kirjoitti...

Aivan ihania! Itse en ymmärrä ompelusta mitään, mutta lopputulos mielluttää kyllä kovasti silmää.. aivan kaikissa näissä :)

Kyllä täällä etelämmässäkin on kylmä ollut tällä viikolla ja pipot poikineen kaivettu esille.

Heidi kirjoitti...

Onnistumisen kokemuksista saa aina uutta intoa tehdä! Tosi kivan mallinen tuo mekkonen! =)

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Varsinkin tuo punainen mekko on aivan valloittava!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Mikä se mekkokirjan nimi taas on mis on kaavoja? Se jonka ostit. Piti niin tänään kysäistä kirjakaupasta, mutta unohdin nimen tyystin! :D

Kassukka kirjoitti...

Vau. Sinä teet kyllä todella hienoja vaatteita. Ja kuosit on ihania! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva huppari :) Varmaan bambitytölle mieluinen!
Mut hei, osaisitko vinkata, että missä kannattaa käydä, jos tulee ostoksille Ouluun -- lähinnä lastenvaatteet/kankaat/ sisustus kiinnostavat... ? :) Maria

dibsukka kirjoitti...

Anonyymi: Kirja on Mekkotehdas

Maria: Oulussa on upea sisustuskauppa nimeltä Colore. Sinne kannattaa poiketa.

Lastenvaatteita, kankaita ja sisustusta löytyy kaikki saman katon alta jos suuntaa Kempeleen Zeppeliiniin.

Mitään erityista liikettä Coloren lisäksi ei tule äkkiseltään mieleeni. Rotuaarilla löytyy monenlaista liikettä, Oulun keskusta on loppujen lopuksi tosi pieni, joten kaiken kerkeää näkemään:D

muru kirjoitti...

ihania vaatteita taas. Onnittelut vetoketju-ompelun selättämisestä, se on kyllä ehkä inhottavin ompelu mitä tiedän :D (enkä osaa kunnolla) Onpas huima määrää arvontaan osallistujia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiitos noista yo. vinkeistä... :) entäs ravintolavinkkejä, minne kannattaisi mennä syömään? Onko Pannu hyvä? onko joku parempi ehdotus? Onko Matala lopettanut? T: samainen Maria

Joanna kirjoitti...

Olet todella taitava käsistäsi! Voi kun oppisi itsekkin ompelemaan=) Niin ihania retrokankaita on nimittäin myynnissä vaikka missä nettikaupassa, niistä himottaisi ommella pojulle itse vaatteita. Ehkä jos jostain saisi tukiopetusta=)

dibsukka kirjoitti...

Maria: Oulussa on monta ihanaa pikku ravintolaa joiden nimeä en saa millään päähän. Amarillo ja Pannu on näitä peruspaikkoja, jotkut tykkää Sokeri Jussista.

Joutsensillalla on yksi Kiinalainen ravintola josta tykätään, tosin nyt ihan hetkeen ei olla siellä käyty.

Minä kävin viimeksi syömässä torilla yhdessä kesäkeittiössä. Ruokana oli porolautanen. Suosittelen sitä paikkaa, ruoka nimittäin oli aivan ihanaa. Senkään paikan nimeä en muista, mutta se löytyy Torirannan perältä ja mainostavat sitä poroa näkyvästi.