sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Mekkoja niitä olla pitää...

Tein Mekkokirjan kaavalla ensimmäisen mekon. 
 
Muokkailin Elina kaavaa sen verran, että lisäsin mekkoon iiiisot taskut, hihansuihin pitsiä ja helmaan pituutta. Juuri tämmöistä perusmekon kaavaa olen kaivannut.
 Kaavojen koot tuntuu olevan reiluja? Onko muut samaa mieltä? Tämä mekko on 122/128 kokoinen ja tyttöni pitää 128cm vaatteita. Mekko on aavistuksen iso, mutta onneksi niinpäin, ettei liian pieni.
 
Toinen mekko on Elina kaavalla myös. Tällä kertaa ilman muokkailuja. Tämänkin kanssa sama juttu, en uskonut reiluun kaavaan, vaan tein kokoa vastaavan. Reiluhan siitä tuli. Toisaalta, tämähän on syksyllä neuleleggareiden ja villatakin kanssa aivan ihana, joten kasvua odotellessa;)
Nyt minulle iski sitten mieletön mekkojen ompelufiilis. Ainut ongelma on se, että oon viime aikoina ostellut pelkkiä trikookankaita ja ihanat mekkopuuvillat on jäänyt kauppaan. Tässä pari viime päivien hankintaa. Löysin kirpparilta aivan syötävän suloista mansikkakangastakin. Kyllä näillä alkuun pääsee ja ehkäpä sieltä kangashyllystä löytyy vanhoja jämiä. Mekot muuten vie aika paljon kangasta heiluvine helmoineen. Ei kannata säästöt mielessä paljon ommella. Mutta harrastushan tämä onkin:)

Jos joku tietää suloista Bambiaiheista, tai muuta eläin, kukka, maatuska tms. kangasta, niin vinkatkaa kauppoja. Huomenna voitas kurkata, että mitä muuta viikonloppuna sain aikaiseksi:)

2 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Ihania mekkoja:)
Itse olen hamstrannut viime aikoina eniten kankaita kirpuilta;niistä isojen naisten mekoista saa hienosti pikkutyttöjen mekkoja;)

-Tiina- kirjoitti...

Ihania kankaita!Itse olen hamstrannut vain vanhoja pussilakanoita, joista sitten syntyy pehmoisia mekkoja tytöille ;)