sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ommellen...

Esikoisen kevätjuhlassa yksi ohjelmanumeroista oli "kolme karhua ja kultakutri". Sain silloin mieleeni, että mullahan on pikkupalanen kultakutrikangasta kotona ja siitähän voisi ommella paidan nuorimmaiselle. Hänen mielestä satu on kiva, joten suosio taattu.
Kangasta tosiaan oli niin vähäsen, että se riitti pelkkään etu- ja takakappaleeseen. No eipä huolta, kaveriksi sydänkangasta.
Tykkään aivan hurjana tästä paidasta, mutta nuo housut. Liian lyhyet. Koitin saada lahkeeseen pituutta muokkaamalla haaraosaa ja voi mahdoton, olisi ollut parempi suosiolla tehdä vaikka caprit:D Noh, luotan, että löydän kangasta jostain ja oikeastaan paita ilman housuja onkin paremman näköinen. Setistä nimittäin tulee mieleeni yöpuku, mutta esim. farkkujen kanssa paidan värit korostuu ja se on ihana!!
Mä oon vissiin ollut sydämellisellä tuulella viikonloppuna.
Ja muistin jopa merkkaillakkin...
 Mekko omalla kaavalla.
 Liikennemerkkikangas päätyi puseroksi.
 Tästä onkin hyvä kysellä liikennemerkkejä:D
  
Leikkimökkiin kokkauspuuhiin essu. 
Ja loppuun kysymys. Mistä housuja pitkälle ja hoikalle tytölle. Meidän esikoinen on noin 128cm kokoinen, tai no mittaa taitaa olla jo 130cm ja risat, mutta 134cm kokoiset vaatteet on isoja. Tyttö on hoikka ja monet tuon koon housut on sitten liian väljät ja tippuu päältä ilman kiristämistä. 122cm housut olisi vyötäröltä hyvät, mutta lahkeesta aivan liian lyhyet. Ostin muutamat Vertbaudetin housut ja ne oli hyvänmalliset, onko muilla merkeillä vastaavia?

11 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Espritin housut on kapoisia vyötäröltä, ne on meidän hoikkiksella ainakin pysynyt jalassa.

dibsukka kirjoitti...

No niin tosiaan, meillä onkin yhdet Espritin housut ja ne on tosi hyvän malliset. Kiitos:)

Henna S. kirjoitti...

Moikka! Ruskeapohjaisiin sydänhousuin saisi lisäpituutta esim. resoreilla. Itse käytän tytön housuissa aika usein lahjeresoreita, koska niiden avulla saa helposti säädettyä lahkeiden pituutta ja lisää myös kivasti käyttöikää.

dibsukka kirjoitti...

Henna S: Mietin sitäkin, mutta jotenkin sen resorin kanssa housut näyttää ihan kalsareille:D Mä päätin lyhentää housut capreiksi ja siten saan kivan kesäsetin:)

Tuo resorin käytöstä muistuttaminen sai minut muistamaan, että esikoisella on parit ihanat leggarit joiden ikää saan jatkettua resorilla, kiitos!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas ihkuista kuvista! Olen niiiin ihastunut tapaasi kirjoittaa ja kauniisiin kuviin, että on pakko lähes päivittäin kurkata, onko jotain uutta ja kivaa? Mistä olet noita "merkkauslappuja" hommannut? Itsellä olis tarve, yritin merkitse.fi:stä, mutta tuotteita olen odotellut pari kuukautta ja ilmeisesti niitä ei koskaan tulekaa ;(

-Reetta

airamanna kirjoitti...

Name It ja benetton on myös merkkejä joilta löytyy hoikalle sopivia housuja

dibsukka kirjoitti...

Reetta: Tuo oli suomalainen nettikauppa, tilasin merkit jo pari vuotta sitten ja nyt en saa enään päähäni liikkeen nimeä.

Oletko laittanut meiliä tuonne merkitse.fi:lle? Että mikä mättää?

Anonyymi kirjoitti...

Josko joku osaa vinkata hyvän ja luotettavan paikan, ideoita otan ilolla vastaan! Merkitse.fi-yritys on kai tiensä päässä, eivat vastaa sähköposteihin tai puhelimeen...
-Reetta

dibsukka kirjoitti...

http://www.euroteam.fi/

Tuo se oli mistä tilasin. Sähköpostia penkoessa löytää näemmä vanhojakin juttuja:)

Aamuaurinko kirjoitti...

Ihania ompeluksia :) Osaatkos vinkata mistä voisi tilata ihan perustunikan, leggareiden ja leggareiden kaavoja voisi tilata? Tiedän että itse osaat tehdä kaavatkin mutta mistäs tälläinen aloitteleva ompelija voisi hommata valmiit? :)

dibsukka kirjoitti...

Aamuaurinko: Suosittelen menemään Ottobren sivuille ja sieltä katselemaan lehtien sisältöjä. Ottobrella löytyy helpot, hyvät ja yleisimmät peruskaavat. Jos lehteä ei raski ostaa, niin kirjastoissa on useimmiten Ottobren lehtiä joista saa sitten kopioitua kaavoja.

Toisaalta, oma lehti on aina oma lehti ja Ottobren lehtien jälleenmyyntiarvo on hyvä;)