lauantai 30. kesäkuuta 2012

Siskokset...

"sää oot mun paras isosisko" kuului tänään suihkusta. Kurkkasin ovenraosta ja näin, että esikoinen pesi pikkusiskon hiuksia ja sanoi "elä aukase nyt suuta ettet niele saippuaa".

Oi, jotenkin niin hellyttävä hetki. samaiset tyttöset tuli kohta suihkusta, kipitti alakertaan ja alkoi pukemaan. "Laitetaan tämmöiset mekot" sanoi isosisko ja pikkuinen totesi "joo ja nämä sukat".

Kohta olkkariin ilmestyi tytöt samismekoissa ja sukissa.

Esikoinen kysyi "saadaanko vesimelonia" ja toinen täydensi lauseenlopun "iltapalalla".

Semmoisia ne tytöt on. Puhuvat toistensa lauseet loppuun, suunnittelevat yhteisiä juttuja jatkuvasti ja ovat aivan kuin paita ja peppu.

Äitini katseli yksi päivä lasten leikkimistä pihalla ja totesi "olisipa itsekkin tajunnut aikanaan tehdä lapset pienemmällä ikäerolla". Todettiin, että tytöt olisivat menettäneet todella paljon jos toista ei olisi ollutkaan näiden vuosien aikana.

Sisarukset ovat ihana kaksikko. Puolustavat, kannustavat ja tukevat toisiaan. Olen koko nuorimmaisen elämän ajan odottanut, että milloin alkaa se kaikkien pelottelema vaihe "ne vaan tappelee keskenään". Alan vihdoin uskomaan, että ehkei sitä tulekkaan. Heh, älkää kuvitelko ettei tytöt koskaan saisi suksiaan ristiin. Voi kyllä. Mutta ne ovat hetkiä silloin tällöin. Riita kestää kymmenen sekunttia, tytöt sovittelee keskenään ja sillä siisti.

Nyt tämä kesä on ollut aivan ihanaa aikaa. Tytöt leikkivät keskenään tuntikausia aivan mahtavia leikkejä. Jos toiselle tulee kaveri, leikitään joko kolmestaan tai sitten se kaveriton osapuoli keskittyy omiin puuhiin ja antaa olla toisen rauhassa. Sitä omaakin tilaa siis osataan antaa. Esikoinen opettaa siskolleen asioita ja nuorimmainen opettaa siskolleen kuinka pienet saa tehdä hupsuja juttuja.

Olenko kyllin osannut sanoakkaan kuinka onnellisia tästä meidän parivaljakosta olemme. On onnea saada seurata lasten kasvamista. Heidän sisarussuhteen kehittymistä ja vahvistumista.

Äidin rakkaat:)


5 kommenttia:

jarna kirjoitti...

ONNEA!Meillä kyllä nahistellaan ja paljon, mutta usein kyse on siitä, ettei yhteistä säveltä löydy leikkeihin tai ollaan vaan kauhean väsyneitä. Toinen on poikamaisin poika ikinä ja toinen tyttöjen tyttö. Helpompaa varmaan, jos molemmat on samaa sukupuolta ja jos vielä ovat samanhenkisiä muutenkin, niin kiva :)

dibsukka kirjoitti...

Väsymys ja hoppu kostautuu meillä kimppakiukutteluna minulle:) heh

Matonkude kirjoitti...

Ikimuistoisia ja ihania hetkiä =D

Anonyymi kirjoitti...

Voi, TAAS niin ihanaa lukea sun mukavia juttuja! On todellinen Onni, että lapset ovat toistensa parhaat ystävät. Mutta itse olen kyllä sitä mieltä, että tästä tulee Onnitella Vanhempia; Onnea! Olette onnistuneet kasvatustehtävässänne loistavasti. Ilman Teidän tukeanne ja kannustustanne eivät lapset osaisi iloita toistensa seurasta. Ja ennen kaikkea, kun Rakkautta saa, osaa sitä myös Antaa!
Meillä 3,5v. tosi uhmakas isosisko toivottaa 1,5v. pikkuveljelleen hyvät yöt joka ainoa ilta sanoilla; "Tykkään susta, haluan joskus nukkua sun vieressä!" Ja nuo sanat tulevat suoraan sydämestä, pikkuvelikin osaa jo vastata; "tykkään!"
-Reetta

dibsukka kirjoitti...

-Reetta: Tykkään, hih, ihana:)