torstai 26. heinäkuuta 2012

Tyttöni mun...

Esikoiseni täytti eilen 7v ja nuorimmaiseni 4v. Juhlimme oman perheen kesken herkkujen, Tähkäpääleffan ja lahjojen merkeissä. Oli ihanaa. Illalla satoi vettä, oli hämärää ja pystyi laittamaan kynttilöitä palamaan. Loikoilimme peittojen alla ja nauroimme elokuvalle. Rentoa. Ensi viikolla sitten pidetään oikeat juhlat:)

Tämä aika mitä elämme on upeaa. Esikoinen on kiltti ja älykäs tyttö. Hänellä on sydän paikallaan ja hänen kanssa on upeaa tehdä monia asioita. Hän pitää piirtämisestä, jutteluista ja askarteluista. Joskus kun istumme ompeluhuoneessa kaksin näpertelemässä, käymme hyviä keskusteluja ja suorastaan ihmettelen hänen kykyä ajatella maailmaa. Esikoinen on herkkä. Hän kaipaa omaa tilaa, mutta vastapainoksi paljon läheisyyttä ja haleja. Esikoinen on päättäväinen, hänellä on tahdonvoimaa ja jos hän jotain haluaa, hän tekee töitä sen eteen ja jaksaa odottaa. Hän on säntillinen ja samaan aikaan ihanasti pikkuisen hajamielinen. Esikoinen on puhelias ja sosiaalinen. Hän saa helposti uusia kavereita ja juttelee mukisematta aikuistenkin kanssa. Hän pitää tapahtumista ja olisi aina valmis kyläilemään tai ottamaan vieraita vastaan. Ihmiset kehuvat hänen kiltteyttä ja käytöstapoja. Hän on luova ja suorastaan rakastaa musiikkia, värejä ja erilaisia tapoja tehdä käsillä jotain. Hänellä on luonne jollaista en ole koskaan nähnyt. Hän on silmissäni täydellinen. Sydämessäni aina se esikoinen. Voi miten huomaavainen hän onkaan pikkusiskolleen, hän on takuulla maailman paras isosisko. Hän on upea. Rakastan häntä niin suuresti.

Nuorimmainen on aivan ihana tyttö. Hänen mielessä pyörii päivittäin satoja kysymyksiä ja joskus tuntuukin, että hän näkee maailmassa kaikkea mitä muut eivät huomaa. Hän rakastaa läheisyyttä, halailee paljon ja pussaa koko perheenjäsenet läpi monta kertaa päivässä. Nuinkin pieneksi tytöksi hänellä on todella suuri sydän. Sinne mahtuu niin ihmiset kuin eläimet. Illalla kun hän menee nukkumaan, hän ei laita päätä tyynyyn ennen kuin jokainen nalle ja nukke on peitelty. Hän saattaa itkeä elokuvan surullista kohtaa tai sanoa laulunsanoja kauniiksi. Herkällä hymytytöllä on luonnetta. Oikeastaan rehellisesti sanottuna hän on ajoittain oikea sisupussi. Jos hän haluaa jotain, hän ei todellakaan odottele vaan esittää jo ensimmäisen kysymmyksen vaativasti "minä haluan". Jos hän ei kaupassa saa karkkia, saa kassaneitiä myöten jokainen tuta hänen kiukun. Hän räjähtää sekunnissa ja leppyy yhtä nopeasti. Hän saa ädin kiihtymään nollasta sataan yhdellä lauseella ja vastavuoroisesti sulattaa sydämen yhdellä katseella. Hän on sisukas ja suloinen, melkeinpä vaarallisen lutuinen. Hän taitaa olla pikkuisen lellitty. Häntä ei kiinnosta mitä muut ajattelee tai tekee. Hänellä on selkeästi omat mielipiteet ja hän sanoo jos on jotain sanottavaa. Hän ei kaunistele tai kumartele, hän menee ja tekee. Hän on silmissäni aina se pikkuinen, hän on niin rakas, että sydämeni pakahtuu.

Tytöt yhdessä ovat aivan ihana kaksikko. He leikkivät tuntikausia päivittäin ja keksivät tekemistä mistä vaan. He eivät riitele, mutta ovat vuosien saatossa kyllä keksineetkin omat pelisääntönsä niin, että kumpikin tietää mitä kestää tehdä ja mitä ei. Tämä kaksikko on minun elämäni kohokohta, ilman heitä en tietäisi elämästä mitään. 

En osaa sanoin kuvailla tätä tunnetta, mutta on pakko sanoa "olen ylpeä tyttäristäni". Rakastan.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No huh huh taas..

dibsukka kirjoitti...

:D

Johannah kirjoitti...

Kauniisti kirjoitettu lapsistasi. Toivon että kaikki maailman lapset saisivat kuulla yhtä kauniita sanoja vanhemmiltaan :) Mutta teidän lapset kuulostavat erityisen kilteiltä :)

Kotihiirivarvikossa kirjoitti...

Ihanasti kirjoitat tytöistä!
Oli todella tutun kuuloista tekstiä. Meidän esikoinen on vähän samanlainen kuin teidän ja taas kuopukset samantapaisia.

Eena kirjoitti...

:)

KattiPaakari kirjoitti...

Kauniisti kirjoitettu :)
Satuin eksymään blogiisi, taidan liittyä lukijaksi samalla reissulla! Oikein mukavan ja kiinnostavan oloinen blogi sinulla :)

Anonyymi kirjoitti...

wau, ovtko syntyneet samana päivänä? Toivoisin jokaisen äidin näin iloitsevan lapsistaan :)

Leena kirjoitti...

Kauniisti kirjoitit lapsistasi. <3 Lapset rikastuttavat elämää! Itselläni on tyttö ja poika. Kaunista elokuun alkua teidän perheelle! :-) T. Leena, Onnen kultahippuja- blogista