tiistai 11. syyskuuta 2012

Pinnejä, pinnejä...

Kuinka monta pinniparia on tarpeeksi?
No jos teillä hukataan samaa vauhtia näitä ku meillä, niin sanoisin, että pinnejä ei ole ikinä liikaa:) Näpertelin muutaman pinni- ja pompulaparin tytöille ja osan myyntiin. On tämä niiiiin ihanaa puuhaa. 

Eilinen tanssitunti meni vallan mainiosti. Tytöllä on rytmi veressä. Saimme esikoisellekkin balettipaikan, joten torstaina meiltä lähtee kaksi pikku balleriinaa kokeilemaan uutta lajia. Mietin tässä, että onko kaksi tanssituntia liikaa ekaluokkalaiselle vai laitetaanko valitsemaan jompikumpi? Nuorimmaisen temppujumppa ja baletti on peräkkäisinä päivinä, mutta tuollaisen 4v ikäisen aikahan on vaan 45min ja 30min, joten miksei voisi pitää kumpaakin hänkin jos haluaa. Tosin vaatiihan se kuskaamista äidille ja isille, mutta loppujen lopuksi kuitenkin aika vähän kun jakaa ne miehen kanssa ja esim. esikoisen tanssitunneilla ei saa vanhemmat olla mukana, joten se tarkoittaa tuntia "omaa aikaa" aivan keskustassa. Hmmm, näen jo itseni kahviloissa ja shoppailemassa, öh, siis tarkoitin, näen jo itseni kävelyllä raikkaassa syyssäässä rantapoluilla...

Esikoinen on ennen harrastanut telinevoimistelua ja ainakaan sen kanssa meillä ei ollut mitään ongelmaa. Tyttö tykkäsi lähtä sinne ja koki sen enemmän leikiksi, entä kuin suorittamiseksi. Uimakoulun aikana tyttö on väsynyt, mutta se lienee normaalia kun aika on ollut joka arki-ilta ja kaksi viikkoa putkeen. Mehän käydään muutenkin arki-iltoina uimassa ja liikkumassa, joten miten joku puoli tuntia tanssia voisi kuluttaa enemmän kuin tunti uimista? Vai onko se sitten uusi paikka, uuden oppiminen vai mikä... Nuorimmainen taas on kolunnut muskaria ja temppukerhoa ja sieltä kommentti oli "muskari on myhmää, mutta jumppa on kivaa".

Tuntuu, että ekaluokan mukana tulee kamalan paljon mietittävää. Nukkumaanmenoajat, liikkumiset, ulkoilut, harrastukset, kaikki vaatii uudelleen suunnittelua. Rytmi pikkuisen muuttuu, mutta en laita sitä pahaksi. Tämä on oikiastaan aika mukavaa aikaa.

12 kommenttia:

mrs Ruuhka kirjoitti...

Vastaanpa tyttöjen äitinä tuohon ensimmäiseen kysymykseesi: pinnejä ei ole koskaan liikaa. Eikä edes tarpeeksi. Ne kun ovat aina hukassa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita pinnejä. Meillä on aina myös vähintään toinen pinni hukassa, eli itse tekisin varmaan useamman pinnin samanlaisia. Nykyään tulee ostettua pinnejä paketeissa, joissa on samanlaisia useampia.

Meillä myös ekaluokkalainen tyttö, ja hän olisi päässyt kilpavalmennettaviin joukkuevoimistelussa, mutta se sitten jätettiin, kun harjoituksia olisi ollut parit viikossa ja tyttö halusi aloittaa myös partion. Eli nyt käy jumppakoulussa ja partiossa. Siinä on mielestäni ekaluokkalaiselle tarpeeksi harrastusta, kun uusia asioita tulee niin paljon myös koulun myötä.

dibsukka kirjoitti...

mrs Ruuhka: Juurikin niin :D

Anonyymi: Meillä myös on se toinen hukassa ja sen takia teenkin yleensä tupla parin ihania ja sitten hetken päästä tallessa on vaan yksi pari:D Minne ne pinnit ja pompulat oikein menee:D

Kuulostaa hyvälle teidän harrastukset. Partiokokemuksista kuulisin mielelläni lisääkin.

Kotihiirivarvikossa kirjoitti...

Ihania pinnejä! Ne kyllä katoavat aina jonnekin. Saa ostaa jatkuvasti uusia. Itse aikoinaan ehdotin päiväkotiin, että keräävät löytyneet pinnit ja pampulat jonnekin, josta voi välillä katsoa löytyykö omia.

Meillä tuli nuo kaikki ajatukset ajankohtaiseksi jo nyt kun tyttö lähti eskariin. Tällä hetkellä on kaksi harrastusta. Toinen on onneksi viikonloppuna, mikä kyllä helpottaa paljon. Varmaan riippuu paljon myös lapsesta kuinka paljon jaksaa.

Poppana kirjoitti...

Tosi nättejä pinnejä. Harmi vain, että oma tyttöni ei mistään hörhelöistä piittaa. Jalkapallopinnit vois meillä olla kova sana jos niitä jostain sais.
Haluaisinkin tietää millä kiinnität nuo kuviot pinneihin? Yritin tehdä meidän pojalle omia "työmiespinnejä" hänen toiveestaan, mutta se homma ei ottanut onnistuakseen ollenkaan. Ihan tavallisiin pinneihin yritettiin, jos jonkinlaisella liimalla kiinnittää muovisia aiheeseen sopivia nappeja. Mutta viimeistään siinä vaiheessa kun pinnin napsauttaa seuraavan kerran auki, kuvio lentää irti.

Mari kirjoitti...

Musta tuntuu et meillä ollaan ihan hukassa vielä ekaluokkalaisen rytmin kanssa. Ehkä se tästä syksyn mittaan asettuu uomiinsa. Meillä on kaksi harrastusiltaa viikossa, ma uimakoulu 45min ja to telinevoimistelu 1h. Meinasin lisäksi jalkapalloa kaksi kertaa viikossa, mutta onneksi ei siihen ryhdytty, ehdottomasti meille sopivasti nämä kaksi iltaa viikossa :).

dibsukka kirjoitti...

Poppana: http://www.nappikauppapunahilkka.fi/tuoteryhmat/tarvikkeet/nappiaskartelu/tuotteet/e6000-liima

tuo linkin liima on lujaa ja sillä pysyy. Jalkapallopinnit kuulostavat hauskalle, olisikohan minulla mitään sellaista kangasta, eipä taida:(

Mari: Kuulostaa hyvälle juuri noin. Neljä iltaa taitaisi olla liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

meillä poika aloitti syksyllä breakdance harrastuksen keskustan tanssikoulussa ja voin kertoa, että se äidin tunnin oma-aika tulee petollisen kalliiksi :) Miksi sitä ei voi vaan lähteä lenkille juurikin jonnekin rantapolulle?! Ehei, kauppoihin vie ainakin tämän äipän jalat. Onneksi harrastus on vain kerran viikossa!

dibsukka kirjoitti...

Anonyymi: Ou nou, kuulostaa vaaralliselle.

Poppana kirjoitti...

Mulla tuppaa käydä töiden kanssa samoin. Kun joskus pääsee lähtemään töistä vähän aikaisemmin, mutta ei kuitenkaan voi vielä hakea lapsia, kun ovat päiväunilla. Kotiinkaan ei viitsi välillä ajaa kun työpaikka on keskustassa. Joskus oon pomolle leikilläni sanonutkin, että älä päästä meitä lähtemään liian aikaisin. :)

Poppana kirjoitti...

Heh heh heh... Kiitos liimasuosituksesta. Meillä on täällä sellainen askartelukauppa, joka on ovelta alkaen täynnä ihan kaikkea. Mitä sieltä ei löydy niin sitä ei tarvita. Näin siis ennen. Ajattelin päästä helpolla tuon liiman kanssa ja marssin askartelukauppaan. Kerrankin sain sen myyjän hiljaiseksi. "Minä en usko, että sellasta liimaa onkaan millä vois nappeja liimata". Ei auttanut kun näyttää kännykällä netistä kuvaa, että jo vain sellaista liimaa löytyy, jos ei teiltä, niin jostain muualta sitten. Eli pitänee sittenkin tilata netistä.

Anonyymi kirjoitti...

4v. pojan hiukset kasvaa silmille eikä anna leikata lyhyeksi. Laitettiin pinnillä ja oli oikein tyytyväinen. Nyt olen etsimässä ideoita poikamaiseen pinniin ja löysin tännekin. Kivoja pinnejä.