torstai 13. syyskuuta 2012

Todellinen vapaapäivä...

Herätys klo:7.00. Aamupalaa, esikoisen uimakoulukamppeiden ja repun laittamista, nuorimmaiselle eväät kerhoon, vaatteiden valkkaamista. Pikabloggaus. Kuivausrummusta puhtaat vaatteet kaappeihin ja aamupalan jäljet pois.
Klo:8.45 esikoinen koulumatkalle, nuorimmaisen kanssa kerhoon...
Klo:9.00 Kerholla. Huomaan unohtaneeni, että tänään ulkoilevat siellä, kotiin hakemaan äkkiä lisää vaatetta tytölle ja takas kerholle. Kerholta kipinkapin kauppaan hakemaan paria pikkujuttua, kotiin.
Klo:9.30 Kotona, nopeasti tulostettava pari paperia, ne kirjeenä postiin ja autoon...
Klo:10.00 Haukiputaalla hakemassa silmälaseja, varaamassa kirppispöytää jota en ottanutkaan ja nopea selaus pöytien tarjonnasta. Takas kotiin...
Klo:11.00 Kotona. Myytyjen vaatteiden pakkaamista kirjeisiin, pyykinpesua, puhelimessa juoruilua...
Klo:12.00 Kerholle hakemaan nuorimmaista kotiin. Kotona ruuanlaittoa, syömistä, kahvin kaatamista syliin, lisää kirjeiden pakkaamista...
Klo:13.00 Esikoinen tulee kohta koulusta. Läksyjen tarkistusta...
Klo:13.45 Nuorimmainen neuvolalääkäriin. Täysi katastrofi. Tytöllä jäi viime käynnin rokotuksesta kamala kammo ja lääkäri sai tuta sen. Tyttö veti täyskilarit...
Klo:14.30 Todetaan lääkärin kanssa, että ei tästä tule mitään, katsotaan toiste uudelleen... Pikareissu kirjastoon palauttamaan pari juttua, kotiin...
Klo:15.00 Nuorimmaisen lepyttelyä ja maanittelua, että nukkuisit hetken, että jaksaa illalla olla reipas... Esikoisen kanssa napinaa siitä, että miksi hän ei saisi lähteä kaverille koko illaksi kun kaveri kerran pyysi... Taas ne hemmetin pyykit, pikaimurointi ja sähköposteja... Ruoka uuniin.
Klo:16.00 Ruoka alkaa olemaan valmista, mies tulee kohta kotiin...
Klo:16.30 Nuorimmaisen balettikamojen pakkaamista, isi lähtee viemään harrastukseen...
Klo:17.00 Esikoisen kanssa kaksin tunteroinen kotona. Saan tuta sen, että tyttöä kiukuttaa kun isi ei viekkään häntä tänään vaan minä vien kuten aiemminkin... Askarrellaan nukkejuttuja ja jutellaan... Lärpätän taas puhelimessa ja vastailen sähköpostiin...
Klo:18.00 Valmistautuminen esikoisen balettiin ja tiskikoneen tyhjäystä sun muuta kotihommaa...
Klo:18.30 Suuntana keskusta, menomatkalla taas pari kirjettä postiin...
Klo:19.00 Keskustassa, esikoinen harrastukseen, itse täsmäiskulla henkkamaukalle hakemaan juomapulloa jota siellä ei sit ollutkaan...
Klo:19.45 Kököttämistä pukkarissa...
Klo:20.00 Päästään kotiin, esikoinen selkeästi edelleen kiukkuinen minulle...
Klo:20.30 Pikamutka ruokakauppaan...
Klo:21.00 Kotona, isi on tehnyt iltapalaa ja laittanut nuorimmaisen nukkumaan. Kipinkapin suihkuun, ja sohvalle istahtamaan. Tässä ollaan.

Tommosia noin aikoja, sanomatta jäi postinhaku, roskienvienti, kissojen pumpulipussin levittämisen siivoaminen. Vessapaperirulla osa7 teurastuksen siivoaminen, pari puhelua ihan oikeaa asiaa, esikoisen koululappujen täyttäminen, nuorimmaisen hoitopaikan vaihdoksen varmistaminen, nuorimmaisen lääkärin jälkeen parkkipaikalla rimpuilevan lapsen saaminen autoon, esikoisen hiuksista pompulan irroittaminen saksia avuksi käyttäen, heijastinliivin korjaaminen, varastosta kumppareiden etsiminen, pihalla omppujen kerääminen ja pahvijätteiden vieminen lajitteluun.

Tuli vaan tässä mieleen, että lapseton tätini totesi, että minulla olisi hyvin aikaa vapaapäivinä opiskella korkeampaa tutkintoa...


10 kommenttia:

Jessica kirjoitti...

Ihan loistava kirjoitus! Tutulta kuulosti.. pitäisihän tuossa vielä ehtiä pari tutkintoa opiskella.. :D

dibsukka kirjoitti...

No tottakai;)

Anonyymi kirjoitti...

hih, nuo lapsettomat on niin ihania ja pöhköjä kun ei ne vaan tiedä... mä olen kotiäiti, ja saan välillä aina kuulla "kun sulla on sitä aikaa..." joopa joo. teenpä tässä kylppäriremonttia samalla tai just opiskelen... eieieieieieiei, ei mulla ole aikaa. vuorokaudessa on vain 24tuntia vaikka olenkin kotiäiti.
-Kukkis Jii-

Nipsu kirjoitti...

HAHA :)
Kyllähän sä tuossa vielä tutkintoa suoritat sivussa!
No, onnes kaikki vapaapäivät ei ole kai ihan tuota luokkaa :) Joskus vaan sattuu ja tapahtuu (enemmän) :D

dibsukka kirjoitti...

Nipsu: No aika lentoa nämä päivät nykyään on. Jos ei ole kerhoa, sit on vieraita tai kyläilyjä. Jos ei ole harrastuksia, niin sit pitää viedä jonnekki leikkimään tai joku on meillä. Aina on jotain vanhempainjuttua, lääkäriä tms. Itse pitäs keretä harrastamaan kans. Sit kun sitä omaa aikaa vihdoin saa, haluaa tehdä jotain rentouttavaa, ommella tms. eli joo, tutkintoja tässä hakemaan kun eihän äidit kotona mitään tee;) Puhumattakaan sit työpäivistä jolloin on nuo kaikki plus toimistolla oleminen, asiakastapaamiset, paperihommat, puhelut, lastenvahtien kuskaaminen, ajelu ympäri pitäjää... Ollaan taas tilanteessa, että olen illalla liian väsynyt laittamaan nukkumaan.

Kuten tätini sanoi "kyllä normaali ihminen jaksaa".

Kotiäiti kirjoitti...

Hahhah, tää oli hauska ja niin tutun kuuloista! :D Ja tokihan normaali ihminen jaksaa ja opiskellakin tässä samalla onnistuisi... Ainakin haaveissa. :D Tämä kotiäiti nukahti eilen illallakin jo 21.30 ja sitä rataa on jatkunut jo muutaman kuukauden. On tämä elämä vain aikamoista. :)

Anonyymi kirjoitti...

Huh mitä pyöritystä :) Itse olen lapseton mutta tiedän kyllä millaista lapsen/lapsien kanssa arki on kun siskoni on yksinhuoltaja ja autan häntä viikottain lapsen hoidossa ym. Olen tässä tullut siihen päätökseen melkein että en halua luopua vapaudestani, ei sillä ettenkö pitäisi lapsista :) Mutta hyvä että jotkut niitä lapsia hommaavat :-) Semmoinenkin tuli mieleen että haalitaanko pienille lapsille liikaa harrastuksia ja vanhemmat siitä lisää stressiä? Varsinkin jos lapsi on päivät koulussa/tarhassa niin eikö se yhteinen vapaa-aika olisi hyvä viettää ihan kotosalla eikä juosta pitkin kyliä kuskaamassa milloin minnekin? Ehtiihän sitä sitten isomapana harrastella :) Jos siis tuntuu että ei itselle vapaa-aikaa riitä :)

dibsukka kirjoitti...

Varmasti mini haalii liikaa kaikkea. Meillä ei ole nuo harrastukset ongelma, itseasiassa juurihan ne alkoikin, että mistä tiedän vaikka jossain vaiheessa tilanne muuttuu:) viikossa on viisi iltaa ilman mitään, viikonloput totaalisen vapaata, joten uskon homman toimivan.

Melkoista pyöritystä tämä kaikki on, mutta toisaalta jos ei olisi, niin sitten olisi tylsää:) Vapauden saa joku päibä takaisin, on tämä sen arvoista!

Anonyymi kirjoitti...

:)

KULTAINEN SYDÄN JA PALAVA MIELI kirjoitti...

Hauska kirjoitus! Ja niin kuvaava. Tuollaisia päiviä mullakin joskus, mutta onneksi ei säännöllisesti, kun vanhimman harrastus osuu lauantaille ja kerho on koulun tiloissa heti koulupäivän jälkeen. Mutta silti olen illalla monesti niin väsynyt, etten jaksaisi laittaa lapsia nukkumaan (yhteensä kolme, joskus neljäskin).