tiistai 9. lokakuuta 2012

Montako silmukkaa?

Mun neulomistaidot on samaa luokkaa kuin kissojeni Suomen puhuminen... Surkeaa siis.

Siltikin, joka syksy hankin lankarullia ja haaveilen tekeväni jotain. Yhtenä syksynä olen saanut aikaiseksi pipon, ihan ohjeen mukaan, mutta muuten kutomiset on ollut luokkaa kaulahuivi ja puolikas pipo... Noh, nyt mun lempparisäärystimet otti ja meni rikki.

Olen nähnyt superihania kuvia "feikki saapassukista", siis niistä joissa pelkkä varsi kauniisti näkyy saappaan alta ja voih, haluan sellaset.

Ihan nyt alkuun kuitenkin voisin kokeilla tehdä pelkät säärystimet ja kysynkin, onko kenelläkään tietoa montako silmukkaa tämmöinen paksupohkeinen nainen tarvitsee? Ohjeissa määrä vaihtelee älyttömästi, joten jos joku olisi vasta tehnyt, niin saisin tuntumaa määrään?

Ps: Laittelin pinnejä ja pompuloita huutonettiin, tämän kautta muutama kauppa peruuntui, joten toivon että huuto.netissä ei kävisi samaa. Mikäli et omista huuto.net tunnusta ja joku kiinnostaa, laita sähköpostia. Päivittelen tilannetta jatkuvasti, toiveita saa esittää. Kaikki menot ja tulot kirjaan ylös.

6 kommenttia:

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Mulla on kans aina ongelma, että en tiedä paljonko laittaisin silmukoita säärystimiin, vaikka muuten kudon paljon. Riippuu tietekin siitä, että tekeekö ainaoikeaa vai joustinneuletta ja haluaako löysät vai tiukat ja langastakin riippuu :) Jos ajattelee siten, että itse teen naisten koon sukkiin joustinvarren seitsemästä veljeksestä 48 silmukalla niin siitä sitten jonkin verran enemmän :)

Mammis kirjoitti...

Kun ostat langan, niin katso vyötteestä kuinka monta silmukkaa menee kymmeneen senttiin. Sitten vaan mittaat pohkeesi ja lasket sen mukaan silmukat. Jos teet joustinneuletta, niin ei tarvitse ihan niin paljoa silmukoita.

Mari kirjoitti...

Mä just aloitin tytölle tekemään säärystimiä. Eka kokeilin liian vaikealla langalla. Siinä ei mennyt ku hermot. Purin työn, otin paksumman ja helpomman langan, sekä paksummat puikot (jotta valmista tulisi joskus). Ihan mututuntumalla lähdin silmukkamäärän kanssa liikkeelle, kohtuu hyvältä vaikuttaa :).

Anonyymi kirjoitti...

Jossain netis oli että 56 silmukkaa naisten kokoon (2oikein, 2 nurin) resorit pienemmällä puikolla, muuten 3,5.

Doris kirjoitti...

Hei!
Sinuna ostaisin ehkäpä jotain kivaa yksiväristä tai valmiiksi raidoitettua Seitsemää veljestä ja 3,5mm puikoilla loisin suunnilleen 56-60 silmukkaa. Ja sitten tosissaan tuota 2 oikein 2 nurin neuletta haluamasi pituus. Jos teet hirmu tiukkaa jälkeä, ota silloin 4mm puikot. Ja jos tuntuu että on liian tiukkaa, aina voit lisätä "leveempään kohtaan" parit silmukat.
Iloa, juuri ihanna syysneule sohvalle iltahämäriin!

dibsukka kirjoitti...

Kiitos ohjeista ja vinkeistä:) Homma aloitettu, hih, jännää!!!