lauantai 20. lokakuuta 2012

Neljän suora...

 Torstaina: Ulkona vihmoo vettä, on pimiää ja kylmää. Juon kuumaa teetä ja pimpom, ovikello soi. Menen avaamaan oven. Ulkona seisoo postimies paketin kanssa ja muistan. Sain sähköpostia alkuviikosta jossa tiedusteltiin, että haluttaisko kokeilla ilmaiseksi uusia lautapelejä. Pelien valikoima oli huima, mutta moni peli löytyikin entuudestaan. Niinpä päätin, että otetaan testaukseen meille uusi peli, helppo ja mukava Etelänmeren neljän suora. Tässä kuvia pelistä ja valmistajan kertomaa:

Perinteiset lautapelit elävät nyt uuden tulemisen aikaa. Lapsista ja aikuisista on mukava kerääntyä yhteen pelilaudan äreen ja ottaa toisistaan leikkimielisesti mittaa. Tutut, monen sukupolven rakastamat lautapelit ovat nyt saaneet uuden ilmeen. Eläinten maailmaan sijoittuvat WWF-lautapelit edustavat modernia, kestävän kehityksen mukaista pakkausdesignia. Pelit sopivat perheen pienimmille, mutta tarjoavat myös aikuisille sopivasti innostavaa päänvaivaa.
 
Uudenlainen design vähentää pakkausmateriaaleja. WWF-lautapelit on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteella. Osassa peleistä on ns. origamipakkaus, jolloin laatikon pohja levitetään pelialustaksi. Tämä on vastaus ylisuurille ja poisheitettäville pakkauksille, ja samalle haaste muille leluvalmistajille siirtyä samankaltaisiin pakkauksiin. WWF haluaa toiminnallaan osoittaa, että pelejä ja leluja on mahdollista valmistaa nykyistä ympäristöystävällisemmin.

Pelien valmistuksessa on käytetty ympäristön kannalta ja sosiaalisesti vastuullisia materiaaleja, kuten FSC-merkittyä puuta ja orgaanisia musteita. FSC-merkki takaa kuluttajalle, että hän on tehnyt ekologisesti kestävän valinnan. FSC-merkityn puun tuotannossa on huomioitu sekä ympäristö että metsissä ja puun jalostuksessa työskentelevien ihmisten työolosuhteet.WWF on tehnyt uraauurtavaa ja merkittävää työtä uhanalaisten lajien puolesta jo viisi vuosikymmentä niin Suomessa kuin ulkomailla. 
 
Pelien valmistaja lahjoittaa 10 % pelien tukkuhinnasta WWF:n luonnonsuojelutyölle, jonka kohteita ovat uhanalaiset eläimet kotimaassa ja ulkomailla, mm. saimaannorppa, tiikeri, lumileopardi ja sarvikuono. Pelien opettavainen sisältö tukee sekin osaltaan WWF:n tavoitteita tutustuttaa lapset heitä ympäröivään maailmaan ja luonnonsuojelun tärkeyteen.

Tammer-Tukku Oy lanseeraa syyskuussa Suomen markkinoille kahdeksan erilaista lautapeliä: Gepardien safarikilpa, Kilpikonna-tammipeli, Etelänmeren neljän suora, Villieläimet-muistipeli, Miombo huojuva torni, Villi arvaus, Kongonshakki ja Amazon-domino.

Pelejä saa mm. Prisma, Citymarket ja Kärkkäinen

Oma kokemuksemme oli sellainen kuin odotinkin. Helppo ja mukava peli. Kestoltaan sellainen, että 4v jaksaa pelata alusta loppuun asti. Joidenkin lautapelien kanssa on ollut ongelmana, että peli kyllä aloitetaan, mutta ei jakseta pelata loppuun. Pelilauta on tosi tukeva. Puiset nappulat on juuri oikeankokoisia. Tämän pelin voisin ottaa autoonkin mukaan. Takapenkillä oivaa ajanvietettä pitemmälläkin matkalla.

Kiitos tilaisuudesta. Tykästyimme teemaan ja pukinkonttiin taitaakin tulla toinen sarjan peleistä.

1 kommentti:

Jemi kirjoitti...

oi, tuli hirveä himo pelata tota peliä! :D Mulla oli joskus pienenä neljän suora-peli, mutta ei ole enää.. Kätevältä vaikuttaa tommonen laatikko :)