lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuun eka. Retkeillen...


 Me päätettiin aamulla, että otetaan ihana joulukuu vastaan retkipäivällä. Pakattiin mukaan kuumaa kaakaota, leipiä, suklaata ja muita pikku herkkuja. Puettiin lämpimästä päälle ja hypättiin autoon...
 
 Ajettiin Oulunsaloon ja sieltä rantaan missä hypättiin lautan kyytiin. Lautta ajoi meidän Hailuotoon. Veden päällä matkaa ei ole pitkästi, reilut 30km, mutta aina se lauttamatka vaan on hauska juttu lapsista. Tänään merellä oli hyytävän kylmä tuuli, tuntui ihanasti talvelle, ollaanhan jo joulukuussa.
Ajeltiin saarta eesun taasun, tutkittiin metsäteitä ja ihasteltiin vanhoja pihapiirejä. Hämärän tullen ajoimme saaren päähän Marjaniemeen. Mutusteltiin eväitä ja ihasteltiin majakanvaloa pimenevässä illassa. Luntakin tuprutti, mutta liian vähän. Täällä on edelleen suurimmaksi osaksi musta maa. Pakkasta piisaa, joten eiköhän tänne kohta saada valkoinen maa.
Jääsohjoinen meri, kylmä tuuli. En muista lämpimän kaakaon koskaan maistuneen niin hyvälle. Vaikea uskoa, että tuolla Marjaniemen rannassa kesällä kirmailtiin uimassa, hyrrr.

Viimaisen retken jälkeen oli ihana tulla kotiin. Retkestä väsyneet lapset nukkuvat jo. Me lämmitellään miehen kanssa täällä glögiä ja aiotaan katsoa joku hyvä elokuva. 

Huomenna mun on pakko näyttää teille muutama jouluinen juttu. Käytiin esikoisen kanssa kaksin shoppailemassa tässä yksi päivä ja mukaan tarttui muutama niin ihana kimallusjuttu, että en malta odottaa joulukuusen laittamista.

Siihen saakka. Ihanaa joulukuun alkua sinulle ja sinulle ja sinulle ja sinulle, teille kaikille!!

7 kommenttia:

Nipsu kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta retkeltä!
Oulussa olisi joskus mielenkiintoista käydä. Itse kun olen ajanut vain ohi (tai läpi). Hailuoto vaikuttaa myös käymisen arvoiselta, erään ystäväni isä on sieltä kotoisin.
Joulunodotusta myös sinne! Innolla odotan löytöjäsi.

ps. tulit mun mieleen kun löysin kirpuilta pari lakanaa (uusin postaus). Pinkkiä ja bambeja :D

dibsukka kirjoitti...

Nipsu: Jos joskus kesäaikaan tulet Ouluun, niin suosittelen Ainolanpuistoa. Toinen käymisen arvoinen paikka on Nallikari. Voi, täällä on monta nähtävää paikkaa. Hailuoto myös on upea paikka ja edukseen sekin kesäaikaan.

Oulu on kiva kaupunki, vaikkakin puolen vuoden välein katselen työpaikkailmoituksia ja asuntoja etelämmästä:D

Kävin kuolaamassa bambeja, oihh!

Jenna kirjoitti...

Oi ihanaa Hailuoto, mun mummola on siellä, olisi ihanaa päästä itsekin käymään pitkästä aikaa! :)

dibsukka kirjoitti...

Jenna: Ihanassa paikassa sinulla mummula.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla tuolta Hailuodolta Keskisuomen Käsityömuseolla villapaita. Sen oli lahjoittanut sinne omistajan sukulainen. Tämä mies oli ollut pienestä pojasta asti rakastunut erääseen tyttöön, ja kaikki odottivat heistä paria. Kun sitten tuli sota ja mies lähti sinne, tyttö menikin naimisiin toisen miehen kanssa.

Iskua lievittääkseen (?) tyttö kutoi villapaidan miehelle ja tämä paita oli niin rakas miehelle, että ei koskaan käyttänyt muita , vaan aina vain paikkasi sitä rakasta vanhaa. ja tätä piti n. 50 vuotta<3

Venla

Doris kirjoitti...

Oi oi, yksi maailman ihanimmista paikoista tuo Hailuoto!! Miehen äidillä siellä Marjaniemessä pienen pieni kalastajamökki, erinäisiä kesälomia siellä vietetty. Ihana kesäpaikka, talvella tyrmäävän erilainen, mutta ihana silloinkin. Voi, toivottavasti ensi kesänä taas siellä ...
ihanaa joulun odotusta sinulle Dibsukka!!

dibsukka kirjoitti...

Doris: Ne kalastajamökit ovat ihania. Viime kesänä katselin kaihoiten yhden mökin pihaa. Kukkia maitotonkassa, pitsiliina ja naurun solinaa. Siellä taatusti viettää upeaa lomaa, toivottavasti ensi kesänä pääsette nuuhkimaan Hailuodon rantaan tuulen tuoksuja.