maanantai 10. joulukuuta 2012

Maanantai...

Viikonloppu vilahti niin vikkelään ohi, että olen edelleen päivissä sekaisin. Perjantaina oli maanantai olo ja lauantaina sunnuntai. Tänään piti tarkistaa kalenterista monta kertaa, että hetkonen, missä päivässä sitä nyt oikein ollaankaan. Aamulla piti hokea kymmenen kertaa mielessä "maanantai, maanantai"
Viikonloppuna laitoin kasvihuoneeseen talvista istuskelupaikkaa ja eilen sitten testattiin se käytännössä. Vielä puuttuu monta juttua, mutta hiljaa hyvä tulee. Laitettiin nuotioon tulet, paistettiin makkaraa ulkona ja istuskeltiin kasvihuoneessa glögilasit kourassa. Kasvihuoneessa ilma tuntui kovin kylmälle kun ulkona oli niin lauha ja tuuleton, mutta uskon paikan olevan aivan ihana sitten kun tuulee, on kylmempi ja suojaa tarvii. Nuotiota kun kuitenkin poltetaan usein, niin lumettomille istumapaikoillekkin on tarvis jos "ulkona" haluaa syödä. Ja kukapa ei haluais, mikään ei ole niin tylsää lasten mielestä kun keskeyttää hyvät majaleikit syömäänmenon takia. Vaahtokarkkejakin meillä oli mukana, mutta joku (minä) oli unohtanut siirtää paistokepit suojaan lumelta, eikä niitä sit siihen hätään ollut. Se on hauska, että niitä haluaa aina paistaa vaikka ne ei niin herkkua ehkä olekkaan. Kait se on se niiden paistaminen enemmän se "juttu", kun itse syöminen?
 
Tänään me ollaan askarreltu tyttöjen kanssa joulujuttuja. Sain käsiini aivan mielettömän kivan joulukirjan, joten aihe on melkoisen paperinen:D Tästä lisää huomenna...
Askartelun lisäksi me kaadettiin piparkakkutalon pihasta kuusi, napattiin pala kattoa ja pohjasta on häipynyt puolet. Koristellut piparkakut säästyköön jouluun, talo menee nyt. Kuusen kaataminen ihan selkeästi tarkoittaa sitä, että "oiken kuusen" on aika tulla tupaan?

Melkoinen sekametelisoppa tämä(kin) postaus, mutta sitä tuntuu koko joulukuu olevan. Ainakin yksi juttu on nyt varmaa, mulla ei ole töitä enään tälle vuotta, lasten joululomaan ei ole pitkä aika, joten on syytäkin olla vähän vinksin vonksin. 

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mulla on kotona levällään palaset neljään piaprkakkutaloon. Paistettuna siis. Mutta unohdin tehdä pihoille kuuset, nyt vasta tajusin :D. Oli tarkoitus myydä niitä töissä joulumyyjäisissä (jotka loppuvat tänään), mutta maanantaina lähdinkin ystävän tueksi synnyttämään ja eilen oli pikkujoulun viettoa koululla ja tietysti vauvaa piti taas käydä katsomassa. Talojen koristelu ja kasaaminen odottaa. Enkä kyllä tiedä mitä edes enää teen niin monella talolla :). Teidän talo on kyllä ihan hurjan kaunis koristelujen vuoksi, mä en osaa tehdä lainkaan noin nättiä :D.

Terhi kirjoitti...

Upea toi teidän piparkakkutalo! Tosi hienosti koristeltu. Saas nähdä, käykö meillä piparivarkaita ennen joulua... :)

dibsukka kirjoitti...

Terhi: Kiitos. Meidän talosta alkaa olemaan jäljellä pelkät rauniot.