maanantai 7. tammikuuta 2013

Nukkeleikkejä...

Disneyn animator nuket, Tähkäpää ja Belle, ovat olleet tyttöjen leikeissä viime syksystä alkaen. Samaan aikaan kun nuket tuli meille, ajattelin ommella niille tyttöjen toiveesta jotain vaatetta. Jotain teinkin, mutta nyt vasta viime viikolla iski sellainen "ommellaan" fiilis ja kun esikoinen oli koulussa, päätimme nuorimmaisen kanssa aloittaa hänen Tähkäpäälle ompelun.
Ihan eka toive, yllättäin, oli mekko. Kankaan nuorimmainen valkkasi itse, mallin päätin minä ja eiku ompelemaan. Kun minä ompelin, nuorimmainen letitti hiuksia:) Tämmöinen siitä sitä tuli.
 
Toinen toive oli yöpuku. Tämänkin asun kankaat nuorimmainen valkkasi itse. Housujen piti olla samanlaiset kun tytön omat yöhousut, joten alaosa oli selvä. Yläosan kanssa saikin miettiä, että mitä tyttö oikein haluaa kun hän vaan sanoi "silleen, että se on toppi, mutta ei toppi, mutta olkapäät näkyy..." Pupupinnit on myös itsetehdyt, niitä askarreltiin ennen joulua. 

Nyt pitäisi ommella Bellelle jotain. Esikoinen aikoi ommella osan itse, hän sai pukilta oman ompelukoneen, loput pitää minun ommella. Asuluonnoksia on huikea määrä, aika tuntuukin kuluvan kivasti niissä. Hauska yhtäläisyys, minäkin rakastin lapsena vaatteiden suunnittelua. 

Koska kaikkea ei itse voi tehdä, niin vinkkinä teillekkin, että esim. Oulussa Tokmanni myy nuken kenkiä 2,90€ hintaan. Nuo ovat näille Disneyn nukeille täydellisen kokoisia. Otettiin meille kaikki saatavilla olevat värit, hyllyyn jäi vielä monen monta paria kaikissa väreissä.

Onko teillä näiden prinsessanukkejen hoitajia? Osalla "harrastajista" on homma lähtenyt jo niin lapasesta, että jokainen sarjan nukke löytyy ja niille vaatetta kasapäin. Aivan ihania kokoelmia on tullut vastaan. Itsellä vielä on pysynyt homma kasassa, mutta tunnustan, että Lumikkia ja Merida nukkea on sen verran monta kertaa käynyt katselemassa, että se on vaan ajan kysymys koska ne heilahtaa ostoskoriin:D Toivottavasti loppuvat ennen sitä.

Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle. Minä haaveilin luistelemaan lähdöstä, mutta jääkenttä on kuulemma niin huonossa kunnossa, että on sama ku pottupellolla luistelis. Ehkä sitten luistelun sijaan pyöräytänkin pannukakun ja lämmitän saunan. Olisi tuolla ompeluhuoneessa niin monta juttua kesken, että ei tekisi pahaa pyörähtää sielläkin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä löytyy tytötä 4v. Lumikki ja Tähkäpää + tulossa on vielä Ariel.. Pienimuotoinen hurahdus siis tapahtunut! Ja tuo Lumikki on muuten "luonnossa" superihana, en voi kun suositella! ;) Ihania vaatteita teidän Tähkiksellä! Sinulla on kiva blogi, ja animators- vaatteet ja jutut kiinnostaa jatkossakin! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oletkos mistä hankkinut nämä nuket? Ovat tosi ihania:) t.Riitu

dibsukka kirjoitti...

Riitu: Toinen nukke on Disneystore.uk ja toinen Suomalaisesta verkkokaupasta http://www.lelukauppa.tv/disney/prinsessat.html?p=1

Nämä tosiaan ovat ihania ja reilun kokoisia.

airamanna kirjoitti...

Nuo nuket on kyllä söpöjä. Meillä asuu Tuhkimo.
Missä olet nähnyt Lumikkia myytävän? Yritin sitä tyttärelleni ostaa vaan kaikkialla loppuunmyyty :(

dibsukka kirjoitti...

Ainakin tuolla /www.lelukauppa.tv/disney/prinsessat.html?p=1

Disneystoreilla tilanne tuntuu muuttuvan jatkuvasti, joten en osaa sanoa, että saako sieltä.

Tuhkimokin on ihastuttava.

airamanna kirjoitti...

En löytänyt lelukauppa.tv kaupasta lumikkia ;(
Disneystoreakin olen kyttäilyt useasti...

dibsukka kirjoitti...

Pöh, eipä tosiaan enään ollut. Kun eilen laitoin linkin, oli sivulla kaksi Lumikki:/