maanantai 11. helmikuuta 2013

Olispa aina viikonloppu...

Perjantaina tein jotain mitä en ikinä ennen ole tehnyt. Ajoin Kempeleestä (edit Oulunsalosta) Ouluun jäätietä pitkin. Pelotti ihan sikana, mutta miehen veli vannoi, että tie on hyvä, jä takuulla kestää jne. Kestihän se. Ehkä nyt uskallan Hailuotoonkin jäätietä pitkin.

Lauantaina olin "päivätreffeillä". Käytiin miehen kanssa kahdestaan Kiinalaisessa ravintolassa syömässä. Paikka oli molemmille uusi, aivan ihanaa ruokaa. Lapsiarkea elävä varmasti tietää mitä tarkoitan kun sanon: "oli ihanaa keskustella ilman, että joku keskeyttää ja syödä ilman kiirettä, ilman siivoamista".  Ennen syömistä kerättiin nälkää kiertelemällä kirppiksiä. Mieheni ei kirppiksistä juurikaan perusta, joten oli ihanan huomaavaista, että hän kysyi, että mennäänkö kirpparilla katselemaan aarteita. Kait hän ajatteli, että vaimon unelmatreffit on kirppari ja maha täyteen. Lasten mielestä on aina jännää kun isi ja äiti menee treffeille. Nytkin he innoissaan auttoivat valitsemaan vaatteita ja korvakoruja. Isi sai neuvon "laita puhtaat housut".

Aikamme omaa aikaa otettuamme haettiin lapset papan luota. Vietettiin karkkipäivää ja lapset kehitteli illan pituisen leikin kirpparilta löytyneestä eläinhoitolasta. Oli ihanaa kuunnella lasten leikkiä, siemailla kuumaa hunajateetä ja olla vaan.

Sunnuntaina herättiin siihen, että kuului kolinaa. Supina ja hihitys oli melkoinen, mutta sain selvää sanat siivous ja yllätys. Lapset olivat päättäneet ylläriksi siivota alakerran. Esikoinen oli järkännyt eteisen, vaihtanut kissanhiekankin. Järkännyt keittiön laatikoita ja pari kaappia, tyhjännyt tiskikoneen ja tehnyt aamupalaa. Nuorimmainen oli siivonnut olkkarista lelujaan ja oman huoneen. Virallinen herätys toimi niin, että esikoinen soitti yläkertaan ja huusi puhelimeen "yllätys".  Tämmöisiä ylläreitä tytöt tekee silloin tällöin, ihania.

 Ulkoiltiin urakalla. Käytiin laskemassa mäkeä ja nuuhkimassa merijääntuulia. Tehtiin muhkeita laskiaspullia ja ilta lepuutettiin koipia katsomalla elokuvaa koko perheen kesken.

Oli niin ihana viikonloppu, että ihan harmitti sen loppuminen. Noh, on tämäkin päivä ollut onnistunut yhden asian saralta, nimittäin nukkumisen:D En edes kehtaa laskea, että montako tuntia olen tänään nukkunut, mutta monta se on. Huomenna pitääkin olla reipas, sillä saan aivan ihanan pikkuvieraan:)

8 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Mukava viikonloppu!

Alkoi kyllä kiinnostaa mistä menee Kempele-Oulu jäätie? Itse kyllä paljon enemmän luottaisin Hailuotoon menevään tiehen ja sitä on tullut kyllä ajettuakin paljon.

dibsukka kirjoitti...

Tie tulee Oritkariin, mutta lähtökohtaa en osaa sanoa. Oritkaria vastapäätä:D Piti ihan alkaa miettimään, että onko se enemmän Oulunsaloa kuin Kempelettä, toisaalta miehen veli asuu Kempeleessä ja aika läheltä heitä se tie lähti...

Oulunsaloa se kaiken järjen mukaan muuten on:D

Marru kirjoitti...

Juu Oulunsalon Varjakka :)
Siinäkö pystyy autollakin ajamaan. Oon tiennyt että luistelureitti siellä on ennen mennyt. Eipä ole vielä tälle talvelle tullut käytyä siellä.

dibsukka kirjoitti...

Joo siinä on autotie ja vieressä kävelytie. Tuntui siellä liikennettä olevan yllättävän paljonkin. Hirviä tunne kun auto tuli vastaan ja piti melkein pysähtyä:)

Helinä kirjoitti...

Kuulostaa kyllä kaikinpuolin tosi kivalta!! Ihania noi teidän tytöt "yllätys". :)

Heti meni kysymys miehelle, onko kalajoen alueella vielä jääteitä tehty. Tahtoisin niin appivanhempien mökille saaristoon, mutta koskaan ei ole jääteitse uskaltanu!:)

Kassukka kirjoitti...

Ihanan kuuloinen viikonloppu ollut teillä! :)

VenDo kirjoitti...

Ompa teillä ollut mukavan kuuloinen viikonloppu ja ihana yllätys! Itsekin pitäisi jäätirtä joskus testata.

zanne kirjoitti...

On se jäätie Hailuotoon kunnossa :-)

T.Helsinkiläinen käymässä Oulussa ;-)