tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pikkuisia, ihan pikkuisia...

Me ei vielä tiedetä, että kumpaa sukupuolta Mini on. Odotellaan rauhallisena rakenneultraa ja vasta sitten aletaan miettimään, että mitä hankitaan. Tekisi mieli sortua ihaniin vauvanvaatteisiin ym. oman aavistuksen perusteella, mutta en tohdi. Pelkään, että liika intoilu tuo huonoa onnea.
Jos ultrassa sukupuoli on epäselvä, niin sitten odotellaan, että Mini syntyy. Ihan varuilta muutama unisex vaate onkin jo jemmassa. Olkoon tämä postaus muistilappu itselleni. Kappahlin Newbie mallistosta pari 56cm bodyä ja ihana nalle.
 Lindexin Littlephant body ja ihan pikkupikkusukat ovat odottaneet jemmassa jo tovin, mutta näiden kolmen bodyn lisäksi ei ole ostettu vielä mitään uutta. Tai no, toisetkin sukat ja söpö tuttipullo, pikkuinen peitto ja yksi kirja... Mutta ei muuta, ellei lasketa tarvikkeita tuttinauhaan ja pariin pehmoon... Hih.
 Kirpparilla ihania vauvanvaatteita tulee vastaan koko ajan. Eurolla maailman suloisimpia mekkoja tai röyhelöpeppu leggareita, kaikkea herkkuja, mutta sinne jäävät. Jos tarve on, niin niitä löytyy kyllä myöhemminkin:) Pari kietaisubodyä ja Nalle Puh body kirpparilta.
 Kirpparilta nämäkin, voi että miten pieni tuollainen hattukin osaa olla.
 Tämmöiset yökkärit on pienelle vauvalle ihanan käteviä.
 Ja vähän värikäkin sekaan. Barbapapa lelukin on muuten uusi, unohdin sen...
Oma suosikkini on tuo valko-harmaa pöllöhaalari. Voi kun saisi sinne jo pienen käyttäjänkin.
Nallehaalari tuli kirpparilla vastaan 4€ hintaan. 

Eikös olekkin neutraalia. 

Nyt nämä tiivisti laatikkoon ja jemmaan kaapin perukoille. Pikkuiset potkut tuntuvat jo ihanasti, joten nyt on aika vaan nauttia raskaudesta, vihdoin koittaneesta hyvästä olosta ja nuista liikkeistä.

Ihanaa alkanutta viikkoa.

10 kommenttia:

Mia kirjoitti...

No jo on suloisia pikku nuttuja. <3
En ole muistanut varmaan vielä onnitella, joten onnea odotukseen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita vaatteita. Minä en itse vaan ymmärrä tuota sukupuolijaottelua vaatteilla jo ennen lapsen syntymää ja ylipäätään. Vanhemmat luo nuo mielikuvat, että v.pun tytölle ja v.sin pojalle, sitten lapsista kasvatetaan sellaisia, että jos joku ei halua pilttiään pukea esim. v.sinisiin ja pojalla on päällä hoidossa esim. kirkkaanpunainen paita niin lapset lällättää, että tuo on tyttöjen väri. Nuo on niin aikuisten muovaamia juttuja, että oksettaa. Käyttäähän aikuinen mieskin (ainakin jotkut) esim. v.punaista? en nyt tarkoita, että poika on puoettava v.punaisiin, mutta jos ymmärsit pointin. Aina vauvalle ostetaan juurin noita äkly vaaleita ja niin ne suurinosa vanhempana mieltää, eikä pue kun "tyttöjen" värejä.
Luulisi nykyaikana ihmisten silmien hiukan avartuvan - osa sitä onneksi ei ole enää niin kapekatseinen.
Kiitos olen puhunut ja hyvää loppuodotusta Sinulle, oliko sitten v.punainen tai v.sininen elämä lapsellasi

Iida kirjoitti...

Ihania vaatteita! <3 Miten nuo pikkuisten vaatteet osaakin olla niin suloisia. Meillä pyörii koneessa ensimmäinen satsi käytettyjä pieniä vaatteita, poika 6pv vanha. <3

TiinaK kirjoitti...

Ihania pieni vaatteita :)
Minä sain pukea noin pieniä vaatteita n. 3 kk sitten ja tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus...

dibsukka kirjoitti...

Ehkei ongelmana ole värit, vaan kuviot ja malli.

Tytöllä menee auto ym. kuviot ja kaikki värit, mutta pojalla pinkki body röyhelöillä ja princess tekstillä vaan on liikaa :D

Mun miehellä on muuten vaaleanpunaisia paitoja ja tytöille on ostettu joitain paitoja "poikien" puolelta.

Mitään sukupuolineutraalia lasta en halua kasvattaa. Tytöt tyttöinä ja pojat poikina, luontoäiti on liian vahva taistelukaveri.

anana kirjoitti...

Ihania mini-vaatteita ♥ Minäkin olen taas päässyt baby-osastolle kun hyvä ystäväni saa vauvan ihan näinä päivinä. Oletamme että tulee tyttö mutta eihän sitä varmaksi tiedä, olen kuitenkin vaaleanpunaistakin jo hänelle ostanut. Kapp Ahlilla on ihanat pienten mallistot, voisin ostaa ne kaikki!

Meidän tytöllä vaaleanpunainen on pääväri vaatetuksessa ja nykyaikana tuntuu että se on jo melkein poikkeuksellista. Niin paljon halutaan sitä unisex-vaatetusta ja kirkkaita värejä että oikeasti tyttö joka pukeutuu vaaleanpunaiseen taitaa olla huomiota herättävä. Muitakin värejä on mutta kaikki pastelleja paitsi tummansininen tai musta, ja tyttö on siis kohta kuusi.

Pojalla on kirkkaat värit mutta käyttää myös vaalenapunaista.

Kun ystäväni vauva syntyy niin ostan varmasti hänelle sukupuoli-epäneutraaleja vaatteita koska mielestäni ei ole mitään syytä miksi sukupuolta ei saisi alleviivata vaatetuksella, ihan niinkuin eo ole syytä olla alleviivaamattakaan. Tärkeintä minulle näissä jutuissa on että vaate on käytännöllinen ja miellyttää omaa silmää :)

Lapsen kasvaessa voi sitten ottaa toki huomioon sen lapsen silmää miellyttämisenkin :)

Ihanaa odotusta!

Chef kirjoitti...

Näköjään niitä pikkuvaatteita on teillekin jo ihan kivasti kertynyt :) Ja tuhannesti onnea, enpä ole minäkään tainnut vielä onnitella :)

Myös minä ajattelen noista tyttö/poikavaatteista niin, että ei niinkään ne värit, vaan malli, muoto ja tietyiltä osin myös kuviot.

Meillä on hankittuna tulevalle vauvalle kirkkaanpunaisia puolipotkareita, jotka ovat mielestäni aivan yhtälailla tytölle, kuin pojalle sopivia. Aion käyttää vauvalla myös pinkkejä collegehousuja, on hän kumpaa sukupuolta tahansa.

Mutta en aio pukea pojalle vaaleanpunaista Bamsepaitaa, jonka helmassa on hyvinkin tyttömäinen rypytys. Sitä paitaa kun en mitenkään osaa pojan päällä nähdä. Eikä tarvitsekaan.

Meidän tytöillämme on sinisiä, harmaita ja vihreitä vaatteita ja jokunen mustakin vaate kaapista löytyy. Eli en koe asiaa myöskään toiseen suuntaan niin, että joku tietty väri olisi sallittu vain pojille.

Tykkään kuitenkin pukea lapseni niin, että heistä näkee vaatetuksen perusteella, että onko lapsi tyttö vai poika.

Ja mitä siihen sukupuolineutraaliuteen noin niin kuin muutoin tulee, niin kyllä se niin on, että tytöt on tyttöjä ja pojat on poikia, eivätkä he muiksi muutu, vaikka lapselle antaisi sekupuolineutraalin nimen, vaatetuksen jne. En ymmärrä miksi molemmat sukupuolet pitäisi ympätä samaan muottiin, kun he eivät sinne kuitenkaan mahdu.

dibsukka kirjoitti...

Kiito kiitos:)

Minä olen niin äärettömän ylpeä tyttäristänit, että en näe mitään syytä ettenkö heidän sukupuolta tahtoisi esille tuoda.

Jos tämä mini on poika, niin takuulla hänen päällä tullaan värejä näkemään, mutta ei röyhelöitä tai rypytettyjä hihoja:)

Mullakaan ei riitä ymmärrys tuohon, että tyttö ja poika koitetaan niputtaa samaan muottiin. Toki kaikki tasa-arvojutut ym. on tärkeitä, mutta naisia aina koitetaan ylentää miehen tasolle, joten sekö saa naisen aseman korkealle, että hänet puetaan vauvana siniseen:D ja pienestä asti kielletään olemasta naisellinen nainen...

Bikke kirjoitti...

Voi kuinka söpöjä piskuisia vaatteita!! Kumpa aika menisi äkkiä ja nyssykkä tulisi kotiin :)) Iloista odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa lukea näitä vauvanodotustunnelmia, kun meillekin on tulossa syksyllä pikkuinen. :) -Karoliina