maanantai 22. huhtikuuta 2013

Norsusetti vauvalle...

Pienten minivaatteiden ompelu on aivan ihana. Kangastahan näihin ei mene nimeksikkään ja ompelu sujuu suitsait sukkelaan. Setti on kokoa 62cm.
Vauvanvaatteiden lisäksi olen ommellut pipoja tytöille. Niitä katsotaan seuraavassa postauksessa.

Hyvät ilmat houkuttelee koko ajan enemmän ja enemmän pihalle, joten ompeluaika tuntuu kutistuvan koko ajan vähemmälle. Nyt olisi virtaa ja intoa ommella, mutta kun päivän touhuilee ulkona ja lasten kanssa, on illalla niin naatti, että selkä huutaa hoosiannaa kun istuukin ompeluhuoneeseen.

Tämä on jokaisen raskauden kiusa tämä selkävaiva. Mulla on syntyjään sen mallinen selkä, että ilman vauvamahaakin pönötän selkä kaarella. Nyt ku maha kasvaa, niin alan muistuttamaan s-kirjainta ja sen tuntee.

Olisiko kellään hyviä vinkkejä raskausajan selkäkipuun?

14 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihana setti!!!

anna kirjoitti...

Kiva setti, osaispa tai viitsispä opetella itsekin ompelemaan..
Mu´lla on itsellä samanmallinen selkä, mutta jostain syystä raskausajan se oli tosi hyvä. Muuten ollutkin sitten vaivaa jonkin verran. varmaan lepo ja liike sopivassa suhteessa ja tukivyö (ehkä sulla jo onkin). Itse en olisi voinut olla ilman tukivyötä.. Ja se oli sellanen "kunnollinen" tukivyö.

Meeri kirjoitti...

Minulla on sama selkäongelma, vielä ei ole aivan hirveästi vaivannut, mutta alaselkä juurikin on kaarella, pitäisi varmaan kävellä korkkarit jalasa niin selkä pysyisi suorassa. :) Minulla myös pitkään makaaminen selällään saa minut vaivaiseksi ja ylös nouseminen on hankalaa.
Käytin edellisessäkin raskaudessa tukivyötä, ösinkin ja nyt ostin jo paikalliselta facebookin kirpparilta parit samanlaiset Anitan tukivyöt kuin mitä edellisessäkin raskaudessa oli.
Olen käyttänyt sitä jo epäsäännöllisesti silloin tällöin kun tuntuu, että on tarvetta. :)

Amy kirjoitti...

OI aivan ihana setti!!!

Miikkis kirjoitti...

Suosittelen Anitan napakkaa tukivyötä selkäkipuihin.Oulussa sitä myy Jasmin Lasten ja äitiysasut Stockan 4. kerroksessa.

dibsukka kirjoitti...

Anitan Babybelt mulla onkin. Se auttaa pikkuisen, mutta mitä pitemmälle raskaus etenee, sitä vähemmän hyötyä on.

Tänään on liike ollut monipuolista kun olen siivonnut pihaa ja kävellyt paljon. Ihanasti lihakset ovat vetryneet, saunassa tuntu jo että nukahdan siihen oloon kun mihkään ei särje. Saas nähdä huomenna, päästäkkö sängystä ylös vai ei:D

Kaikista "ärsyttävintä" hommassa on se, että mies tarjoutuu hieromaan selkää joka ilta, mutta miten tuota hieroo kun ei voi mahallaan makoilla.

Valivalivali :D :D

Taigaduu kirjoitti...

Selkäkipuihin saattaa auttaa myös isojen lihasryhmien eli etu-ja takareisien,pakaroiden ja pohkeiden venytys.Takareidelle ihan ykkönen on istua penkillä,toinen jalka suorana penkillä,toinen ottaa tukea koukussa maasta,sitten kevyt taivutus suoran jalan suuntaan.Onnistuu isonkin mahan kanssa,ja nilkan asentoa muuttamalla löytyy makeimmat kohdat.Itse en edes tajunnut takareisien olevan jumissa,kunnes fysioterapeutti suositteli liikettä.Tsemppiä :)

dibsukka kirjoitti...

Kiitos!! Hyviä vinkkejä, en ole ajatellutkaan tuota.

Annika /Karkkipurkki kirjoitti...

Ihanat pikkuvaatteet :)

Forelli kirjoitti...

Mene selälleen lattialle ja nosta jalat tuolille tai vastaavalle niin että polvitaipeeseen tulee 90 asteen kulma. Ristiselkä painuu lattiaan ja selkä rentoutuu.

Taigaduu kirjoitti...

Unohdin kysäistä, että mistä kaavat näille ihanille vauvanvaatteille? Vai otitko mallin valmiista vaatteista? Ovat tosi suloiset, olen ihan hurahtanut tuohon retro-ruskeaan. Tutalla on muuten myös nyt ihana norsukuosi vauvanvaatteissa!

dibsukka kirjoitti...

Kaavat ovat Ottobre 1/2012

Rea H kirjoitti...

oletpas taitava , ihanat housut ja body!!

Maruskainen kirjoitti...

Ihana setti :) Kysypäs fysioterapeutilta sellaista erilaista tukivyötä lainaksi... SI-nivel löystyy usein raskaana ollessa, ja itse sain hiukan apua sellaiseen vaivaan tarkoitetusta tukivyöstä. Anita BabyBelt kyllä tukee masua, mutta tuo toinen vyö tukee enemmän selkää ja lonkkia. Käytin sitä itse kävelylenkeillä ja muuten sitten esim. kotitöitä tehdessä Anitan vyötä.