perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pipoja ja huiveja...

 Trikoopipoja ja kolmiohuiveja tarvitaan nyt kun kelit lämpenee, mutta mikään helle ei ole.
Sain Facebookin ompeluryhmästä ihanan ruttupipon kaavan ja se on nyt aivan suosikkini.
 Nuorimmaisen suosikki on kruunupipo ja kieltämättä sekin on hauska.
Huiveissa on neppareilla kiinnitys niskassa. Ihanan tuntuinen päällä ja lämmin, tein itsellekkin näitä pari erilaista, pipoon matsaavia tottakai:D

Yksi "vika" näissä vaan on. Pipotilauksia satelee lasten kavereilta, naapureilta ja omilta ystäviltä. Nytkin yksi esikoisen luokkakaveri oli sanonut, että "voisko sun äiti ommella mullekki tommosen kun mun äiti ei tee". Kun totean, että en ota tilauksia vastaan kun en ehdi tekemään, niin saan närkästyneen kommentin "teethän sää omillekkin lapsille". Juu juu, 7 kuulla raskaana, kohta kolmen lapsen äitinä mun siis pitäs siirtää omat lapset toiselle sijalle, ommella muille ja kaikilla hyvä mieli. Voi tsiisus ihmisten itsekkyyttä ja mullekaikkinytheti asennetta.

Toisaalta, oonhan mie aivan super imarreltu, että porukka pitää mua näin näppäränä:D
 
Mites muilla ompelijoilla. Onko teilläkin näitä kavereita ja sukulaisia jotka myötäänstä sanoo "äkkiähän sää mullekki ompelet tommosen tunikan" :D Äkkiähän sää lyhennät nuo neljä verhoa... Äkkiähän sää vaihdat ton vetoketjun... Nimenomaan äkkiä ja mielellään ilmaiseksi:D

10 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Kivat pipot ja huivit! Tuttua on tuo viimeinen kappale, tosin moni tuttavistani myös arvostaa paljon käsin tehtyä ja ovat valmiita maksamaan reilun hinnan saadakseen uniikin tuotteen kun eivät itse osaa tehdä. Osa taas on sitten niitä jotka ei ole koskaan ommelleet mutta kommentoivat esim. hupparista "eihän tässä oo kuin pari saumaa, helppohan tämmönen on tehdä". Ja kuvitelmahan on monilla myös se että on älyttömän halpaa tehdä itse, joten vaikkapa takki pitäisi siksi tehdä vähintään puoli-ilmaiseksi :D

Chef kirjoitti...

Ompelija en ole, mutta jotakin pientä on tullut tässä väsättyä :)

Tein tytöille jokunen päivä sitten muutaman pipon ja parit kesälakit, eikä mennyt kauaakaan, kun alkoi "tilauksia" satelemaan.
Olen kaikille ilmoittanut, että en tee muille, mutta joidenkin on ollut hieman hankala tätä hyväksyä. Rahaa on kyllä tarjottu korvaukseksi, mutta se rahakaan ei poista sitä ongelmaa, etten oikeasti osaa ommella.

Onkin siis lähinnä tuuripeliä, että onnistuuko, vaiko eikö onnistu, kun lapsille jotakin teen. Kerralla en oikeastaan koskaan onnistu täydellisesti, mutta muutamalla purkaamisella ja uudelleenompelulla pääsen ihan kohtuulliseen lopputulokseen. En kuitenkaan sen tasoiseen, että niitä alkaisin kenellekään myymään.

Ja koen asian kyllä myös niin, että kun mulla on kuitenkin tässä jo neljä omaa lasta (pienin toki vielä masussa) niin mun kaikki ylimääräinen vapaa-aikani jonka ompelulle voin uhrata, menee kyllä näiden omien lasteni vaatettamisiin :)

dibsukka kirjoitti...

Kirsikka: Joo tuttua tuokin, että tällä hommalla luullaan säästävän:D

Nimenomaan Chef, hyvä että omille ehtii (jaksaa) tehdä, niin saati sitten koko kylälle.

Lahjaksi tms. teen mielelläni, mutta nekin vain jos aika sallii.

Mulla kans sama homma, että työnjälki ei todellakaan ole aina niin hyvää kun toivoisi. Helposti tutukin sanoo "kunhan vaan jotain teet", mutta auta armias jos jälki ei olekkaan priimaa, niin siitä saat sitten haukut niskaan, että "niin se *** pilasi kankaan ja plaa plaa plaa".

Anonyymi kirjoitti...

Hei, onkohan tuota ruttupipon ohjetta missään lehdessä? Ois kiva kokeilla. Joo, tilauksia tulis koko ajan ja eihän siinä kauan mene kommentilla.. :(

-Maija

dibsukka kirjoitti...

-Maija: Jos oikein muistan, oli lehti Burda. Mulla on sähköpostissa kuva kaavasta, sen perusteella olen tehnyt itse.

Jos haluat, voin laittaa kuvan postiisi. Ota yhteyttä: dibsu@hotmail.com

Amalia kirjoitti...

Ihanat nuo ruttupipot!

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania nuo ruttupipot! Minäkin haluan!!!! :D

Henna kirjoitti...

Kivoja pipoja ja huiveja olet tehnyt! Pitäisi itsekin tehdä omille lapsille, kun mitään ohkasempia pipoja ei kaapista löydykään...

Niin tuttua tuo "äkkiähän sinä". Mulla on pari sukulaista, jotka mielellään "ottavat vastaan" heidän haluamistaan matskuista heille tehtyä. Nimenomaan ottavat vastaan, sillä ilmaiseksi pitäisi tehdä. Itse laskutin sitten kerran työstäni ja pitkin hampain se maksettiin, eikä sen jälkeen ole mitään pyydetty. :-)

On mulla tosin niitäkin tuttuja, jotka maksavat mielellään valmistetuista tuotteista, koska eivät itse osaa tehdä. En tosin ole muille tilauksesta tehnyt - vain lahjaksi - koska ei vain ole aikaa.

dibsukka kirjoitti...

Henna: Mulla on joidenkin kavereiden kanssa hyvä diili siitä, että jos minä ompelen, niin kaveri sitten kutoo tms. Sellaiset toimii myös:)

Teri kirjoitti...

Ihania pipoja! Mäkin laitoin sulle sähköpostia tuosta ruttupipokaavasta! :)