perjantai 19. huhtikuuta 2013

Uutta vai vanhaa, kas siinä pulma...

Tunnustan, että olen aivan sairaan vainoharhainen ihmisten rehellisyyden kanssa. Olen kymmeniä kertoja kuullut, että joku on myynyt vaunut lauseella "sisällä säilytetty, ei hometta". Sitten samaan aikaan kysellyt, että oliko se piimä jolla saa homeen vaunuista pois. Vaunut kun on koko talven ollut parvekkeella:D Vaunuihin tulee homepilkkuja aivan supernopeasti, ne saa kyllä "pois", mutta jotenkin ajatus siitä, että vauva nukkuu ulkona lojuneissa vaunuissa, on ällöttävä.

No sitten on tämmöisiä vaunun myyjiä niinku minä. Ne yhdistelmät on oikeasti säilytetty eteisessä, vaikka ne aina toi kuraa ja sotki, mutta silti. Sitten kun niitä myi, otti sairaana aivoon se tinkaaminen ja nuuhkiminen, että onkohan tässä nyt kuule kuitenkin sitä hometta:D

Mulla on yhdistelmille muutama toive. Niissä on ihan ehdottomasti oltava käännettävä työntöaisa. Se on niin kätevä keksintö, että ilman sitä en suostu vaunuja edes vilkaisemaan. Tämä rajaa todella monet vaunut pois.

Toinen toive on, että niiden on oltava pehmeällä kantokopalla ja lämpimällä jalkapeitolla. Kova kantokoppa on toki kätevä, mutta ei sellainen mitä me halutaan. Mitään kolmirattaista kyhäelmää en halua, meno tuulessa ja tuiskussa on neljälläkin renkaalla tarpeeksi hankalaa:D Lisäksi minusta tuntuu, että sellainen kolmirattainen on kiikkerä, vaikka toisaalta kaverien kyseiset mallit on vaikuttaneet ihan tukeville.

Kolmas toive on hinta. Niiden pitää olla halvat. En maksa tonnia tai päälle vaunuista. Sopiva hinta on mielestäni noin 500-600€. Tuolla putoaa jälleen monta pois. Jos käytettynä ostaisin vaunut, saisin summalla vaikka mitä hienoja merkkivaunuja. Sitten tullaan aloituslauseeseen. Haluan uudet yhdistelmät. Päätän, että kallis merkki ei ole tärkein, vaan tärkein on se, että tiedän missä vaunut ovat olleet.

Viimeinen kriteeri, väri. Haluan mustavalkoista.

Ei muuta kuin Googleen ja etsimään.

Löydän monia kiinnostavia vaihtoehtoja. Tuttuja merkkejä, merkkejä josta olen kuullut paljon hyvää, merkittömiä. Osassa vaunuista on tosi huono takuu ja varaosatilanne täysin onneton. Osa vaunuista maksaa vähän, mutta kun tutkit tarkemmin, ei mukaan tule kantokoppaa, jalkapeittoa tms. Osa vaunuista on hyviä, mutta rumia. Osa taas tosi hyvännäköisiä, mutta ei ominaisuuksiltaan sopivia. Paketti, sellainen että siinä olisi kaikki, se olisi hyvä.Tutkin vaunuja suurelta osin ulkonäön perusteella, jos se miellyttää, luen speksitkin.
Ja sitten, oooo, täydelliset vaunut!! Hyvä paketti, vuoden takuu, varaosia saatavilla. Googletan kokemuksia ja monet kehuu, yllättävän harva haukkuu vaikka yleensähän juuri ne haukut saiteille pääsee ja tyytyväiset asiakkaat ovat hiljaa:D Soitan liikkeeseen, saan hyvin vastauksia ja rehellisen mielipiteen. Myyjän mielestä vaunujen tavaratilassa on toivomisen varaa, mutta se ei haittaa. Autolla siellä kaupoilla kuljetaankin. Hieman epäilen uppo-outoa merkkiä, mutta toisaalta ainahan uudet jutut on alkuun outoja.

14 päivän palautusoikeus rohkaisee tekemään päätöksen. Tässä ne on, meidän Baabin uudet vaunut. Näitä myy Lauran Lastentarvike.

Onko sinulla kokemuksia näistä tai merkin muista malleista?

Nyt vaan odottamaan, että vaunut tulevat ja päästään kokeilemaan.

15 kommenttia:

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Meillä kans ratashankinta mahdollisesti edessä. Yhdistelmiä en enää niiden painon takia halua vaan rattaat, joihin saa pehmeän kopan. Rattaiden pitää painaa mielellään lähemmäs kymmenentä kuin kahtakymmentä kiloa, että ne kulkeutuu mukana mummuloissa, koska matkarattailla ei tee talvella mitään. Pyörien tulee olla isot ja työntöaisan tarpeeksi korkea 185cm miehellekin. Nämä kriteerit täytti meillä Emmaljungan city crossit, joiden istuimen saa tarvittaessa käännettyä kumpaankin suuntaan. Vielä pitäisi metsästää käytetyt jostain :)

dibsukka kirjoitti...

Mä kans pohdin kauan aikaa tuota, että ottaako sellaiset jotka menee jokapaikassa vai ottaako kotikäyttöön yhdistelmät ja autoon matkarattaat. Päädyin kahteen kappaleeseen, toiset säilyy aina autossa ja toiset kotona.

Talvella liikutaan pitkiäkin matkoja yhdistelmillä, sit taas paikka jossa matkarattaita tarvii, kaupungilla, kaupoilla jne. niin sinne mennään autolla.

Mä oon niin laiska, että jo pelkän kaukalon kuskaaminen autoon ottaa aivoon, niin saati sitten, että pitäs aina pakata sekä ja että:D

Onnea etsintään.

TiinaK kirjoitti...

Oi oi Vaunujen "metsästäminen" on ihanaa puuhaa!! Minä noin seittemän vuotta sitten (apua onko siitä jo niin kauan??!!) päätin että haluan niin ihanat kuin kaupasta löutyy. Ja samoihin aikoihin sain kivan palkankorotuksen ja laitoin tämän rahan sivuun, josta kertyi kiva summa. No minä marssin vaunuja myyvään liikkeeseen ja ne ihkut rullasivat minua melkeinpä ovella jo vastaan :) Ne olivat Emmaljungat kovalla kopalla ja heittoaisalla mitkä olivat mun kriteerit ja mukaan tuli vaikka mitä, mutta mutta pitihän sitä hintaakin kattoa 1300 euroa!!!
Maailmani mureni kuka voi laittaa niin paljon vaunuihin!!! No myyjän vapauduttua tuli hän meitä palvelemaan ja siinä keskusteltaessa selvis että ne olivat edellis kauden mallia ja saisimme ne hintaan 850. Mutta aikamme tingittyä lähdin kaupasta maailman ihanimmat vaunut mukanani mutta 750 euroa köyhenpänä :) Enkä kyllä ole päivääkään katunut, ne ovat olleet käytössä melkeinpä tämän seittemän vuotta!
Toivottavasti sinun vaunusi kotiutuu pian jotta pääset ihastelemaan:)

Ihania aurinkoisia odotuspäiviä!

dibsukka kirjoitti...

Kiitos Tiina:)

Mulla on lämpimiä muistoja esikoisen vaunujen ostosta. Niistäkin on aikaa (kamalasentään) 8v.

Mies oli tuolloin töissä pienessä paikassa, minä opintotuella. Kaikki raha mitä saatiin, meni vuokraan, autoon ja elämiseen, mutta silti saatiin sen verran säästöön, että päästiin lastentarvikeliikkeeseen hakemaan vaunut, kaukalo ja sitteri.

Voi jestas sitä tunnetta kun saatiin työntää vaunut kaupasta ulos. Musta tuntui, että olisi tehnyt mieli huutaa "kattokaa, mää pukkaan vaunuja".

Tuolloin ostettiin kaupan halvimmat, alennuksessa olleet Carenan yhdistelmät ja jestas ne olivatkin muuten hyvät vaunut.

Kun nuorimmainen syntyi, myin ne pois ja ostin tilalle supersuloiset pinkit Espritin vaunut.

Ne taasen olivat täysi fiasko. Osia meni enemmän rikki kun kerkesi uusia etsiä. Kun nuorimmainen oli sen ikäinen, että ei tarvinut yhdistelmiä, nakkasin vaunut roskiin ja toivotin niille hyvää loppuelämää:D

Anonyymi kirjoitti...

Tyhmä nainen! Tuolla rahalla olisit saanut takuulla siistit merkkivaunut!

dibsukka kirjoitti...

Sekö on nykyään tyhmää tehdä niinku itse haluaa?

Anonyymi kirjoitti...

Me ostettiin jokseenkin tuntemattoman merkkiset vaunut, koska halusin isot puhkeamattomat pyörät, heittoaisan, puolikovankantokopan(sellaisen, jota käytetään pehmeänkantokopan tapaan, mutta kovan.) Olin ajatellut, että haluan Briot, mutta niihin ei saanut heittoaisaa vaan koko koppa olisi pitänyt käntää, jonka koin jokseenkin epäkäytännölliseksi.

Vaunut olivat halvat vajaan 400e.
Ja ovat kestäneet ihan hyvin. Esimerkiksi jarrut toimivat oikeasti, mikä on aika tärkeä juttu bussilla matkustettaessa. Solumuoviosia on jonkin verran hajonnut(mutta tätähän käy mm. Bugaboon kolmekertaa kalliimmissakin...). Kangaskaan ei ole kovin laadukasta, mutta ihan riittävän hyvä meidän käyttöön. Myyjä sanoikin ostettaessa, että lisärahalla saa vähän laadukkaammat kankaat ja enemmän värivaihtoehtoja. Tämähän pätee moneen asiaan lastetarvikkeissa ja mm. vaatteissa, että lisärahalla saa värejä... :D

Mimura kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...
Tyhmä nainen! Tuolla rahalla olisit saanut takuulla siistit merkkivaunut!"
Hohoi. MIKSI ihmeessä pitäis olla niin merkkiuskollinen, että maksaa hulluna jostain vaan siksi että se on joku joskus luotu brändi? Että muut ei mitenkään kestä tai oo yhtä hyviä ku NE merkkiset.
Mulla on ainaki menny ihan luotto merkkikamppeisiin, ihan samassa kiinassa kuitenki osat tehdään mut hinta pysyy samana :)

Meillä on vaavin isoveljet vielä senverran pieniä, että ei tarvi uusia vaunuja miettiä. Mut se olis kyllä mukavaa :) Mä kuulun kans näihin äiteihin jotka tykkää miettiä vauvankamppeita ja tuumailla kaikkea mahdollisuuksia, ennenkun teen ostopäätöksen. Ja ihan siitä ilosta, että niitä saa miettiä ja se on kivaa :)

Kerrothan sitten kokemuksia näistä vaunuista?

Mimura kirjoitti...

ps. Innostuisitko tekemään postausta hoitolaukuista? Tai ehkä vielä enemmän niistä hoitolaukuista, jotka eivät huuda 100m päähän olevansa sellanen :D

dibsukka kirjoitti...

Mimura: Jos törmään kivoihin, niin toki teen.

Kerron kyllä kokemuksia vaunuista jos ja kun päädytään ne pitämään.

Mä ymmärrän tuon merkkikuvion jollain tasolla. Onhan se makea siellä ostarissa pyöriä ketterillä vaunuilla jos ne on merkkiä joita kaikki himoaa. Nämä merkkituotteiden himoajat eivät vaan ymmärrä sitä, että kaikille se ei merkkaa mitään. Mä en rehellisesti sanottuna edes tiedä, että mitkä on hyviä ja kalliita brändejä vaunuissa, mutta syy tähän on se, että ne ei vaan kiinnosta.

Ja hih, ei niitä mun merkkivaunuja kukaan koskaan näkiskään kun meillä vaunujen kanssa lenkkeillään tylsiä kävelyteitä, eikä ostoskeskuksia:D

Mutta oli miten oli, toisen tärkeä on toisen turha ja päinvastoin. Eipä ne kenenkään mieltymykset toiselta pois ole.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa.
Hyvältä näyttää vaunut :) minäkin oon katellu huuto.netistä käytettyjä (brio)vaunuja, vaikkei käyttäjää ole vielä tulossakaan. (tai tiedossa milloin tulee) mun mielestä ylipäänsä merkkiuskollisuus asiassa kuin asiassa on jokaisen oma asia :) Sehän on elämän rikkaus, suola ja sokeri että ollaan erilaisia. Silti kaikki yhtä tärkeitä :)
Ihanaa aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi :)
Sanniska
PS saisiko masukuvaa :)

dibsukka kirjoitti...

Masukuvaa on kyselty useasti, mutta vaikka kuinka kuvaan, en vielä saa esille kunnollista vauvamassua:/

Kippuralla kirjoitti...

eikös se riitä että vaunut on hyvät omiin tarkoituksiin?
tms mahtuu autoon/hissiin/kellarikomeroon, ja riippuu juokseeko niiden kanssa/meneekö metsässä/kaupungilla.
haluaako 3 vai 4 pyörää, millainen koppa vauvalle olisi paras, entäs tarvitseeko heittoaisaa, isoa vai pientä tavarakoria (miten käy kaupassa, päivittäin vai kerran viikossa kävellen) jne.

meillä on käynyt super(liian)monet kärryt, mutta tykkäänkin vaihdella kun kyllästyttää. saati että uutena ihan vain parit ja lopu 15 tms käytettynä.
nyt pohdiskelenkin, että miten selittäisi itselleni, että 2v tarvitsisi ehkä vielä yhdet ;)

dibsukka kirjoitti...

Kippuralla: Pitäisi riittää:)

Mun kaveri on aivan älytön vaunuhullu. Heillä on kolmen lapsen aikana ollut varmaan 30 vaunut, rattaat tms.

Viimeisien rattaiden kohdalla hänen mies sanoi, että ei aio enään katsoa yksiäkään uusia vaunuja, vaan että nämä on viimeiset.

Noo, sitten sattui pieni äksidentti:D Vaunut sotkeutuivat oksennukseen ja tämä kyseinen mies niitä alkoi painepesurilla pesemään:D Paine oli niin kovalla, että se teki ison reiän kankaaseen:D:D Siinä sitten uusia vaunuja ostamaan;)

Meillä on mies rikkonut meidän Gracon matkikset melkein samalla tavalla, joten hyvä tuhoamisvinkki jos kertakaikkiaan mikään muua ei auta:D

Rea H kirjoitti...

Meillä on ollut esikoisella nämä vaunut, (nykyisin tuplat , eri merkkinen ) toimi hyvin ja ennen kaikkea pääsee sohjossa ja lumessa hyvin renkaiden johdosta. Hieman kaipasin, että etupyörät olisivat rullanneet 360 ( nykyisin sellaiset ja ai että helpottaa ) MUTTA mikä tärkeintä , turvalliset ja hinta-laatu , kohdillaan. meillä oli myös turvakaukalo samaa settiä , se oli plussaa kun sai kiinni vaunuihin!!