tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vauvallekkin karkkia...


"Äiti, jos tää vauva on poika, niin voiko sen palauttaa" Kysyi nuorimmainen joku aika sitten. Hän oli täysin varma, että pikkusisarus tulee olemaan tyttö. Nuorimmainen puhui, että vauva tulee sitten hänen huoneeseen asumaan ja tytöt jakaa lelut ja ovat bestiksiä kaikki kolme...

Esikoinen taasen oli puhunut kavereiden vanhemmille, mummulle ym. tuttaville, että hän saa pikkuveljen, ennen ku edes rakenneultrassa käytiin. Hän ilmoitti, että pikkuveljen nimeksi tulee Robin ja että sitten ihana 8kk ikäinen sukulaispoika saa leikkikaverin. Hän myös jutteli, että onpa se kiva ku naapureissa on niin paljon poikavauvoja, niin sitten meidänkin vauvalla on leikkikavereita.

Kun rakenneultran aika tuli, kerrottiin tytöille, että tänään saadaan hyvä arvaus vauvan sukupuolesta. Nuorimmainen nyökytteli viisaan näköisenä ja totesi "juu mutta tärkeintä on ettei vauvalla ole kolmea päätä".

Niin... No tiedättekin mitä ultrassa kerrottiin ja tästäkös esikoinen riemastui. Hän oli cool ja totesi vaan "no kyllä mä ton tiesin". Nuorimmainen taasen juoksi omaan huoneeseen, siirsi leluarkun oviaukkoon ja huusi "tänne se poika ei ainakaan tule".

Seuraavana päivänä esikoisemme lähti tätinsä luokse yökylään, jäätiin kolmiste kotiin nuorimmaisen kanssa ja koitettiin jutella, että mille se nyt tuntuu jos saat pikkuveljen. Tyttö totesi "eipä tunnu miltään" ja vältteli koko asiaa. Illalla katseltiin animaatiota ja yhtäkkiä nuorimmainen antoi mulle popcornin ja sanoi "äiti, ota popparia, että pikkuvelikin saa".

Seuraavana aamuna meillä oli aika yksityiseen ultraan. Otettiin nuorimmainen mukaan, että hän pääsee näkemään vauvan. Tyttö katsoi kuvaa ihmeissään ja jutteli ultraajan kanssa siitä, että hän tietää vauvan olevan poika ja että on kivaa kun tulee vauva.

Iltapäivällä postilaatikoilla tyttö kertoi naapurilleen "meidän vauvallapa se on kuule kikkeli".

Yhtäkkiä leluarkku siirtyi ovelta pois. Tyttö totesi, että kivaa kun tulee poika, nyt pikkuveli ei vie tytön barbeja, poneja tms. kun pojat leikkii autoilla.

Koko ajan ollaan sanottu myöskin tämä tosiasia, että ultra ei välttämättä ole varma, mutta että pääasia on, että saadaan vauva ja kaikki menisi hyvin.

Esikoinen on aivan onnensa kukkuloilla, hän ei malta odottaa vauvan syntymää, nuorimmainen puhuu päivä päivältä vauvasta enemmän ja kaikki "pojat on tyhmiä" puheet ovat jääneet pois.

On tänä odottavan aika pitkä.

Ja hehe, pojan nimeksi ei tule Robin. Minusta vanha suomalainen nimi Ropi olisi ihana, mutta mies ei pidä siitä. Siinä sitä onkin keksimistä. Molemmilla tytöillä on uniikki nimi, joten saas nähdä saako tämä vauva myös, vai päädytäänkö johonkin muuhun.

Jos sinä saisit vauvan, niin mikä hänen nimeksi tulisi?

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Elviira tai Alvari:) Onnea odotukseen! T.Annika

dibsukka kirjoitti...

Ihania nimiä. Elviira etenkin on kaunis kuin mikä.

Kiitos:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Meillä on isosiskot nimeltä Bianca, 7v. ja Lucia, 4v., pikkuveli nyt 7,5kk on nimeltään Caspian.
Onnellista odotusta.
T. Eva

Mindianna kirjoitti...

Jos meille tulisi vauva, haluaisin pojan nimeksi Eemi ja tytölle Fiia. Miehelle tuskin kelpaisi kumpikaan ;).

dibsukka kirjoitti...

Eva: Ihanan erikoiset nimet lapsillasi.

Mindianna: Fiia on aivan ihana nimi, Eemi on jännä, en ole tainnut koskaan kuulla aiemmin.

Mun ehdoton lemppari pojalle olis Okko nimi, mutta mies taasen ei voi sietää:D

anna kirjoitti...

Oman tyttöni nimi on Pinja, jos joskus saisin pojan niin antaisin ehdottomasti nimeksi Mio (mies ei ehkä hyväksyisi) ja työtölle nimen Miina. Ei nyt mitään epätavallisia nimiä mutta kuitenkin, tykkään =)

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Meillä näkyi rakenneultrassa häpyluut, joten melko varmasti on tyttö tulossa. Entuudestään kun on tuo Veeti jo niin kiva saada toistakin sorttia yks ;) Vaikka kaveri kovasti vakuuttikin, että kyllä se voi silt olla poika, että ne ultrat voi hämätä mutta kyllä mä silti haluan uskoa siihen, että se on tyttö :)

dibsukka kirjoitti...

Anna: Pinja nimisiä tyttöjä löytyy omasta tuttavapiiristä monta, ihanan kotoisa nimi. Miina on suloinen nimi!!

Laura: Oii, pikkuruinen tyttö. Onnea <3
Meilläkin sanottiin nuorimmaisesta, että häpyluut näkyy, hyvin piti paikkansa. Pääset ompelemaan pikkuisia mekkoja, ja hei, räyhelöpeppu leggareita pienelle vauvalle ja ja ja:D

Ellu kirjoitti...

Taidetaan odottaa samaan aikaan, vai milloin sulla on l.a.? Itselläni 22.viikko ja sukupuoli myös tiedossa, mutta ei olla kerrottu isommille sisaruksille eikä kyllä kenellekään muillekaan. Kiva pitää se salaisuus omana tietona ja pitää yllätyksenä muille, vaikka hankala on piilotella ostoksia ettei väreistä selvene.

Mukavia nimenmietintähetkiä, se on vaikeeta...:)

Iida kirjoitti...

On nuo lapset vaan ihania! <3 Meillä on pieni poika, joka ensi viikolla saa nimeksee Aatu Leo Niklas. <3

Miikku kirjoitti...

Meillä on kaikilla lapsilla aika tavalliset nimet. Kaikki löytyy almanakasta:)
Tuo Okko oli minun ehdotus tälle meidän nyt 8kk ikäiselle pojalle mutta mies ei tykännyt siitä.
Nimien miettiminen on hauskaa.

dibsukka kirjoitti...

Ellu: Meillä ei mitenkään onnistuisi salassapitäminen, mutta se on takuulla ihanaa jännittää loppuun asti.

Iida: Kaunis nimi, onnea pienestä pojasta

Miikku: Meillä mies tykkäsi Okko nimestä siihen asti, että kuuli sen olevan lyhenne ongelmakoirakouluttajasta. Siihen kaatu:D Nimien miettiminen todellakin on hauskaa.

Esikoisen nimi taitaa nykyään almanakasta löytyä, mutta nimessä on väliviivalla toinen nimi ja tuossa kirjoitusasussa ei ole yhtään samannimistä.

Nuorimmaisen nimi ollaan itse keksitty, se on täysin uniikki.

Lasteni nimiä on kysytty, mutta en valitettavasti halua niitä täällä jakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Urho ja Taimi tai Vuokko. Muillakin kolmella lapsella on jotain tarkoittavat suomalaiset nimet (Onni, Sini, Toivo) Mutta nuo kolme ei miehelle ole kelvanneet,eikä meillä enää niille käyttöä tule.

dibsukka kirjoitti...

Iski ajatuskatkos, että onko Toivo naisen vai miehen, vai unisex nimi.

Luontonimet, jotain tarkoittavat nimet ylipäätään ovat kauniita.

Anonyymi kirjoitti...

Nimien miettiminen on kivaa ;) Kustaa Vilkuna käteen vaan, niin selviää samalla nimen alkuperätkin ja löytyy ne, jotka muuten ei tulis mieleen...sieltä on meidän lapsille nimiä etsitty! Tosin meidän ykköskriteerinä oli, että nimipäivä ei saa olla joulukuussa ;) Meidän suvussa kun on tapana juhlia kaikkia päiviä ja molemmat lapset on syntyneet joulukuussa, tuntui tosi ikävältä ajatukselta valita nimi, jonka nimipäiväkin sattuisi joulun tienoille. Esikoisen nimipäivä on helmikuussa, kuopuksen maaliskuussa...kovin kauas ei joulusta päästy, mutta kuitenkin;)
-Reetta

Aake07n äiti kirjoitti...

Meiltä löytyy Aake ja Riku. Hyviä tytön nimiä jäi jemmaan, kun ei niille meidän perheessä käyttöä tullutkaan; tytölle oli nimiehdotuksena Milka, Reetta, Kerttu tai Iiris. Kaikilla näillä nimillä on meidän perheessä jokin merkitys. Poikien nimetkin ovat suvusta jollain tapaa tulleet. Vielä jäi käyttämättä Topi (sehän kävis vaikka koiralle jos sattuis koira olemaan :).

Anonyymi kirjoitti...

pojalle vaikka Rapeli tai Elyar =)
ja keksitty nimi-hassu,mekin keksittiin tytölle nimi mutta vahingossa selvisi viime vuonna että Ranskassa on senniminen pikkukylä =)

Anonyymi kirjoitti...

Hemuli olis kans vaihtoehto tai Ruu tai Hiski =)

Anonyymi kirjoitti...

Meille jos vielä vauva tulisi, ja sattuisi poika olemaan, nimi olisi ehdottomasti Harto. Mutta eiköhän nuo kolme meille riitä....

Onnea odotukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Meille tulisi Kaarlo jos tulisi poikavauva :)

T. Äidiltä, jolla tyttö ja poika