keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vauvan nurkkaukseen mietteitä...

 Kun mä näitä kuvia katselen, kuvittelen selkeästi makuuhuoneemme paljon isommaksi kuin se todellisuudessa on. Pinnasänky nippanappa mahtuu järkevästi yhdelle seinälle, sen viereen ehkä pikkuinen lipasto ja sitten onkin täyttä. Niin, ellei vahdeta makuuhuonetta:D No, oli miten oli, jotain ihanaa vauvamaista pitää saada. Huomasin, että Ikeassahan on vauvoille vaikka mitä!! Mm. tuollainen aivan ihana sirkusmobile joka kyllä on turha ku mikä, mutta niin suloinen.
 Tuo sänky ei nyt kuulu asiaan, mutta tuo katos. Voi vitsi miten ihana se olisikaan pinnasängyn yläpuolelle. Toisi vähän varjoa, rajaisi vauvan paikan kivasti. Millainenhan tuo on livenä...
 Meillä on vähän epäileväinen suhtautuminen pinnasänkyyn. Esikoinen tykkäsi nukkua siellä, nuorimmainen ei nukkunut ikinä. No, järki sanoo, että älä osta pinnistä vielä. Mies taasen toteaa, että hän ei halua ajella Ikeaan pienen vauvan kanssa hakemaan sänkyä JOS vauva onkin sen luontoinen, että siellä tykkää nukkua. Minusta tuo valkoinen pinnis umpipäädyillä on aivan ihana, hintakin on kohdallaan. Jos ei oteta tuota, niin valkoinen se jokatapauksessa on... Vai, toisaalta mustakin sopisi meille, mutta onko se kamalan näköistä laittaa vauva mustaan sänkyyn?
 Niin no, oli miten oli. Tekstiilejä tarvitaan myös. Tämä peitto vaikuttaa ihanalle, mutta Ikeassa tuntuu olevan paljon muutakin ihanaa tekstiiliä vauvalle. Saapas nähdä mitä sitten todellisuudessa mukaan lähtee. Ikean reissu ei mikään tämän viikon juttu ole, mutta lähiajan kuitenkin.
Loppuun vielä kysymys. Onko kellään tuota tai vastaavaa hoitopöytää? Meillä ei vessaan mahdu hoitopöytä, kylppärissä taasen ei ole lavuaaria. Mietin, että jos tuollaisen laittaisi vessan ovelle, niin olisi kätevä, mutta en tiedä sitten miten käytännössä. Monenlaisia seinätelineitäkin olisi tarjolla, mutta hoitoalustan käyttöikä on loppujen lopuksi hirmuisen lyhyt. Ainakin meidän tytöt on jo joskus 5kk ikäisenä sen verran kääntyilleet ja vääntyilleet, että vaipanvaihto on ollut helpointa sylissä tai äkkiä jossain sängyn päällä...

Miten olisi jos seuraavaksi katsottas kirppispostaus?

9 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Ikeassa on paljon kaikkea kivaa ja söpöä vauvoille. Tuo pinnis näyttää oikein sievältä ja peitto on hauska!

Ilona kirjoitti...

Meillä oli pienessä vessassa tämä Antilop-hoitopöytä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80141708/

Oli todella näppärä. Ompelin siihen itse asiassa toisen päällisenkin, johon tein reilusti isommat taskut vaipoille ja muille tarvikkeille.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olisin kyllä sinun kanssasi samalla kannalla ja jättäisin pinniksen oston syntymän jälkeiseen aikaan. Jos tarvetta siis olisi. Meilläkin nuoremmalla lapsella seisoi Stokken pinnis tyjänä meidän sängyn vieressä kun lapsi nukkui vieressä. Ettekö voi katsoa pinniksen mallin valmiiksi ja mies käy sitten hakemassa jos tuntuu että tarvitsee?

dibsukka kirjoitti...

Ilona: Voi kiitos. Katsoin myös tuota seinämallia ja mietin, että se olisi täydellinen. Nyt kun kuulin nuin hyvän käyttökommentin, niin pakko tutkia asiaa lisää.

Anonyymi: Totta tuokin. Toisaalta pinnasängyt saa helposti menemään kaupaksi, eli kun Ikeaan mennään, niin ei siinä rahallisesti iso vahinko tule. Muutenkaan ekaan kuukauteen ainakaan sitä pikkuruista nyyttiä ei raski silmistään päästää, niin kiire ei kyllä olisi. Miehet :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on kuopuksella tuo sama hoitopöytä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Itse asiassa vaihdetaan siinä vieläkin vaipat, vaikka "vauvalla" on jo 1v3kk ikää. Esikoisella perinteisempi ikean hyllykköhoitopöytä oli käytössä vain muutaman kuukauden. Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on samantyylinen hoitopöytä babystylesta ja on tosi hyvä. Vauvalla ikää 10 kk ja edelleen käytetään sitä.Tosta en tiedä mutta tuo meidän on ainakin tosi tukeva.

Taikku

Mimmu kirjoitti...

Meillä on tuollainen hoitopöytä perhekahvilassa, eikä kukaan käytä sitä :) Pienenkin vauvan vaipanvaihto sujuu mukavasti joko sängyllä tai sitten ihan lattialla. Meillä oli esikoisella hoitotaso vessassa pesukoneen ja se oli ihan toimiva, mutta kakkosen kanssa ei enää saatu, kun pesukoneen päällä nököttää nyt kuivausrumpu. Alusta asti vaihdoin vaipan joko lattialla tai sohvalla. Nätti pul-kankaasta ja fleecestä ommeltu hoitoalustapeitto vain alle ja isosiskokin pystyi osallistumaan vauvan hoitoon.

Sumppila Veksi kirjoitti...

Esikoisemme synnyttä asuimme kodissa missä hoitopöytä mahtui vessaan. Käytimme sitä about 9 kk saakka. Kuopuksen synnyttyä olimme jo muuttaneet ja vessaan hoitopöytään ei mahtunut ja kylppäri oli "liian kaukana". Saimme ikean ihan perus hoitopöydän ja kuopuksen ollessa kolmikuinen kääntyilevä pötkö, siirreyimme vaihtamaan vaipat lattialla. Mutta tuo vempele vaikuttaa ihan toimivalta peliltä!

nitta kirjoitti...

Kiva lukea blogistasi näitä vauva juttuja kun itselläkin laskettu aika heinäkuussa!:)