sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkuu...

Ihanaa, on tätä odotettu. Kesää siis. Eilen juhlittiin kesäloman alkamista sillä, että haettiin illan viiletessä noutoruokaa ja mentiin merenrantaan syömään. Lapset saivat kirmata hietikolla, uimaan en tohtinut päästää kun molemmat köhi, mutta kahlaamassa piti saada käydä. Oli ihmeellisen hiljaista, taidettiin olla liian kaukana keskustasta.
 Kesä ei ole kesä jos ei saa käydä "Tähtitornissa" jäätelöllä. Niinpä tänään kauniin kesäpäivän kunniaksi ajoimme heti aamupäivällä linnan pihaan.
 Tytöt sanoo tätä prinsessalinnaksi. Heidän mielestä kahvila on aivan älyttömän jännä paikka ja joka kerta täällä käydessä menee pöytäpuheet siihen, että millaistahan täällä oli aikoinaan, silloin kauan kauan sitten.
Me keksitään miehen kanssa kilpaa tarinoita linnanneidoista, ritareista ja linnan kummituksista. Tytöt kyllä vannoo, että kummituksia ei oo olemassakaan, mutta kun kerron, että ainakin linnassa oli aikoinaan upea salakäytävä, hiljenee molemmat ja sanoo "kerro lisää".
 Paljoahan tuolla ei enään vanhasta näe, mutta jos omaa lapsenmielen, niin voi kuvitella tuhat tarinaa. Linnan torni on jännin. Sinne vie hassut portaat ja sieltä näkee kauas. Kahvilassa on monta ihanaa pikkusoppea jossa takuulla saa rauhassa juoda kupin kahvia tai vaikka maistaa kesän ekan tötterön.
 Kahvilan ympärillä on upeat maisemat. Pieniä polkuja pitkin pääsee keskustaan tai muualle puistoihin. Tänne on mukavan helppo tulla.
 Jos poikkeat joskus Ouluun, niin suosittelen kyllä käymään Tähtitornissa kahvilla.
Muuten leppoisa lomapäivä onkin sitten kulunut grillaillessa ja illalla poikettiin rannalle. Raikkaita hedelmiä ja juomista menee tolkuttomasti. Yhdet kaverisynttäritkin mahtui kuvioon, joten päätin hyödyntää hetken lapsivapaan siihen, että kävin shoppailemassa vauvalle hoitojuttuja. Löysin ihanuuksia ja tajusin, että la lähenee, nyt on jo kesäkuu!! 

Ihana ihana kesä, nautitaan!! Oulussa on mielettömän ihanat ilmat, miten muualla Suomessa?

7 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Aurinkoa ja lämpöä piisaa myös täällä. Tosin en nyt niin kaukana oulusta asustakaan.. :) Ihana loman aloitus reissu teillä.

Amy kirjoitti...

+30 varjossa tänään, alkaa jo mennä vähän liiallisuuksiin...

Olemme tulossa Ouluun Juhannuksen jälkeen. Täytyypä muistaa tuo Tähtitorni!

dibsukka kirjoitti...

Tänään on ollut tukala päivä tosiaankin. Lähdettiin kuumutta pakoon uimahallin vesiin. Oli ihanaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Ollaan lauantaina menossa ouluun yhdeksi yöksi. Mitä muita edullisia/ilmaisia paikkoja suosittelisit lasten kanssa koluttavaksi keskustan lähistöltä?

dibsukka kirjoitti...

Ainolanpuisto on sellainen jota suosittelen aina, mutta koska sen leikkialue on nyt remontissa, niin sen sijasta voisin sanoa Nallikarin. Nallikari on upea uimaranta jonka yhteydessä on kivoja nurmialueita ja hieno leikkipuisto. Toki pääsee Ainolanpuistossakin pikkuisen jaloittelemaan ja esim. piknik paikkanahan se on ihan mieletön.

Liikennepuisto ei aivan ilmainen ole, mutta todella halpa ja lapsista mukava. Tosin siellä taitaa nyt viikonloppuna olla Hevisauruksen keikka, joten...

Leikkipuistojahan Oulussa on todella paljon, ne ovat ilmaisia ja lapsille mieluisia. Torilla on kiva pyörähtää vaikka jäätelölle ja Torirannasta pääsee kävellen katselemaan maisemia helposti. Ihan siinä vieressä on Hietasaari jossa ainakin aiempina kesinä on toiminut kotieläinpuisto, ponipiha ym.

Linnanmaalla on kasvitieteellinen puutarha, eläinmuseo ym. nähtävää pikkurahalla. Tuo puutarha on aikuisenkin mielestä näkemisen arvoinen.

Oulussa on tällä hetkellä Tivoli, sekin vaatii kyllä euroja...

Nämä tulee ekana mieleen:)

dibsukka kirjoitti...

Pakko lisätä: Sittenhän on tietysti Tietomaa ja Eden kylpylä, mutta ne taasen ei ole halpaa nähnytkään, mutta jos sattuu esim. sadepäivä niin kannattaa harkita.

dibsukka kirjoitti...

Korjaus: tarkoitin ekassa kommentissa liikennepuistoa. Eikä vauhtipuistoa :D