maanantai 24. kesäkuuta 2013

Meidän Juhannus...

 
Kannatti olla suunnittelematta. Juhannus sujui ihanasti. Perjantaina ajelimme ystäväpariskunnan luokse "saareen" kyläilemään. Päivä ja ilta sujui rattoisasti jutellen ja maailmaa parannellen. Tunnelma jatkui meidän kotopihassa nuotion äärellä ja mukava päivä päättyi öiseen Juhannussaunaan. Juhannustaikojakin piti kokeilla, mutta kuulemma kukkaset tyynyn alla jätti poikakaverin vielä salaisuudeksi. Liekkö taian tekijät liian pieniä. Kiitos ihanalle seuralle.
 
Lauantaina vietimmekin sitten päivää kotosalla. Mies valmisti upeita grilliherkkuja ja minäkin osallistuin jopa salaatin verran kokkaamiseen. Mies tykkää ruuanlaitosta todella paljon, joten on ihan normaaleja nämä viikonloput, että minun ei tarvitse keittiöön edes kurkata. Olen varmaan sata kertaa sitä hehkuttanut, että olen onnekas nainen kun mieheni on niin ahkera kotitöissä, että pyytämättä auttaa niin paljon kun vaan ehtii. Illalla katseltiin elokuvia. Tehtiin lapsille leikki karkkikauppa josta he saivat käydä hakemassa valikoimiaan karkkeja pieniin karkkitötteröihin ja mieluisaa limsaa. Se on vaan niin jännä kerta toisensä jälkeen huomata, että lapset osaavat nauttia näistä pikkujutuista älyttömän paljon.
Sunnuntai me vietettiin Koitelikoskilla retkeillen. Oli ihan mielettömän mukavaa ja säästyttiin sateeltakin vaikka ajoittain taivas oli melko pilvinen. Ihanat maisemat valloittivat, luonto osaa olla kaunis. Hippusen vauvamaha hidasti menoa, mutta hyvin jaksettiin polut kulkea ja ihmetellä koskien kuohuja. Löydettiin ihana rauhallinen kolkka eväinten syöntiin, oli rentouttavaa vaan istuskella ja katsella veden liikkumista.
Illalla tyttöjen kanssa leikittiin kauneussalonkia. Tehtiin kampauksia, lakattiin uusilla Robin kynsilakkoilla kynsiä ja juotiin hienoista laseista lasten mansikka kuoharia:D Lapsena kaverini äidillä oli kymmeniä rasioita ja pussukoita täynnä toinen toistaan kauniimpia koruja, tuoksuvia puuterihuiskia ym. Niitä oli superjännä tutkia ja ihastella ja vähän samaa tunnelmaa koitin saada kun annoin tyttöjen tutkia omia meikkivarastoja, koruja ym. ihan rauhassa. Homma karkasi hippusen käsistä siinä vaiheessa kun annoin tyttöjen meikata itseni:D Prinsessahömpästä suora hyppy sotamaalauksiin. Ainakin naurua piisasi!!

Niin, ei mitään ihmeellistä tai suuresti suunniteltua. Oli ihanaa, tämmöisiä viikonloppuja lisää kiitos.

2 kommenttia:

Rea H kirjoitti...

kauniita maisemia ja voi miten paljon kivaa puhaa lapsille... :) tavallaan odottaa, että meidänkin muksut olisivat jo noin isoja, ( mut en en toivo !! ) olkoon vauvoja vielä.

paitsi , että kaksi-vuotiaskin haluaa kovasti lakata kynsiään :))

dibsukka kirjoitti...

Rea H: Vauvat ovat ihania, mutta mikään ei voita tuollaista isompien lasten kanssa puuhastelua.

Mua harmittaa usein kun ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita lapsistaan sen vauvaiän verran, sitten taaperona heitä aletaan moittimaan ärsyttäviksi ja jo alle kouluikäisenä tehdään kaikkensa, että saadaan lapset kotonurkista pois:(

Eijei, ei niin.

Lapsissa on ihanaa ja hyvää jokaisena ikävuotena. Ei niitä hetkiä huomaa jos ei osaa katsoa tai lapsi on siellä mummolla aina...

Etenkin kun muistaa, että se lapsuus kestää niin hetken.