sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pikkujuttuja...

Pikkuruiset vauvat tarvitsevat lämmintä päälle, että ei palella. Pienet pipot ovat aivan vastustamattoman ihania ja vaikka ehdin tehdä niitä yllin kyllin vauvan synnyttyä, en siltikään ole malttanut olla ompelematta niitä jo etukäteen. Nyt huomasin, että pipojen kaveriksi pitää saada tumppuja. Ne ovat käteviä lämmikkeeksi, mutta myös suojaksi ettei vauva raavi herkkää ihoaan. Tuo setti lähtee mukaan sairaalaan ja muut kuosit jäävät kotiin odottamaan. Hyvän ohjeen tumppuihin löydät esim. TÄÄLTÄ. Osaisitko vinkata, että mistä löytäisi hyvän ohjeen vauvan tossuihin?
Myös hyvien vauvanvaatteiden kaavat kiinnostaisi. Tämän yöpuvun tekemisen jälkeen innostuin, että haluan tehdä kivoista kuoseista puolipotkareita, mutta hyvää kaavaa en ole onnistunut löytämään. Osaisitko vinkata hyvän kaavan puolipotkareihin tai sit vaikka hyvän bodyn kaavan. En malta odottaa, että saan tämän ison mahan ompelukoneen ja itseni välistä pois ja pääsen taas kunnolla ompelupuuhiin.
Tuttinauhojakin on nyt muutama jemmassa. Tuttejakin olen ostanut jo useamman vaikken edes tiedä, että huoliiko vauva moista. 

 Kohtahan se selviää.
 
Ihanaa sunnuntain jatkoa, ensi viikolla tavataan...

4 kommenttia:

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

En muista, että kuuluitko FB:n ompeluelämää ryhmään? siellä on saatavilla jonkinlaiset vauvantossukaavat. Bodeista olen tykännyt ainakin Kisuliini-kaavasta. Se on mukavan hoikka kaava. Toinen hyvä on Bert-nappilistabody. Kisuliiniin olen lisännyt vain toiseen raglansaumaan nepparit kanttaamalla sen raglansaumankin. En siis tehnyt erillistä neppilistaa. Pääaukko on muuten ilmeisesti aika pienikokoinen. Bert-bodyyn olen tehnyt samalla kaavalla olalle nappilistan :) Puolipotkareihin löytyi soppeli kaava 4/2006 lehdestä. Tämä myös ilmeisesti hoikahko malli, itsellä on vasta menossa testaukseen, mutta valmiita kuvia noista löytyy kyllä googlettamalla. Villikko-haalari on hyvä peruskaava jos haluaa tehdä haalareita. samasta lehdestä voi yhdistää esim Pandan hupun ja saa jumpsuitin vauvalle :)

dibsukka kirjoitti...

Kuulunhan minä. Miten en hoksannut, että siellähän tosiaan on niitä ohjeita.

Kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä, lähti pari Ottobreta kirjaston varauslistalle!!

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Kiva, että oli apua! Itselläkin on menossa tossut testaukseen, siksi muistin, että niihin löytyy ohje sieltä (toivottavasti en muista väärin). Onko sulla ollut joku ohje tuohon pipoon? Se on tosi söpö :)

dibsukka kirjoitti...

Leikkelin pipon summassa, eli ei ole ohjetta :(