perjantai 27. syyskuuta 2013

Talvea ajatellen...

Taas on se aika vuodesta kun on pakko uhrata aikaa talvivaatteiden mietintään. Kengät on hankittu joku aika sitten ja vanhoja pukuja on sovitettu. Osa todettu hyväksi, osa on lähtenyt kiertoon. Hirveästi en ole uutuuksia ehtinyt selailemaan. Racoonilla oli ihania palloja, mutta aiemmat pettymykset laatuun teki sen, etten tohtinut niitä tarkemmin tutkia. Ticketillä oli, niin ku aina, kivoja juttuja ja Molon pupuhaalari ihastutti. Yksi kuosi kuitenkin pomppasi heti ykköseksi, mutta näemmä sitä ei tuollaisen tokaluokkalaisen kanssa enään shoppaillakkaan oman mieleni mukaan.
 
Olin jo lähes päättänyt, että tilaan esikoiselle ihanan Minymon takin. Päätin kuitenkin kysyä mielipidettä takista tytöltä ja vastaukseksi tuli täysityrmäys! Ei, en pidä takista, etsitään toinen...
  
Mulla on jemmassa esikoiselle pari takkia joihin sopii musta alaosa hyvin. Vaikka suunnittelemaani takkia ei nyt meille tullutkaan, päätin, että housut ostan. Minymon laatu on ollut tähän asti hyvää, joten ostos oli helppo päätös.
Tämä Minymon kuosi on aivan ihana ja mietin, että voisin sitten hankkia sen haalarina keskimmäiselle, mutta mutta... Hälle on yksi Ticketin toppahaalari, yksi takki ja housut setti ja niiden lisäksi esikoiselta perittyna pari pukua. Neljä pukua, yksi tyttö... Päätin laittaa pari pukua myyntiin ja jos pääsen niistä eroon, niin sitten hankin tämän. Jos ne eivät mene kaupaksi, niin ilmankin pärjään. 
 Maanantaina lähdettiin sitten esikoisen kanssa kaupungille etsimään pukua. Halusin nähdä livenä tuon Ticketin kukkatakin ja oi, se olikin ihana. Esikoinen taasen ei pitänyt siitä. Osaan liikkeistä ei ollut vielä talvivaatteet saapuneet, joten valikoima oli paikoin aika surkea. Kierreltiin ja kaarreltiin ja lopussa päätettiin, että tullaan uudelleen etsimään pukua, nyt ei mieluista löytynyt ja vauvelikin kotona kaipasi ruokaa:)
Seuraavana päivänä suunnattiin Haukiputaalle täyttämään kirppispöytää ja ajattelin, että poiketaan siellä olevaan Anton&Ninaan katsomaan tarjontaa. Siellä esikoinen sanoi yhtäkkiä "äiti, tää on ihana". Ja kun näin puvun, mietin mielessäni ettei se kyllä ole oikein minun makuun, mutta tyttöhän sitä pitääkin. Hän sovitti pukua ja päällä se oli todella kaunis. Päädyttiin sitten ostamaan kaksiosainen Reimatec puku ja esikoinen vielä valitsi siihen saman sarjan Reiman sydänpipon. Tämä puku oli ensimmäinen josta tyttö tykkäsi. Tai no, kyllä hän ihastui yhteen turkoosiin satiinipintaiseen söpöstelytakkiin, mutta se ei täyttänyt minun kriteereitä ulkoiluvaatteista. Joku saattaa ajatella, että hullua antaa 8v päättää vaatteistaan, mutta minusta on tärkeää kuunnella lapsen mielipide ja antaa hänelle vapaus luoda omaa tyyliään. Kyllä tuon ikäiset jo tietävät mistä tykkäävät ja mistä ei. Takki löytyy esim. täältä KLIK.
 Vauvan kanssa ei tarvitse miettiä vaatteen teknisyyttä. Riittää kun on lämmintä ja söpöys on plussaa. H&M:ltä hankin pienelle ihanan puvun ja siihen lisäksi hyvän läjän asusteita joilla haalarin ilmettä saa muutettya. Vauvalle on tämän lisäksi yksi valkoinen Lindex haalari jonka saa pussiksi turvakaukaloon ja sitten yksi kaksiosainen puku jota voidaan käyttää kevättalvella. Uskoisin, että näillä pärjää, mutta jos jostain vastaan kävelee ihana tähtipuku, niin sille olisi vielä tilaa :D

Mitä teidän muksut pukee ensi talvena päälle? Onko muiden koululaiset yhtä tarkkoja vaatteistaan kuin meidän 8v?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kanssa mietitään talvivarusteita... KappAhlissa on vauvoille ainakin tummansinisiä tähtitoppapukuja :) -Karoliina

dibsukka kirjoitti...

Karoliina: Kiitos vinkistä. Kävin nettisivuilla katsomassa ja sehän on ihana. Pitää muistaa livekaupoilla.

piitzi kirjoitti...

Kyllä meillä 3v poitsulla on selkeesti lempparivaatteet joita tykkää pitää. Kerran ostin ihanan muumipaidan sille eikä suostunut sitä päällensä laittamaan vaikka useamman eri kerran kokeilin =D Meillä olis kans toppapuvun hankinta, viimevuotinen oli mennyt pieneksi. Itse en oikein luota muihin kuin Reimaan ja minusta oli nyt jotenkin tosi boooring malleja ainakin netissä.

airamanna kirjoitti...

Koululaisille mahtuu viime vuoden ticketin kaksiosaiset, toiset housut kuitenkin ostettava. Eskarilaisella on molon rainbow haalari, kaksiosainen setti on ostettava...sen ostan todennäköisesti ruotsalaisketjuista. 4,5 vuotiaalle tyttärelle on molon pupuhaalari ja isoveikan viime vuoden minymohaalari. Kaksi osaisen setin ostan hiukan halvemman.
Näillä uskon pärjäävämme talven.

Ulla kirjoitti...

Meillä poitsu kohta 7-veetä ei vois vähempää kiinnostaa mitä päälle laittaa..Onkohan tässä asiassa eroa tytöillä ja pojilla?! kun 2-vee neiti kyllä on tosi tietoinen siitä mitä haluaa=)Tuo Minymon kuosi on kyllä herkku. Meillä on molemmille pojille viime talvelta minymon haalarit ja olen kyllä ollut myös todella tyytyväinen laatuun. Tyttö vetää Pomp de luxin haalarin tulevana talvena niskaan..Sitten puuttuu enää asusteet?!?=)

dibsukka kirjoitti...

Piitzi: Mun mielestä moni oli livenä kivempi, joten kannattaa käydä katsomassa. Oletko kokeillut Minymon vaatteita koskaan. Ne ja Ticket ovat omia luottomerkkejäni.

airamanna: Oi teillä on se ihana pupuhaalari. Mä oon miettinyt sitä keskimmäiselle, mutta pahus ku hän ei tartte mitään:/ Varmasti pärjäätte nuilla.

Ulla: Saapa nähdä, että onko meidän poika sit sellainen joka ei välitä. Tytöt ainakin on tarkkoja. Pompilla oli se harmaa haalari, eikö. Harmaa ja vaaleanpunainen ainakin on ihana yhdistelmä, tai harmaa ja oikein sellainen tumma pinkki, mikä sen väri ny onkaan :D
Mutta mistä niitä löytys, hmmm...

Marika kirjoitti...

Kyllä mä kuuntelen jo aika paljon ekaluokkalaisen mielipidettä. Pikkusiskot 4- ja 2v menevät täysin äidin valkkaamilla ulkovaatteilla.

Muistan jo itsekin alaluokilta kuinka ihanaa oli kun oli päällä mieleinen, itse valitsema takki :). Se ei unohtunut eikä tärveltynyt, niin tärkeä se oli.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi foorumi kutsuu sinua luokseen!

Tervetuloa keinuhevoseen! keinuhevonen on uusi verkkoyhteisö. Keskustelut
liittyvät: perheen perustamiseen, raskauteen, lapsettomuuteen, vauvoihin ja
lapsiin. Lisäksi keskutelemme pinnalla olevista uutisista. Myös harrastukset
kuuluvat aiheisiimme! Tule jakamaan ajatuksia ja kokemuksia!

Foorumille:
http://www.foorumi.info/keinuhevonen

Tykkäämällä meistä facebookissa levität tietoisuutta yhteisöstämme! yhdessämme
voimme saada aikaan jotakin suurta!

Keinuhevosessa on pulinaboksi jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä :)

keinuhevoseen on avattu myös oma osio joululle :)

Tervetuloa tutustumaan keinuhevoseen!

Mari kirjoitti...

Meillä 2-luokkalainen tyttö osittain päättää vaatehankinnoista. Nyt jemmassa oli jo valmiiksi hankittu äitin silmää miellyttävä takki ticketiltä, sekä h&m:ltä viime talven parka. Lisäksi on nippu mustia toppahousuja. Reimatecin rukkasten värin sai päättää itse, valitsi fuksian väriset ja talvikenkiin tarjoilin useampaa vaihtoehtoa, tyttö päätyi itse liiloihin viikingin goreihin. Itse olisin valinnut mustat kengät ja rukkaset, mutta vähän joutuu jo tekemään kompromisseja :).