tiistai 8. lokakuuta 2013

Nyt se on virallista...

 Sunnuntaina meillä vietettiin pojan ristiäisiä ja nyt on aivan virallisesti nimikin annettu. Vauvan nimeä me toki ollaan käytetty syntymästä alkaen, eikä se mikään salaisuus ole ollut, mutta nyt on sitten juhlien kera nimi annettu.
Jossain vaiheessa meinasi laiskuus iskea, että ei jaksaisi järjestää ristiäisiä, mutta sitten tuli ajatus, että tottakai kolmaskin lapsemme ansaitsee saman juhlan kuin tytötkin. Ja saman kaavan mukaan. Helpolla olisi päässyt ilman, mutta olisi ollut aika noloa sitten isommalle lapselle selittää, että niin suahan ei oo kastettu ku äitiä laiskotti.
 Nimiäiset olisi tottakai ollut toinen vaihtoehto ristiäisille, mutta koska kuulumme kirkkoon, tytötkin on kastettu, niin sama perinne jatkukoon. Lapset saavat sitten itse aikoinaan päättää, että mihin uskoo vai uskooko mihinkään. Monet ei tänä päivänä kirkkoon kuulu. Itse en koe tarvetta erota sieltä. Käytetään kuitenkin seurakunnan kerhoja lapsille, ollaan aikoinaan haluttu kirkkohäät jne. niin jatkukoon vanha perinne vaikkei tässä mitään himouskoa taustalla olekkaan.
 
Viikonloppu meni siis puunatessa kotia, leipoessa ja muuten järkkäillessä. 
Jälkeenpäin on helppo hymyillä. Nyt on juhlat pidetty. Saatiin ihana rento tilaisuus ja kauniilla tavalla nimi annettua. Kaikki tärkeät lähisukulaiset pääsi paikalle ja kummiksi pojalle saatiin todella rakkaat ihmiset. Vauveli sai aivan mielettömän upeita kastelahjoja. Suloisia vaatteita, leluja ja näitä kuvissa näkyviä juttuja. Nyt saa taas huokasta:)

Miten teillä, kaste vai nimiäiset vai jotain muuta?

13 kommenttia:

La Petite Princesse kirjoitti...

Ihanan näköiset juhlat <3

Suvi kirjoitti...

Onnea! Kauniita kuvia. :) Meillä myös on kaikki lapset kastettu, kun se vaan kuuluu "perinteeseen" ja on kaunis, juhlava tapahtuma. :)

Viola-mamma kirjoitti...

Ihania kuvia <3.
Meidän lapset on kastettu. Kaste on kaunis tapahtuma, jolla on minulle myös kristillinen merkitys.

Amy kirjoitti...

Kaikki kolme on kastettu, eikä muuta vaihtoehtoa tullut mieleenkään, vaikkei uskovaisia ollakaan.

Viola-mamma kirjoitti...

Sinulle on näin juhlien jälkituoksintaan jääkaappi-haaste: http://tuttirallia.blogspot.fi/2013/10/jaakaappi-ja-sen-sisalto.html

Rea H kirjoitti...

Paljon paljon onnea tärkeänä päivänä <3

Kielo kirjoitti...

Olkkarikuvasta bongasin, että teillä on hieno lattia, mitä materiaalia se on?

dibsukka kirjoitti...

Se on laminaattia.

Terhi kirjoitti...

Ihanat juhlat ja kaunis koti :)

Riikka kirjoitti...

Ihanat juhlat teillä ollut! Meillä Pikkusiskon juhlat oli paljon paljon pienemmät ja vaatimattomammat kuin Esikoisella, josta olen hieman huonoa omaatuntoa potenut. Mutta toisaalta, minun paukkuni riittivät silloin sellaisiin juhliin, eikä se muuksi murehtimalla muutu. Ihania lahjojakin olette saaneet!

Terkkuja kotiäitikoulusta!
http://kotiaitikoulu.blogspot.fi

piitzi kirjoitti...

Nimiäiset. Ei kuuluta kirkkoon ja vaikka nimikin oli yleisesti tiedossa, haluttiin ylipäänsä juhlia poitsun syntymää =)

Chef kirjoitti...

Meillä juhlitaan muutaman viikon päästä pikkumiehen nimiäisiä. Emme kuulu kirkkoon, mutta haluamme kuitenkin kutsua koko suvun koolle vauvan syntymää juhlimaan :)

Esikoinen on kastettu aikoinaan "tavan vuoksi", mutta näiden pienempien kohdalla päätimme jättää kasteen suorittamatta, koska emme sitä ns. omaksi jutuksemme kokeneet. Ja tässä vaiheessa olimme jo eronneet kirkostakin.

Mikäli lapset haluavat kirkkoon liittyä ja kasteelle mennä, heitä siinä toki tuemme ja kannustamme. Oli se valittu uskonto sitten mikä tahansa. Eli saavat sitten itse pohtia omia uskonasioitaan, kun ovat hieman vanhempia :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä vauvan ristiäiset reilu viikon päästä. Kiva miettiä tarjoilua ym. Nimikin on tosin edelleen mietinnässä...

E