tiistai 3. joulukuuta 2013

Hei me syödään...

Viime postauksessa kerroin, että pian on aika aloittaa vauvalle kiinteiden syöttäminen. Sen samaisen postauksen Arabian astiasetin ostinkin jo, mutta edelleen olisi tarvista söpöille lasten astioille. Monia ihania netin syövereistä löytyy, mutta täyttääkö ne vaatimukseni? Eli eivät sisällä mitään myrkkyjä, kestävät tiskikoneen, mikron ja ovat sen päälle vielä lapsekkaita ja söpöjä...
Ainahan sitä mikroa ei tarvitse, sillä vauva tulee syömään paljon samaa kuin mekin. Tytöille tein itse lähes kaikki soseet ja tälle pikkuiselle tahdon tehdä myös. Taasen säilöön tehdyt soseet voi lämmittää lasipurkissa, hedelmäsoseet syödään semmoisenaan. Niinpä tämä Silly U forest lautanen voisi olla yksi vaihtoehto, sillä tämä kestää konepesun, mutta ei mikroa. Tähän olisi helppoa annostella sormiruokaa ja tämähän on söpö ku mikä. 
 Yksi lastenlautasten hyvä ominaisuus on antislip pohja. Liukueste pohjassa tekee syömisestä helpompaa ja hieman suojelee puurokupin livahtamista lattialle. Oi kun tähän sarjaan olisi ihana ruokalappukin... Mutta niin, nämäkään ei sovi mikroon...
On nämä kyllä ihania. Vai pitäiskö sen kipon olla posliinia sitten kuitenkin... Nämä Silly U astiat ovat melamiinia. Näiden hyvä puolihan on kestävyys. Ei tule sirpaleita vaikka joskus kosahtaakin kuppi lattialle:)

Mistä teidän pikkuiset syö?

4 kommenttia:

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Oon monesti miettinyt tuota, että miksi ihmeessä lasten astiat ei kestä mikroa! Meillä järkiään lämmitetää päivän toisena ruokana se edellesen päivän jämruoka ja ärsyttää että pitäis lämmittää eri astiassa ja syödä toisesta. Ihan pienelle ei kuitenkan haluisi niitä posliiniastioitakaan antaa. JÄljlle jää tylsät yksiväriset muoviastiat :/

dibsukka kirjoitti...

Mikrokuumennus rikkoo kippojen pinnoitteen ja sen myötä melamiinia pääsee ruokaan. Sehän on melkoinen myrkky ja joitakin astioita on vedetty myynnistä kuulemma pois huimien pitoisuuksien takia. Oikein käytettnä vaaraa ei pitäs olla, mutta onhan se ruokakin kuumaa ja jatkuva käyttö luulis kuluttavan astiaa myös. Kumma juttu, että ne osaa tehdä kyllä kaikenmaailman mikokuppeja, mutta lastenastiat on sitte näitä myrkkymateriaaleja :/ samaa oon miettinyt ku sinäki.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei ole lapsille erikseen lastenastioita, vaan he ovat syöneet siitä sormiruokavaiheesta lähtien samoista arabian teemoista kuin aikuisetkin. Eikä sirpaleita ole syntynyt. Itse pidän myös tympeänä sitä, että täytyisi lämmittää yhdessä ja siirtää sitten toiseen syömistä varten. Ja usein ruokaa täytyy lämmittää kesken syönninkin, kun pienet annokset jäähtyy nopeasti tai lapsella kestää muuten vain kauemmin se syönti.

dibsukka kirjoitti...

Joo tuo kesken lämmittäminen on kyllä totta. En minä semmosta muistanutkaan :D arabian muumilautaset on hyvän kokoisia pienelle. Niitä onneksi löytyykin jo:)