tiistai 14. tammikuuta 2014

Kirjakerhosta lätinää...

Availin tässä päivän postia ja hymähdin mielessäni, että kylläpä taas tämä äiti on hairahtanut kirjakerhoihin ja lehtiin. Siitä tuli sitten ajatus, että voisin vinkata teillekkin kerhosta joka on ollut meidän suosikki jo siitä asti kun esikoinen oli pieni taapero. Moneen kerhoon ollaan tutustuttu ja monesta lähdetty pois. Vaukirja on sellainen, että sen tuotteisiin ollaan oltu aina tyytyväisiä, samoin toimintatapaan.
 Ihan suurin hitti on ollut tämä Ensitietoni sarja. Ollaan kerätty sarjan kaikki kirjat ja uskomatonta miten paljon lapset ovat oppineet näistä. Hehe, eikä pelkästään lapset, itekki kun oon kuunnellut satuja iltaisin ja katsellut kirjoja, niin on muistunut mieleen moni yleistieto. Näissä on siis cd ja kirja, huippuja niille illoille kun ei jaksa itse lukea iltasatua.
Aiheita on laidasta laitaan ja kun esikoinen kerran vei yhden kirjan kouluun, kuuntelivat he tunnilla cd:n ja opettajakin kehui, että onpa hyvä sarja. En tiiä johtuuko se näistä kirjoista vai ihan kaikesta muustakin lukemasta, mutta hyvin on tieto päähän jäänyt.
Toinen sarja joka on kerätty paria kirjaa lukuunottamatta kokonaan, on tämä Ensi kirjaimeni. Tämä oli minusta vähän tylsä sarja, enkä liiemmin pitänyt kirjan kuvituksista, mutta niin ne vaan nämäkin nuo lapset ahmi ja äkkiä oppivat kaikki kirjaimet hyvin. Nyt Vaukirjalle on tullut uusi sarja jonka näen hyvänä jatkona tälle ja sen kerääminen aloitettiin nyt syksyllä.
Ja se sarja on tämä Opi lukemaan. Aivan ihana sarja ja keskimmäinen on ihan innoissaan opetellut uusia sanoja. Lukemisen alkeet ovat hyvin hanskassa. Esikoiselle sarja on kuulemma liian helppo ja niin varmasti lukemaan oppineelle onkin, mutta sepä tuokin kannustusta keskimmäiselle kun huomaa miten helposti isosisko osaa lukea hänelle näitä. 
Heiltä löytyy myös tämmöinen Ensi numeroni sarja, mutta tätä meillä ei ole. Ollaan vissiin keskitytty niin paljon nuiden muiden keräämiseen, että tämä on jäänyt huti. Vaikuttaa ihan kivalle kyllä.
 Vauvalle tulee sitten Vaukirjakerho paketteja. Niissä on ollut tähän asti aivan ihania kirjoja.
 Tänään tuli tuollainen paketti.
 Tiedän jo valmiiksi, että kun 4kk vauvalle luen näitä, niin hän hymyilee. Kuvat on niin kivoja ja värikkäitä, että vauva oikeasti kiinnittää niihin huomiota. Jo esikoiselle luin sen ajan Vaukirjan vauvakirjoja, samoin keskimmäiselle ja nyt tälle pienokaiselle. Kymmenistä kirjoista on ainostaan pari ollut sellaista, että vähän harmitti niiden osto, mutta muuten ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä.

Meillä lapset kuuluu muihinkin kerhoihin, mm. Minit kerhoon ja Prinsessakerhoon ja Kääk kerhoon. Aika sellainen yleinen harmi näissä kerhoissa on "pakkomyynti" ja kaikenlaiset velvoitteet. Sekin tässä vaukirjassa on huippua, ettei heillä ole vaatimuksia. Paketit pystyy helposti perumaan ja kerhosta pääsee pois helposti tai tauolle jos tuntuu, että esim. kesällä ei kerkeä kirjoja katteleen.
On vähän mainostuksen makua, myönnän, mutta tämä on ihan vilpitön mielipiteeni ja ainahan niistä hyvistä jutuista mielellään kertoo. Plussaa on se, että kun kirjat tulee lapsen iän mukaan, niin aina on semmoista ajankohtaista materiaalia tarjolla. Pottatreeneillekkin on oma kirjansa :D

Hinnaltaan nämä kirjat on keskiluokkaa. Ei mitään halpoja, muttei kalliitakaan. Olenpa huomannut senkin, että näillä on aika hyvä menekki kirppareilla. Äh, harmittaa kun myin aikoinaan ison osan vauvakirjoista pois. Kaikki muut on säästetty ja kirjat todellakin kestää käyttöä.

Jos kiinnostuit, niin tutustu TÄÄLTÄ KLIK . Tai kerro oma suosikki kirjakerhosi. Otan lehtivinkkejäkin vastaan tuollaiselle 8v ikäiselle.

Mukavaa viikon jatkoa.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

meillä on myös kerättynä koko tuo ensitietoni sarja ja olen kyllä samaa mieltä,etä niistä on koko perhe oppinut ihan hurjasti!!Tykkään myös vaukirja kerhosta muuten,ainut miinus,että liityimme esikon synnyttyä ja nyt kuusi vuotta myöhemmin sieltä olisi yhä tulossa nuorimmalle ihan samoja kirjoja. vaihtuvuutta voisi mielestäni olla vähän enemmän.

Hanna kirjoitti...

Meillä myös ensi tietoni on ollut ihan poikien suosikki. :)