lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kun 8 vuotias sisustaa...

Esikoisen huoneesta on pitemmän aikaa puuttunut kunnollinen matto. Osasyynä puuttumiseen on ollut se, että tyttö on todella tarkka siitä mitä tahtoo huoneeseensa ja osasyynä se, että minä taasen en ole kelpuuttanut ihan mitä sattuu mattoa...
 
Minulla oli selvä visio mitä huoneeseen tulee. Ajattelin, että huoneeseen sopisi timanttikuosin verhot ja ihana raitamatto. Maton nähtyään tyttö totesi "ei kiitos suojatietä mattoon" ja verhoista, että "kivat timantit, mutta haluan jotain turkoosia".

 Moiset kommentit saatuani tulin siihen tulokseen, että ehkä on parasta lähteä kaupoille katselemaan ihan livenä mattoja ja jotain pientä sisustusta muutenkin... Huoneessahan oli entuudestaan jo mustat lintuverhot ja musta taulu erilaistan peilien kaverina... Seinällä oli olohuoneen nykyinen pinkki Marimekon kangastaulu ja jotenkin omasta mielestäni tuntui tuo musta lapsen huoneeseen kovin synkälle... Peilit siis peruja TÄÄLTÄ meidän vanhasta makkarista.

 Esikoisella oli toive, että hän haluaisi huoneeseen jotain turkoosia ja kun hän näki kangasosastolla Vallilan Kujakatti kankaan, totesi "oispa ihana jos se pinkki taulu olis tuosta kankaasta".  
 
En sanomaa sen enempää siinä sitten noteerannut, mutta kun saatiin päätettyä huoneeseen matto, oli jotenkin helppoa kävellä takaisin kangasostalle ja päätyä 1,5m palaseen kangasta ja ei muuta kun uutta kangastaulua tekemään.

Matoksi valikoitui Kodin1 kaupasta ihana turkoosi räsymatto. Ei tullut suojatietä ei, mutta raitamatto taitanee kotiutua alakertaan, sillä niin ihana se oli. Sängynpeite meiltä jäi vielä uupumaan, sillä vanha pinkki ei sovi nyt yhtään uuden maton ja taulun kanssa, mutta uudet petivaatteet löytyi. 
Finlayson optinen omena kuosi kyllä passaa huoneeseen. Kuosi ei oma lempparini kyllä ole, mutta en minä niissä myöskään nuku. Sentään yhden asian sain minäkin kuitenkin päätää... Keittiön pöytätabletteja tilatessa nappasin yhden mustan huoneeseen, sillä se sopii niin kivasti pussilakanasettiin. Korupuu on eilisen reissuni tuliainen esikoiselle ja kovin mieluinen se kyllä olikin. Ajattelin, että sopii lintuverhoihin ja ehkä sen myötä osa koruistakin pysyisi paremmin järjestyksessä.
Matto on oikeasti muuten paljon raikkaamman värinen. Hämärä kuva vähän huijaa...
 Mutta nyt on sitten jotain turkoosia ja pakko sanoa, että esikoinen teki mielestäni oikein hyvät valinnat. Tyttö täyttää nyt heinäkuun lopussa 9 vuotta ja tuon ikäiselle oma huone on melkoisen tärkeä. Hänestä näki, että oman huoneen sisustuksen suunnittelu oli mieluisaa hommaa ja tyttö näyttää perineen minun "järjestyksenvaihto geenitkin", sillä huoneessa pyörähtää vähän väliä joku hylly tai pöytä toiseen paikkaan. Ihanaa kun talossa on viimenkin joku toinenkin jota oikeasti kiinnostaa maton väri :D

Yhden valinnan tosin jouduin torppaamaan.  Hän halusi huoneen ovelle seeprantalja maton. Ei sillä etteikö se olisi ollut ihan hauska, mutta hinnan ja käytännöllisyyden nimissä oli pakko sanoa, että ei tuota kiitos.

Onkos teidän muiden lapset kovia sisustamaan? Meillä perheen 5v vielä nielee lähes kaikki äidin ideat, mutta saas nähdä miten hänen oma maku alkaa tuosta muuttumaan kun eskari koittaa. Ainakin esikoisesta tuli eskarivuotena todella omatahtoinen vähän kaiken suhteen. Vielä kun saisi tämän oman siivoushimon tartutettua;)

6 kommenttia:

La Petite Princesse kirjoitti...

Hih, pikku sisustaja :)
Meillä ei suuremmin kukaan noista sisusta vielä, geenit eivät siis ole periytyneet..
Kysyn kyllä, että onko kiva ja toimin sitten sen mukaan. Veikkaan, että tuosta meidän nuorimmaisesta kuoriutuu aikamoinen omapää..

Chef kirjoitti...

Tuo musta-valkoinen matto on tosi kiva. Kelpuuttaisin sen meillekin vaikka heti :)

Meilläkin 4v ja 5v hyväksyvät vielä mitä tahansa huoneeseensa, mutta 11v sisustelee äidin kanssa yhdessä. Hänkin muuten valitsi huoneeseensa turkoosin värin äidin valitsemien harmaan ja valkoisen rinnalle, kun sitä muutama viikko sitten vähän sisusteltiin :)

Ja sitä samaista siivousinnon tarttumista odotellaan myös täällä...:D

Aake07n äiti kirjoitti...

Meidän syksyllä koulun aloittavan pojan huoneen tekstiilit uudistettiin juuri - turkoosi sai väistyä mustavalkoisen tieltä. Poika valitsi itse verhokuosiksi Ivana Helsingin musta-valkoisen telttakuosin ja päiväpeitoksi halusi mustan päiväpeiton. Minä valitsin tuollaisen musta-valkoraidallisen maton lattialle ja pöydälle mustan keinonahkaisen tabletin sekä sängylle musta-valkoisen graafisen koristetyynyn. Huoneen ilme muuttui kerralla. Näköjään pojatkin voivat olla huoneensa sisustuksesta kiinnostuneita - tämä yksilö on kylläkin suurimman osan aikaa menossa kavereiden kanssa tai harrastuksissa.

piitzi kirjoitti...

Ooo tuo Kujakatti on niin ihana, Kodin Ykkösestäkö sitä löytyy?? Olkkariin verhot hakusessa =)

dibsukka kirjoitti...

Löytyy vaikka mistä, mutta taitaa olla siellä just nyt alessa.

Niina kirjoitti...

Sisustettiin kanssa lasten huoneita, valitettavati omat lapseni ei ole niin kovin innokkaita sisustajia. Päädyttiin kuitenkin tilaamaan Huopapallomatot molemmille lapsille ja kyllä oli hyvä päätös! Ei ole yhtään negatiivista kommenttia kyllä tullut ja tuntuu mahtavalta jalkojen alla.