perjantai 5. syyskuuta 2014

Kangasjemmojen tuhlaamista.

Minulla on ompeluhuoneessa vinot pinot ihania kankaita. Osasta olen ommellut jotain ja jättänyt sitten loput marinoitumaan ja odottamaan päivää, että keksin niille jonkun ihanan ompeluksen.
 No nyt keskimmäisen aloittaessa eskarin tajusin, että apua, tämä saattaa olla viimeinen vuosi kun lapsi kelpuuttaa räikeät kuviokuosit ja mitä sitten kankaille teen. Itselle en kehtaa ihan mistä vaan kuosista ommella, en ainakaan yleiseen käyttöön ja jos lapset ei mielellään pue esim. kouluun jotain "lapsellista" kuosia, niin käyttämättähän ne ihanuudet jää.
 Äkkiä kangashyllylle ja poimimaan sieltä herkut käyttöön. Tästä vaunukuosista olen jo yhden vaatteen tehnyt, se on kerennyt jäädä pieneksikkin, mutta nyt on uusi. Tunika ihan simppelillä kaavalla.
 Ompelin kaveriksi haaremimalliset housut. Mekon kanssa aika boheemi viritys ja legginsit kyllä olisi matsannut paljon paremmin. Noo, pidetään paidan kanssa näitä, joskin tyttö totesi "ihanat yöhousut"..
 Tuli mieleen tuosta pieneksijääneistä vaatteista sellainen, että lempikuoseista ja vaatteista kannattaa miettiä, että sopiiko ne uusiokäyttöön?
Esim itse ompelen monesti kivoista paidoista pipoja. Tämä H&M:n t-paita jäi pieneksi ja päätyi siitä pipoon. Kiva pupukuosi sai jatkoaikaa.
Tämäkin kuosi on ollut hyllyssä ikuisuuden. Jälleen tunika. Lienee turha sanoa mikä on keskimmäisen lempivaate?
 Sitten alkoi hyllyssä polttelemaan vähän tuoreempi, oikeastaan aika vastakin kotiutunut timanttikuosi. Tästä kankaasta tein esikoiselle legginsit. Niihin meni niin paljon kangasta, että tunikan hihat piti soveltaa...
Niinpä tein feikki t-paidan ja raitahihat. Seuraavaksi en ompele tunikaa, enkä muuten leggareitakaan, sillä niitä ja pipoja on nyt tullut ommeltua kylliksi. 

Ihanaa viikonloppua:)

9 kommenttia:

Chef kirjoitti...

Kivat tunikat...ja siksi jopa ihan erityisen kivat, kun ovat niin "perusmalliset" :)

Onko kaava omasi, vai valmiskaava?

Mulla ei ole lainkaan tuollaisen perustunikan kaavaa, mutta pohdin, saisikohan sellaisen vähän tällainen osaamattomampikin ihminen tehtyä, jos ottaa paitakaavan, johon vaan sitten hieman pidentää ja leventää helmaa?!? Hmmm... :)

dibsukka kirjoitti...

Tiiätkö, just nuin tuo kaava on muotoutunut. Jos teen paidan, joskus vaan tosiaan levennän helmaa tai pyöristän tai mitä vaan kangas antaakaan myöten. Minulla on hirmuinen määrä Ottobre lehtiä ja haaveilen, että teen sieltä ihanuuksia. Silti aina kiireessä nappaan sen vanhan paitakaavan ja leikkelen menemään :D

Kokeileppa, takuulla osaat.

Anonyymi kirjoitti...

Nää on kyllä niin ihania:) voi kunpa osaisi ommella.. Omeplukone kyllä on mutta taito ommella vielä puuttuu:)mulla kans kaks tyttöä, pienemipi tykkäisi varmaan näistä kuvioista hurjasti:) t.riitu

dibsukka kirjoitti...

Riitu: Järjestetäänkö
teilläpäin mitään ompelukursseja? Siellä oppisi varmasti jotain.

Jos olet Facebookissa, niin kannattaa sielläkin seurailla eri ompeluryhmiä. Minä ainakin olen saanut Ompeluelämää ryhmästä hirmuisesti vinkkejä.

Chef kirjoitti...

Loistavaa. Kokeilen siis sitä :)

dibsukka kirjoitti...

Vertaa paidan kaavaa johonkin valmistunikaan niin näet eron mallissa. Sen pohjalta on helppoa tehdä oma versio.

Anonyymi kirjoitti...

täällä ei taideta järjestää mitään, mutta enpä ollut keksinyt noita Facebookista löytyviä sivuja pitääpä katsella niitä :) kiitoksia vain:) t.riitu

Amy kirjoitti...

Aivan ihanat ompelukset!
Minä suosin kans tunikoita ja ainakin vielä ne kelpaa neiti ekaluokkalaiselle, ja onneksi hännänhuippuna on vielä pienempikin neiti, 2v...

dibsukka kirjoitti...

Riitu: tekemisen iloa Sinulle :)

Amy: tunikoista tykkää myös meidän kolmasluokkalainen, mutta kuosien suhteen pitää olla tarkkana. Minä tosin tykkään itsekkin tunikoista :D