maanantai 8. syyskuuta 2014

Pikkuhiljaa...

Eilisessä postauksessa vilahtikin tuo ruokapöydän päällä oleva lamppu ja sen myötä on jälleen yksi haave kodin suhteen toteutettu.
 
 Palloviirinauha on synttäreiltä jäänyt tuonne ikkunaan, ei se ehkä sinne oikein kuulu näin jokapäiväisessä käytössä, mutta olkoot kun lapset toivoi sen olevan hetken esillä. Onhan se toisaalta ihan hauska.
Lipaston päällä oleva lasihurrikaani sai väistyä ja tilalle löytyi tuollainen pallolyhty. Ihania valon ja varjon leikkejä.
 Kun yksi asia saadaan hoidettua, antaa se potkua uusiin suunnitelmiin ja niinpä viimein hävitin olohuoneesta sen ison arkkupöydän. Minusta pöydätön olohuone on alaston. Vähän sama kun matoton lattia. Ajatus uudesta pienestä pöydästä on mielessä, mutta se saa odottaa siihen asti, että pikkumies vähän kasvaa, eli ei kaada sitä :D Nyt lattialla on paremmin tilaa leikkiä kun aika pienihän tuo tila on. Arkkupöydän kanssa lähdön sai myös valkoinen "mummolan lamppu" nurkastaan ja tilalle tuli ihan eri tyylinen. Lamppu sopisi parhaiten sohvan viereen tuon pienen arkun tilalle, mutta toisaalta tuossa se antaa kivasti valoa ympäriinsä ja kun perhe kokoontuu rahin ääreen pelaamaan lautapelejä, on se silloin siihen kuin tehty. Tavarat hakee siis paikkaansa ja me haetaan toimivuutta. Kohta varmaan tarvitaan lisää sohvatilaakin ja silloin on aika miettiä kahta erillistä sohvaa vaikkakin kyllä edelleen tykkään tuosta divaanimallisesta. Meillehän ei kyllä hyövää kissojen takia ostaa sohvaa ikinä, tämäkin on jo niin kauhean näköiseksi raadeltu...
 Kun arkkupöytä lähti, niin vasta sitten tajuttiin kuinka paljon sen myötä meni säilytysilaa. Sinne oli helppo nakata langattomat kuulokkeet ja ylimääräiset lelut ja lehdet. Ei ollut enään mitään tasoa jossa poltella iltaisin kynttilöitäkään...
 Piti siis suunnata katse tv-tasoon joka myöskin oli aivan vääränlainen ja toisekseen nykyään täysin tyhjilläänkin kun pikkumies sen innokkaana lattialle tyhjensi aina kun silmä vältti. Laatikoiden vetimetkin oli irroitettu ja aikaa sitten ja kaikenkaikkiaan koko taso oli aivan turha jo senkin vuoksi että tv oli seinässä kiinni. Piti saada joku säilytyskaluste joka mahtuisi tv:n alle ja jossa olisi tavarat suojassa.
 Silloin muistin, että Ikean Ps kaappi on matala ja sen ovet saa lukkoon. Minulla on tästä kaapista mielipiteet vaihtunut vuosien varrella ihan kamalasta-aivan ihanaan. Siis minä joka sisustin pari vuotta sitten vaaleanpunaisella ja pitsillä, janoankin nyt rosoista peltiä ja mustaa. Näin ne mielipiteet vaihtuu ja ah miten ihanaa onkaan mieltään muuttaa. Niinpä viime viikolla ajelin kolmannen kerran tälle kesää Ikeaan ja nappasin kaksi kaappia mukaan...
Mutta en minä kaappia tuollaisena koko valkoisena halua. Aion maalata kaapista ovet mustalla ja parilla harmaan sävyllä. Näköjään nämä kuvat taittaa taas pahasti ruskeaan harmajan sijasta. Jotain tuollaista on mielessä...

Sitten tuohon tasolle jotain muutakin kuin raitatarjotin ja tuikkukippoja. Ehkä jotain lyhtyjä tai joku kiva koriste-esine. Seinälle hylly?
Millä värillä sinä maalaisit kaapit vai antaisitko olla noin?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Antaisin olla valkeana, mutta musta onkin näköjään pikkuhiljaa tulossa valkealla, mustalla ja harmaalla sisustava. Ja tykkään hyvin yksinkertaisista jutuista :)

Rose

dibsukka kirjoitti...

Mulla on nyt sellainen murroskausi. Haluan jotain särmää entisen valkoisen tilalle, mutta en oikein tiedä, että mitä :D

Anonyymi kirjoitti...

Antaisin olla valkoisena ainakin hetken. Saa niitä sitten maalattua myöhemmin, kun muu sisustus kunnossa. Eli sohvapöytä ja koriste-esineet ym.

Kassukka kirjoitti...

minä maalaisin kaikki ovet vas.laidan värillä :)

piitzi kirjoitti...

Antaisin olla nuin =) Ikean kalusteilla on yllättäen myös jälleenmyntiarvoa =D t: myytiin ikivanha tv-taso jossa oli kolhujakin kannessa (ovh silloin 49€, nyt 59€) ja 10€ saatiin siitä vielä

Anonyymi kirjoitti...

Meinasitko siis että maalaisit joka oven eri väriseksi, vai ymmärsinköhän väärin..? Mielestäni siitä tuli siten vähän sekavan näköinen. Jättäisin valkoiseksi tai sitten kaikki ovet samalla värillä :)

dibsukka kirjoitti...

Joo ihan oikein ymmärsit. Tai sitten kaikki ovet esim mustalla. En osaa päättää, joten annan ajatuksen muhia.