lauantai 6. syyskuuta 2014

Tyttöjen juhlat...

Tyhjentelen kuvia muistikorteilta ja huomasin, että tyttöjen synttäreiltä on joitakin kuvia joita voisin näyttää. Me pidettiin 6v ja 9v kaverisynttärit yhtä aikaa ja sukulaiset ym kävi sitten ihan muuten vaan kahvittelemassa omien aikataulujen mukaan muina päivinä. Tuo on todettu toimivaksi, että kaikki ei tuu samaan aikaan, sillä lapsivieraita on aina niin paljon, että menee vaan turhan häsläämiseksi jos pitää kestitä sekä lapset, että aikuiset. Nytkin osa lapsista söi kakkunsa ulkona, sillä pöydän ääreen mahtui vain kuusi ja vaikka kahdessa erässä mentiin, ei paikkoja riittänyt.
Teemaksi meillä valikoitui musta-valko-vaaleanpunainen polkadot. En oikeastaan tiedä mistä se tuli, mutta innostuin teemasta täysin siinä vaiheessa kun googlettelin mustaa serpentiiniä ja pongasin mielettömän nettikaupan joka myy ihania juhlatarvikkeita. 
 
Sieltä on viirit, pallot, popparikupit ja ne ihanat kimalle serpentiinitkin. Kauppa löytyy TÄSTÄ.
Tytöt herkkusuina toivoi, että tarjottavana olisi paljon kaikkea suklaata. Niinpä tein suklaapiirakkaa, suklaaseen kastettuja vaahtokarkkeja, suklaisia mansikoita ja suklaa cakepopseja. Lisäksi tarjosin Geishan suklaasydän keksejä, kinderpatukoita ja muutakin karkkia niille jotka eivät suklaasta perusta.
 Ajatuksena oli kaunis teline jossa on vuoronperään cakepopseja ja vaahtokarkki-mansikka vartaita, mutta helteen vuoksi cakepopsit tippuilivat tikuistaan pois ja laitoin kaikki erikseen. Kuumuus tuo oman haasteen esillelaitoon ja tarjoilujen tyyliin ja sehän ei ollutkaan ainut muutos.
 Myös jäätelöbaari suunnitelma vaihtui jäätelökakuksi. Tein dominopohjaisen jäätelökakun. Koristeeksi vadelmia ja muutama mansikka. Kuuman vuoksi kakku piti välillä siirtää kylmään ja marjat saivat huurteisen kuorrutteen. Hyvää oli, kerrankin kakku jota ei jäänyt yhtään. En siis tehnyt kermakakkua ollenkaan vaan ajattelin, että kakkutikkarit ja tämä ajaa asian...
 Lisäksi tarjoilin porkkanapiirakkareseptillä tehtyjä muffineita johon pursotin piirakasta tutun tuorejuustokuorrutteen. Tämä oli minun suosikkini. Suolaiseksi tarjottavaksi tein ihanaa kinkkupiirakkaa jota yksikään lapsi ei maistanut ja pikkupizzoja. Sitten tietenkin sipsejä ja jokaiselle oma popparikuppi. Onneksi niitä aikuisvieraita sitten muutama käväskin ettei tarvinut itse kaikkea syödä:D Vieraslahjapusseja en jaksanut tänä vuonna alkaa väsäämään vaan jaettiin juhlissa kaikille lapsille pimeässä hohtavia valotikkuja ja pillejä. Nämä oli suunniteltu esikoisen huoneessa olevaan discoon. Siis verhot kiinni, pari valopalloa ja stereot, siinä oli disco. Todellisuudessa lapset kuitenkin juoksivat pihalla ja keksivät omat juhlatekemiset. Kivaa oli ja minua nauratti juhlien jälkeen, että ne isolla työllä väsäämät kakkutikkaritkin jäi melkein syömättä, mutta kaupan tavistikkarit loppui kesken :D Ensi vuonna uudelleen.

2 kommenttia:

E kirjoitti...

Kivat juhlat. Oon huomannut, että karkit, keksit ja sipsit uppoaa parhaiten lappsivieraille. Viimeksi tein myös cakepopseja, joista juuri kukaan ei välittänyt, koska ne oli niin makeita. Turhaan siis leivon, täytetkakkuakin on kokeiltu huonolla menestyksellä. :)

Niina kirjoitti...

Oi että mitä herkkuja tarjolla ja niin kauniin näköistä.